Marraskuusta mieleinen

Minun, ja varmasti myös aika monen muun inhokkikuukausi on täällä. Työpisteeni edessä olevasta ikkunasta näkynyt ruskalehtien väriloisto on pelkkä muisto vain ja tilalla paljaat lehdet sekä harmaa näkymä. Aamuisin on entistä vaikeampi herätä ja työpäivän päätteeksi tuntuu kuin kello olisi jo vaikka kuinka paljon auringon laskiessa jo iltapäivällä. Joka vuosi tämä pimeä kuukausi iskee vasten kasvoja, mutta koska olosuhteita ei voi muuttaa, niin ei auta kuin muuttaa omaa asennoitumista! Miettiä, mitä hyvää marraskuussa kaikesta huolimatta on tai mitä kivoja asioita on edessä. Tässä muutamia juttuja, joita marraskuulta odotan sekä muuten vaan iloa tuovia pieniä asioita. Keskitytään tämän kuun positiivisiin puoliin, niin tästäkin taas selvitään!

Lapinlahti4

– Thanksgiving eli Friendsgiving! Ystävät järkkäsivät viime vuonna ensimmäistä kertaa Thanksgiving -illallisen, tai koska Suomessa ei pahemmin kiitospäivää juhlita, niin puhuttiin Friendsgiving -illallisesta. Menussa oli kuitenkin perinteisiä amerikkalaisia kiitospäiväruokia ja teimme myös kiitollisuuskierroksen, kuten kiitospäivänä on tapana. Tämä oli niin hauska ilta, joten yksi marraskuun parhaista on kun Friendsgiving -illallinen saa taas tänä vuonna jatkoa!

– Pikkujoulut ystävien kanssa. Mitään isoja pikkujouluja ei tänä vuonna ole luonnollisesti tiedossa, mutta pienellä porukalla ystävien kanssa vietettäviä pikkujouluja on kaksin kappalein edessä. Ensimmäisiä vietetään nyt marraskuussa, en malta odottaa! Arvoimme lahjaparit, joten vielä pitäisi keksiä jokin pikkujoululahja parilleni.

Lapinlahti2

– Iltakävelylle lähteminen, vaikka keli ei varsinaisesti inspiroi. Tähän aikaan vuodesta tekisi niiin mieli jäädä iltaisin sohvannurkkaan, kun ulkona on jo pimeää ja mahdollisesti vielä märkääkin, mutta vitsit miten paljon kuitenkin piristää lähteä kävelylle. Puoliso tai ystävä mukaan, tai nauttimaan omasta ajasta vaikka äänikirja korvilla. Muistetaan vaan heijastimet!

– Edelliseen lisäyksenä, piristystä tuo myös uudet kävelyreitit. Esimerkiksi nämä kuvat on napattu lokakuussa Lapinlahdelta, jossa olin ensimmäistä, mutta en varmasti viimeistä kertaa. Pääkaupunkiseudulla on niin paljon kivoja paikkoja, joissa ei ole tullut aiemmin käytyä, joten pitäisi vaan useammin lähteä hieman pidemmälle tutustumaan uusiin paikkoihin. Oletko käynyt kävelemässä esimerkiksi Käpylän tunnelmallisella puutaloalueella, Arabianrannassa tai Lammassaaressa?

Lapinlahti3

– Joulutunnelmoinnin aloittaminen. Marraskuussa on ehdottomasti sallittua aloittaa jo joulutunnelmointi, onhan Stockmannillakin hei jo jouluvalot! Toisten mielestä on turhaa aloittaa näin aikaisin ja ruveta hössöttämään joulusta, mutta minulle se on sitä, että voin nauttia ihanasta joulun ajasta hieman pidempään ja tuoda iloa marraskuuhun.

– Arkiruokakerho. Pistettiin ystäväpariskunnan kanssa pystyyn arkiruokakerho, jonka ideana on että aina vuorotellen toinen pari tekee kotonaan jotain ruokaa. Ei tarvita mitään spesiaaleja ruokia tai erikoisia kattauksia, ihan vaan tavallinen arki-ilta toisten luona ja tavallista arkiruokaa. Ihana tapa nähdä ystäviä ja samalla vuorotellen helpottaa toisten arkikokkailua! Ja itse asiassa tämän myötä voi myös saada uutta inspistä omaan arkiruokailuun, kun pääsee näkemään ja tietysti myös maistamaan muiden vakkarireseptejä. Marraskuu on täydellinen ajankohta pistää tällainen pystyyn!

Lapinlahti1

– Satsumakausi, best! Monille hedelmille nykyään allergisena olen sitrushedelmien kaudesta erityisen innoissani, koska niitä pystyn yhä syömään. Rakastan satsumoita, joten niitä tulee popsittua varmasti koko marraskuun ajan!

– Sarjamaratonit. Nyt voi ainakin hyvillä mielin katsella iltaisin sarjoja! Kynttilät palamaan ja viltin alle, koira vielä kainaloon niin siinä se ilta meneekin mukavasti. Olenkin keräillyt teille listaa viime aikoina katsomistani koukuttavista sarjoista, joten inspiraatiota niihin on ihan pian luvassa.

Hyvää alkanutta marraskuuta ja tsemppiä kaikille tähän pimeyteen! <3

12 thoughts on “Marraskuusta mieleinen

 1. Tää on varmasti yksi epäsuosituimmista mielipiteistä, mutta mä olen aina tykännyt marraskuusta :) Super joulu-intoilijana laitoin jo eilen ensimmäiset joulukoristeet esille ja kuusikin tulee varmaan tuossa jo parin viikon päästä :D Koiran iltalenkeillä on ollut ihana huomata, kun ihmiset on laitelleet pihoilleen kauniita valoja, niin kiva että niitä laitellaan jo tässä vaiheessa :) Oma inhokkikuukauteni taas on tammikuu, jolloin on yhtä pimeää (tai osittain pimeämpääkin) kuin nyt, mutta ihana joulun aika on ohi ja kesään on vielä ikuisuus. Nautin siis nyt täysin näistä vuoden viimeisistä kuukausista, ennen kuin tuo inhokkikuukauteni taas koittaa :D
  Hyvää marraskuun alkua myös sinne <3

  1. Hei ihanaa, just sun kaltaisia ihmisiä tarvitaan piristämään marraskuuta! :’D Tuli hyvä mieli tästä kommentista, onhan niitä hyviä puolia kun vaan osaa ajatella positiivisesti! 💗 Mulla ei ole kyllä toivoakaan saada kuusta vielä lähiviikkoina, poikaystävän mielestä kuusi saisi tulla vasta aattona, mutta joskus joulukuun tienoilla olen saanut tahtoni läpi ja kuusen vihdoin kotiin 🙈

   Ihanaa alkanutta viikkoa Mimmu!

 2. Minäkään en syksyn lapsena inhoa marraskuuta. Oon se outo, joka tykkää sateesta ja pitää pimeyttä vaan tunnelman luojana :D marraskuussa kivaa on myös tuo mainitsemasi joulun lähestyminen ja sen tunnelmointi.
  Oma inhokkikuukausi on ehdottomasti tammi- tai helmikuu, kun sataa loskaa vaakatasossa tai paleltaa paukkupakkasissa..

  Kivoja juttuja olet suunnitellut pimeän keskelle! :)

 3. Pahoittelut jos on väärä paikka kysyä mutta mistähän saisi vähävarainen lapsiperhe,jossa lapsi 18v,jouluun apua?❤🎅

   1. Kiitos mutta tuonne laitoin hakemuksen jota ei huolittu 😔 Diakonille laitan myös mutta sieltäkään ei ole aiemmin apua saatu,kun on niin paljon hakijoita.Pelastusarmeijalle hakemus laitettu,sielläkin on niin paljon hakijoita ettei apua saa kaikki hakijat(jos saa niin se apu on 60€ lahjakortti).Spr:llä ja Pelastakaa lapsella ei ole meidän paikkakunnalla apua tarjota.Eikä paikallisella Lions-clubilla.

    1. Voi kurja, sitten en valitettavasti osaa neuvoa muuta kun tuo oli ainoa mikä minulla tuli mieleen 😞 Toivon sydämeni pohjasta, että saatte tarvitsemanne avun jouluun jotakin kautta 💗

   1. Minä en valitettavasti osaa neuvoa enempää, joten kehoitan kääntymään jonkun toisen taho puoleen 😔

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *