Kohti hieman erilaista joulukuuta

Kivaa maanantaita ja alkanutta viikkoa! Mitenkäs teidän viikonloppu sujui? Omani meni varsin rauhallisesti – perjantaina oli alunperin tarkoitus olla ystävien järjestämä thanksgiving -illallinen isolla porukalla, mutta se tietenkin peruttiin näissä olosuhteissa. Sen sijaan kaksi ystävääni oli meillä “viimeisen ehtoollisen” merkeissä ja haettiin vaan pitsat ja katseltiin Vain elämää. Lauantaina kävin keskustassa kävelyllä, mutta lauantai-illan ja sunnuntain vietin ihan vaan kotosalla yksin poikaystävänkin oltua Tampereella. Ja varsin kotoilupainotteiselta näyttääkin nyt tulevat viikot, sillä Uudellemaalle voimaan astuneiden rajoitusten ja suositusten myötä on aika taas vähentää menoja sekä ylimääräisiä kontakteja. Tuntuu kurjalta palata kevään kaltaiseen meininkiin, mutta tässä tilanteessa se on tietysti ainut mahdollinen vaihtoehto, jotta voisi toivottavasti sentään viettää joulua perheen kanssa.

Kahvila2

Onneksi ystäviä voi kuitenkin nähdä ulkona kävelyillä (kunhan nyt ei ihan tule taivaalta saavista vettä), hakea vaikka glögit jostain matkaan ja ihastella kaupungin jouluvaloja. Ja vaikka Tuomaan markkinat peruttiin, niin joulutunnelmaan voi onneksi virittäytyä kotoakin käsin – hankkia kuusen hyvissä ajoin ja koristella sen joulumusiikin tahtiin, tehdä pipareita tai joulutorttuja ja katsella hyvän fiiliksen joululeffoja. Ravintoloita voi edelleen tukea vaikka take away -tilausten muodossa ja pieniä putiikkeja hankkimalla joululahjat niistä, monelta löytyy onneksi verkkokauppa jos ei halua paikan päälle mennä. Ja muistetaan tietysti varustautua maskeilla, kun käydään kaupoissa tai kuljetaan julkisilla <3

Joululahjoista puheen ollen – niistä onkin tulossa ihan pian vinkkejä ja nimenomaan juuri kotimaisilta pienyrityksiltä! Koitan keksiä tänne blogin puolelle mahdollisimman paljon kivoja ja hyvää mieltä tuovia jouluisia postauksia, josko niistä olisi iloa teille. Joululahjavinkkien lisäksi ajattelin ainakin koota toivotun vuosittaisen hyväntekeväisyyspostauksen, listata teille Netflixin parhaat joululeffat, vinkkailla paketointitarpeista ja kauneimmista joulukorteista ja jakaa varmasti myös jotain joulureseptejä.

Kahvila1

Postauksen kuvituksena saisi näiden parin kuukauden takaisten kahvilakuvien sijaan olla ennemminkin kuvia olovaatteissa Netflixiä tuijottamassa, mutta eiköhän niitäkin vielä tule :D Tsemppiä kaikille ja koitetaan pysyä positiivisena tämän kaiken keskellä! <3

Kuvat: Johanna Turpeinen / Editointi minä

2 thoughts on “Kohti hieman erilaista joulukuuta

  1. Me ollaan oltu lockdownissa taas jälleen neljä viikkoa mutta vaikka nyt loppuu ylihuomenna niin meidän alueella ei silti saa nähdä ketään sisällä senkään jälkeen – töissä taas Saan taas alan takia olla joka päivä kymmenien ihmisten Kanssa. Kesällä sai nähdä yhdeasä porukassa 6 ihmistä kerrallaan, mutta sen isommassa porukassa ei olla maaliskuun jälkeen oltu ja kaipaan sitä että ois edes 15 ihmistä kasassa illanviettoa varten. Vaatekaupat yms on taas jälleen ollu kuukauden kiinni – elokuvissa, teatterissa, baarissa tai Salilla on ollu mahdotonta käydä viime helmikuun jälkeen vaikka ne kesällä olikin pari viikkoa auki. Omia vanhempia/sisaruksia en ole nähnyt nyt vuoteen matkuatusrajoituaten takia ja tosiaan tänä jouluna ei voida kummankaan perhettä nähdä, toivvottavasti parin kuukauden päästä. Alkaa jo kyllästyttään kun mitään ei voi tehdä mutta töissä pitää käydä normaalisti (onnekas toki olen mutta silti pitkät päivät ja usea viikko pelkkää töitä ilman sosiaalisia kontakteja muuten Alkaa taas painaa päälle. Tsemppiä teillekin, Suomi on tähän mennessä pystynyt Jatkamaan ihanan normaalin näköistä elämää ja pari kertaa kesällä kirosin että en koe koronaa siellä ja pääse mökille ja uimaan (meillä yhdeaaä vaiheessa ei saanut mennä lähirantsuun -_-) Toivottavasti teijän tähänastinen hyvä onni jatkuu rokotteeseen asti!!

    1. Voi vitsit 😞 On sitä monesti kyllä miettinyt tilannetta esimerkiksi muualla Euroopassa, jossa on ollut Suomea huomattavasti tiukemmat rajoitukset. Pitäisi olla siis kiitollinen siitä, että täällä saa liikkua vapaasti ja ulkoilla ilman mitään rajoituksia! En osaa edes kuvitella, miltä tuntuu kun ei ole puolison (ja työkavereiden) lisäksi ketään muita kontakteja noin pitkään aikaan eikä ole ollut ripaustakaan normaalia elämää sitten kevään. Saati ettei olisi nähnyt omaa perhettä noin pitkään 😔 Valtavan paljon tsemppiä teille sinne, ei auta kuin toivoa parempaa 💗

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *