10 kysymystä joulusta ja ihanin jouluputiikki

Kaupallinen yhteistyö: Vepsäläinen & Asennemedia

Nyt se alkaa, jouluttaminen nimittäin, enkä aio edes pahoitella tätä aikaista starttia! Kuten aiemmin tällä viikolla totesin, on joulufiilistelyn aloittaminen hyvissä ajoin minulle hössöttämisen sijaan sitä, että voi nauttia tästä ihanasta ajasta täysin rinnoin. Eihän itse joulukuussa ole kovinkaan montaa viikkoa ennen aattoa, joten kivempi ottaa ilo irti jo näin marraskuussa. Lisäksi pieni kimallus ja valojen tuike ovat oikein tervetulleita tämän pimeyden keskellä – harmaasta marraskuusta tulee huomattavasti siedettävämpi, kun aloittaa joulun odottamisen jo nyt!

Aiemmin tällä viikolla unohdinkin yhtenä iltana hetkeksi koko pimeyden ja ulkona piiskaavan sateen, kun astelin Vepsäläisen juuri avautuneeseen Shishi -joulumaailmaan. Silmäni loistivat kuin pikkulapsella konsanaan, enkä tiennyt mihin suuntaisin ensimmäisenä katseeni, kun ympärillä oli niin paljon kaikkea kaunista. Myymälä on jokaisen jouluttajan unelma! Olikin ihana päästä tuona iltana fiilistelemään yhdessä viiden seuraajani kanssa – kiertelimme myymälää ihastellen, keräsimme kauniita joulupalloja sylin täydeltä (yrittäen päättää mitkä kaikki lähtisivät kotiin) ja juteltiin kaikkien mieltymyksistä ja tyylistä joulukoristeiden suhteen. Tällainen kiva pieni jouluihmisten kokoontuminen, hih. Kerron myymälästä lisää samalla kun vastailen tässä postauksessa muutamiin jouluaiheisiin kysymyksiin, näihin saa vapaasti muutkin jouluttajat vastata omissa blogeissaan. Virittäydytään siis oikein kunnolla joulutunnelmaan, kuvituksena tietysti kuvia Shishi -myymälästä!

Shishi Vepsäläinen Shishi Vepsäläinen Shishi Vepsäläinen

1. Suosikkijouluherkku?
Joulutortut, piparit ja Aurajuusto, suklaa… Oikeastaan kaikki jouluherkut kyllä uppoavat tähän napaan! Olen myös aina tykännyt jouluruuista – pelkkä ajatus joulupöytään pääsemisestä ja kaikista laatikoista ja kaloista (ja mädistä!!) saa veden herahtamaan kielelle.

2. Joulun paras soittolista?
Vuodesta toiseen kuuntelen joka joulu Michael Bublén joulualbumia (ei vanhene koskaan), mutta rakastan myös Spotifyn Christmas Hits -listaa, jossa on kaikki klassiset joulubiisit Whamin Last Christmasista uudempiinkin tuotantoihin. Lisäksi suositus kollegani Lauran tekemälle Christmas with Homevialaura -listalle, tätäkin kuuntelin viime jouluna.

Vepsäläinen1 Vepsäläinenshishi2

3. Mikä on lempijoulukauppasi?
Noniin päästään itse asiaan, eli tietenkin Shishi x Vepsäläinen -myymälä! Norjalais-virolainen Shishi on rantautunut Suomeen nyt toista kertaa, tarkemmin sanottuna myymälä sijaitsee Helsingissä Citycenterin kyljessä osoitteessa Keskuskatu 6. Myös Tampereen Ratinan Vepsäläisestä sekä Espoosta löytyy Shishi -shop in shop, mutta valikoima on näissä suppeampi. Helsingin myymälä on tosiaankin pullollaan ihania joulukoristeita – on kullan kimallusta, hopeaa, glitteriä, joulunpunaista, sinistä, vaaleanpunaista, lintukoristeita, Eiffel-tornia, jättijoulupalloja… Lähes mitä tahansa kuvitella saattaa! Myymälän valikoima on kuitenkin selkeä ja se on jaoteltu sävyittäin, joten on helppoa löytää omat suosikit. Meinasin seota täällä, liike on aivan ihana!

4. Miten koristelet kotia jouluun?
Joulutyylini on suhteellisen neutraali ja pidän eritoten messingistä ja kimalluksesta, mutta saa olla ripaus punaistakin eismerkiksi tyynynpäällisissä. Pidän ajatuksesta Shishi -brändin takana, miten koristeet ovat aikaa kestäviä ja voivat siirtyä jopa sukupolvilta toiselle. Osa meidänkin kuusen koristeista on vanhemmiltani ja ne ovat koristaneet lapsuudenkotini joulua vuosikymmeniä taaksepäin. Kuusen kärkeen laitettava joulutähti taitaa jopa olla edesmenneen mummini peruja. Olen ostanut viime vuosina vähitellen koristeita itsekin ja muutama lähti nytkin mukaan Shishistä, joten koristeet ovat kiva sekoitus yhteensopivaa uutta ja vanhaa. Kuusi on siis joka vuonna must, tänä vuonna tuskin hankitaan mitään järin isoa kuusta tänne väliaikaiseen kotiin, mutta kuusi joka tapauksessa. Lisäksi pidän tunnelmaa tuovista valonauhoista ja kransseista, tarkoitus olisikin pistää pian siskoni kanssa pieni kranssipaja pystyyn!

Vepsäläinenshishi9 Vepsäläinenshishi4

5. Mieleenpainuvin saamasi joululahja?
Yksi sympaattisimmista lahjoista on pari vuotta sitten poikaystävältäni saama pieni lasipurnukka, johon oli kirjoitettu “Jonnan toiveet”. Purnukka oli täynnä paperilappusia, joihin oli rusattu suosikkiruokiani (poikaystäväni tekemänä) ja muutama vapaavalintainen ravintola. Tämä oli niin ihana idea, muistan että tuli ihan tippa linssiin tästä!

6. Osallistutko joihinkin hyväntekeväisyystempauksiin jouluna?
Erilaiset hyväntekeväisyysjutut kuuluvat aina jouluuni, kuten kukan ostaminen jollekin yksinäiselle vanhukselle sekä lahjojen ostaminen lapsille, jotka voisivat muuten jäädä ilman joululahjaa. Joulu on ehdottomasti antamisen ja hyvän mielen aikaa <3 Hyväntekeväisyys onkin myös osana Shishi -konseptia, sillä 5% Shishi -tuotteiden myynnistä lahjoitetaan Pelastakaa Lapset ry:n Lahjaksi Tulevaisuus  -joulukeräykseen.

7. Suosikkikaupunkisi joulun tunnelmointiin?
Rakastan Helsingin jouluvaloja, tuntuu että ne ovat vuosi vuodelta kauniimmat! Tuomaan markkinoilla on aina yhtä kiva fiilis, myös Tampereella on ihana joulutunnelma joulutorilla ja Tallipihalla. Tänä vuonna olisi kiva piipahtaa Porvoossa, jossa en ole aiemmin käynyt kuin kesällä, mutta Vanha kaupunki on kuulemma tosi tunnelmallinen myös joulun alla.

Vepsäläinenshishi7 Vepsäläinenshishi8

8. Miten paketoit joululahjat?
Tykkään aika neutraalista, mutta kuitenkin jouluisesta tyylistä mitä tulee paketointiin. Lahjapapereissa suosin esimerkiksi beigeä voimapaperia tai beigevalkokuosista lahjapaperia (lapsille tosin saa olla jotain vähän värikkäämpää tai leikkisämpiä kuoseja), naruissa pidän kimaltavasta glitteristä tai kauniista satiininauhoista. Jos haluaa oikein panostaa, voi pakettiin sitoa vaikka eukalyptuksenoksan tai minikokoisen joulupallon.

9. Jouluelokuva, joka on pakko katsoa joka vuosi?
Klassiset Holiday ja Love Actually kuuluvat aina jouluun (vähintään sivusilmällä vilkuiltuna), haluaisin kyllä löytää myös jonkun uuden kivan romanttisen jouluisen komedian näiden vanhojen lemppareiden ohelle.

10. Mitkä ovat joulun ajan suosikkiperinteitä?
Olenkin joskus aiemmin maininnut, miten meillä on lapsuudenkodissa aina lapsesta saakka katsottu aattona riisipuuron äärellä Joulurauhan julistus, joten se on ehdottomasti yksi suosikkiperinteistäni. Siitä alkaa aina jouluaatto ja iltapäivällä sitten kokoonnutaan koko perheen voimin pöydän ääreen, parasta on nähdä se lasten suunnaton riemu ja odotus! On ollut myös ihana viettää joulupäivää aina poikaystäväni perheen kanssa Tampereella. Tänä vuonna ollaan itse asiassa ihan ekaa kertaa näiden kuuden vuoden jälkeen aattona yhdessä poikaystäväni kanssa, kun aiempina jouluina olemme viettäneet sen aina tahoillamme kotikaupungeissamme ja nähneet vasta joulupäivänä. Tänä jouluna ollaan aatto Helsingissä minun perheeni luona ja illalla tai joulupäivänä ajamme Tampereelle. Olen tästä yhteisestä joulusta super innoissani <3

Vepsäläinenshishi10

Toivottavasti postauksesta ja kuvista välittyi ripaus valoa ja joulutunnelmaa sinne ruudun toiselle puolelle <3 Shishi x Vepsäläinen -myymälä on avoinna 23.12 asti, joten menkää jouluihmiset sinne ihastelemaan ja pakenemaan harmaata marraskuuta!

12 thoughts on “10 kysymystä joulusta ja ihanin jouluputiikki

 1. Miten ihana postaus, tuli niin jouluinen fiilis ♥ Oot ihan oikeassa, miksi turhaan odottaa jouluttamista joulukuuhun, kun voi aloittaa jo nyt! Toi kauppa on ihan unelma näiden kuvien perusteella.

  1. Voi kiitos Sini, ihana jos joulufiilis välittyi sinnekin puolen ruutua 💗 Ehdottomasti, hyvillä mielin voi alkaa tunnelmoida jo nyt 😍

   1. Hei jes, ei olla mieheni kanssa ainoita, jotka ovat viettäneet monta joulua erillään! :D Minä tosiaan olen lähtöisin eri paikkakunnalta kuin mieheni ja hänen vanhempansa, ja meilläkin ensimmäiset kuusi jouluaattoa meni erillään. Kovasti se herätti monissa kummastusta ja “siis MIKSI te olette jouluna eri paikoissa” -kysymyksiä, kieltämättä vähän ärsytti se kuinka meidän joulumme vietto erillään niin joitain häiritsi…

    Viime vuonna olimme aaton sitten yhdessä minun lapsuudenkodissani, tänä vuonna mieheni lapsuudenkodissa jne. :)

    Mukavaa jouluttelua! ;)

    1. Ymmärrän hyvin! Tuo oman haasteensa kun on eri kaupungit, kun ei ole yhtä helppoa olla ensin vaikka päivällä toisen perheen luona ja illalla toisen, vaikka nyt onkin vaan vajaa pari tuntia välimatkaa Tampereelle, mutta kuitenkin. Jotain tällaista vuorottelua mekin olemme suunnitelleet sitten tulevina vuosina :) Näin jouluihmisenä odotan kyllä jotenkin ihan super paljon sitä, että saa ensimmäistä kertaa aattona herätä toisen vierestä ja muodostaa omia yhteisiä perinteitä!

     Mukavaa jouluttelua sinnekin!

 2. Ihana postaus, tässähän tuli jo oikein joulumieli :D Shishin kauppa näyttää kyllä todella upealta, äiti ehtikin jo käydä siellä (ylinnokkaana jouluttajana :D). Itse en ole vielä ihan joulufiiliksellä mutta täytyy kyllä varmaan aloittaa aikaisemmin tänä vuonna kun yleensä, varsinkiin kun täällä Briteissä ei oikein vielä tiedetä miten joulua pystytään edes viettämään kaikkien säännösten keskellä.

  1. Ihana jos joulumieli kohosi sielläkin! 😍 Äitisi on ollut etunenässä liikkeen auettua, haha ihana! Toivottavasti pystytte viettämään joulua siellä Briteissä 💗 Ja yhtä lailla tietysti toivotaan, ettei tilanne pahene Suomessa tästä vielä vaan olisi mahdollista viettää joulua läheisimpien kanssa.

 3. Ehdottomasti Porvoota suosittelen! Se on ollu meiän perheessä perinne ties kuinka monta vuotta, että viikko-pari ennen jouluaattoa fiilistelemään sinne joulua.

  Toinen mitä suosittelen on Lohjan vanhan ajan joulumarkkinat. Ne järjestetään ulkona, eli toivottavasti ne pidetään myös tänä vuonna.

  1. Oi ihana, täytyy siis ehdottomasti toteuttaa se tänä jouluna ☺️ Googlasin nuo Lohjan markkinat, mutta valitettavasti ne on ilmeisesti peruttu tältä vuodelta 😞

 4. Aivan ihanat kuvat! Odotan niin paljon, että saataisiin lunta maahan. En osaa aloittaa joulufiilistelyä ennen sitä! :)

  1. Voi kiitos Katja! Tulisipa tänne eteläänkin päin valkoinen joulu, kyllä se lumi vaan tekee sen viimeisen silauksen joulufiilikseen! 💗

 5. Moikka! Tuo ”Jonnan toiveet” joululahja herätti mielenkiinnon! Miehelleni on aina niin vaikea keksiä lahjoja eli yritän aina keksiä jotain ”aineetonta” :) Olisiko siis mahdollista kuulla hieman lisää siis tästä: oliko siis purkin pointti se, että siellä oli kirjailtuna valmiiksi sinulle mukavia/tärkeitä asioita ja sait sitten nostaa sieltä vuoden aikana ”toiveen” ja toteutitte sen sitten yhdessä? Vai saitko myös itse kirjailla sinne lisää toiveita? :D

  1. Moikka Maria! Hei kiva jos kiinnostuit ideasta, mielestäni tää oli niin ihana lahja ☺️ Poikaystäväni oli siis kirjannut lapuille minun suosikkiruokiani ja pari ravintolailtaa, sain sitten vuoden aikana ”nostaa toiveen” ja hän kokkasi valitsemaani suosikkia tai mentiin yhdessä syömään. Purkkiinhan voisi laittaa mitä vaan, vaikka jotain eri aktiviteetteja joiden tietää olevan toiselle mieleisiä tms ☺️

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *