Kohti parempaa loppuviikkoa

Tuntuu kuin tämä viikko ei olisi oikein koskaan lähtenyt käyntiin. Olen ollut saamaton, unelias, kiukkuinen, epäonninen ja vähän ahdistunutkin. Ei ole tehnyt mieli julkaista pahemmin mitään somessa, vaan olla vaan hiljaa omien ajatustensa kanssa. Suurimpana syynä näihin fiiliksiin on varmasti se, että olen viettänyt tämän viikon neljän seinän sisällä koiran ulkoilutuksia lukuunottamatta – tällöin harvemmin mieli on ihan positiivisimmillaan. Minulla oli aamuisin ihan pientä kurkkukipua ja tukkoisuutta, niin pientä, että normaalioloissa tuskin olisin kiinnittänyt mitään huomiota, mutta tässä tilanteessa pienetkin oireet on otettava huomioon ja pysyin varmuudeksi kotona. Kävimme molemmat pienien oireiden johdosta koronatestissä ja eilen illalla saimme onneksi negatiiviset testitulokset, joten kivi vierähti sydämeltä. Eniten stressasin sitä, että mitä jos olisinkin vaikka viime viikonloppuna tietämättäni oireettomana tartuttanut läheisiäni tai tuntemattomia ihmisiä, mutta onneksi sitä ei tarvinnutkaan murehtia.

Mökki1

Olen huomannut potevani ensimmäistä kertaa sitten kevään taas pientä korona-ahdistusta. Kesällä oli ihana (melkein) unohtaa hetkeksi kaikki ja elää hieman normaalimpaa elämää, vaikka kyllähän sen osasi arvata, että syksyllä tilanne voisi taas pahentua. Huolettaa monien yrittäjien ja lomautettujen ihmisten ahdinko sekä yksinäisten ihmisten pärjääminen, etenkin pimeää marraskuuta kohti mennessä. Huolettaa se, kun ei tiedä miten kauan tätä tulee kestämään. Ei kuitenkaan auta kuin opetella elämään tilanteen kanssa – tukea parhaansa mukaan omia suosikkiputiikkeja ja -ravintoloita, soittaa omille isovanhemmille, tehdä voitavansa leviämisen estämiseksi ja noudattaa ohjeistuksia (eritoten käyttää sitä maskia). Ja toivoa, että tästä päästään vielä eteenpäin entistä vahvempana <3

Mökki4

Yleensä keskityn täällä positiivisiin juttuihin, mutta tällä kertaa teki mieli vähän purkaa fiiliksiä – en varmasti ole ainoa, joka on viime aikoina välillä kokenut korona-ahdistusta. Ja jos jotain positiivista tältä viikolta, niin ainakin tuli ylitettyä kynnys koronatestiin menemisestä (eihän se mukavaa ollut, mutta ei niin paha rasti kuitenkaan), testattua kauppakassipalvelua ekaa kertaa, iloittua jälleen kerran siitä että on poikaystävä ja koira seurana kotona sekä koukututtua uuteen ihanaan sarjaan. Aurinkokin on paistanut lähes jokaisena päivänä ja niin tänäänkin, joten kohti parempaa loppuviikkoa! Toivottavasti teillä on kaikki hyvin siellä ruudun takana ja olette pysyneet terveinä <3

Photos: Riikka Kuusisto / Edit by me

10 thoughts on “Kohti parempaa loppuviikkoa

 1. Asioilla on tapana järjestyä, uskon siihen vahvasti! Tämä tilanne kyllä ahdistaa yhtä jos toista. Itseä pelottaa, jos toinen aalto iskee kunnolla ja koulu joudutaan jälleen sulkemaan. Juuri, kun olemme taas päässeet työn touhuun koulun klinikalla, kaikki taas tyssäisi. Juuri kun olemme saaneet melkein kaikki kevään rästihommat tehtyä. Valmistuminen varmasti venyisi… Toivotaan nyt kuitenkin, että pelko on turha ja ihmiset toimisivat ohjeiden mukaisesti, eikä ajattelisi vain itseään. Aika näyttää!
  Mukavaa viikonloppua!😘

  1. Näin minäkin uskon 💗 Toivotaan että koulut pysyvät avoinna ja saat opinnot etenemään normaaliin tahtiin 🙏

   Ihanaa sunnuntaita sinne! 🥰

 2. Itse alan oleen jo melkoisen kypsä tähän koko koronasirkukseen. Mitään muuta enää tunnu maailmassa olevankaan.

  Keväällä pelkäsin itsekin, mutta nyt, kun asiasta on saatavilla statistiikkaa, tutkimuksia ja valtavasti tietoa sekä alan ihmisten (muidenkin kuin Iltalehdessä ja THL:ssä olevien) kommentteja, en ole enää huolissani.

  Fakta vain on se, että maailma ei voi loppua kuolleisuudeltaan influenssaan verrattavan viruksen kanssa.

  Alan ammattilaiset ovat jo moneen otteen todenneet, että mm.lisääntyneillä tartuntaluvuilla ei ole enää mtn virkaa, koska nyt testataan niin valtavalla potentiaalilla, että luvut eivät ole vertailukelpoisia kevään kanssa. Luvuilla on vain helppo ylläpitää pelkoa.

  Ainoa tarkkailtava luku on tuo kuolleisuus, mikä ei ole noussut. Eli suurentuneet tapausmäärät eivät korreloi kuolleisuuden eivätkä edes sairaalaan joutumisen kanssa.

  Monet alan ihmiset ovat jo puhuneet siitä, kuinka nämä rajoitukset aiheuttavat enemmän haittaa kuin hyötyä.

  Itseä tämä korona ahdistaa jo toisesta suunnasta. Kauan voidaan ajaa yrityksiä alas, rajoittaa vapauksia ja ajaa ihmisiä ahdinkoon, kun lukujen perusteella on jo selvää, että mtn sellaista valtavan suureksi hädäksi luultua ei ole?

  Madridissa on 40% sairaalakapasiteetista käytössä koronapotilaille ja silti – ei uusia rajoituksia, koska todettu, että elämän täytyy jatkua. Talouden rattaiden täytyy pyöriä. Ei ihmisiä voi rajoittaa ikuisesti. Ja mitä Suomessa on, alta 50 ihmistä sairaalassa ja silti rajoituksia satelee.

  Väkisinkin jo miettii,

  Kaun voidaan vaatia nuoria olemaan elämättä elämänsä parasta aikaa?

  Kuinka monta yritystä saa vielä mennä nurin?

  Kuinka monta työpaikkaa voidaan vielä menettää?

  Kuinka moni saa vielä masentua ja ahdistua?

  Kuinka monta maksuhäiriömerkintää tulee tulevaisuudessa, entä kuinka monta itsemurhaa, mielenterveyspotilasta?

  Miksi testataan valtavalla volyymilla (20 000 testiä, n.2,8miljoonaa) jossei se korreloi vakaviin tautimuotoihin? Mistä nämä rahat revitään?

  Miksi kukaan ei kysy, mistä nämä kaikki kustannetaan?

  Koska saadaan puhua siitä, kuinka iso lasku tästä tulee meidän ikäpolvelle ja meidän lapsille maksettavaksi sen sijaan, että kokoajan puhutaan vain riskiryhmien suojelemisesta?

  Koska tämä lasku kasvaa liian suureksi?

  Kauan ihmiset vielä suostuu tähän?

  Halutaanko me elää jatkossa näin – maskit naamalla, käsidesiä läträten ja pitäen muihin ihmisiin etäisyyttä – olemaan koskematta, halaamatta jne? Lukittautumalla kotiin ja välttämään elämistä?

  Sillä ei korona ole yhtään mihinkään lähdössä, sen kanssa tulee vain oppia elämään – kuten virusten kanssa muutenkin.

  Ja itse haluan nimemomaan elää.

  1. Koronassa ei ole pahinta se kuolema vaan se mitä tuhoja se tekee sun elimistölle, pystytkö enää ikinä edes töihin. Lisäksi kysyit miten kauan voidaan antaa tilanteen jatkua, että nuoret eivät saa elää elämäänsä? Siellähän ne jatkaa elämäänsä ja tartuttavat samalla. Nyt pitäisi jokaisen mennä itseensä ja ajatella myös muita. Etäisyys, käsihygienia ja maski, niillä selviää jo pitkälle. Ohi tämä menee vasta rokotteella, joka tulee toivottavasti pian. Sitä ennen jatkamme näin.yksi-kaksi vuotta koronakuria ei vie ketään maalta merelle!

   1. Ensimmäisen kommentoijan pointit täysin asian ytimessä. Koronaan sairastuneista maailmanlaajuisesti selviytyneitä 97,8 prosenttia. Maailmanlaajuinen kuolleisuus siis 2,2%. Enemmän ihmisiä kuolee normaali flunssaan. Ihmisiä, jotka saaneet vakavia pitkäaikaisia oireita häviävän pieni prosenttiosuus myös, ja tutkittua, että lähes aina alla ollut piilevä sairaus, kuten autoimmuunijärjestelmän heikkous. Paniikin ja väärän tiedon levittäminen siis turhaa! Lisäksi täysin varman ja todellisuudessa tautia ehkäisevän rokotteen kehittämiseen menee yleensä 5-10 vuotta. Annammeko talouden ja tätä kautta ihmisten hyvinvoinnin odottaa tämän ajan?

   2. Siis mitä? Mistä kukaan tietää mitä tuhoja se elimistölle tekee? Sen perusteella, että se sanotaan Ilta-Sanomissa vai? Että muutama sairastut on saanut jälkioireita? Onko siitä dataa, kuinka moni sairastuneista on edes saanut oireita saati kuinka moni saanut jälkioireita? Johtuuko ne juuri koronasta vai voiko myös jatkuvalla pelolla ja stressillä olla omaa osuutta asiaan?

    Kukaan muuhan ei ole koskaan saanut esim.influessasta tai myyräkuumesta, mstn, mitään pitkään jatkuvia jälkioireita? Jos on saanut vakavan keuhkokuumeen siitä ei oo mennyt aikaa toipua ennenkin? Eeei, kyllä korona on täysin ensimmäinen ja ainoa laatuaan.

    Miksi media uutisoi vaan jälkioireita saaneista, miksi jatkuvasti hysterisoidaan tartuntaluvuilla vaikkeivat ne korreloi mihinkään?

    Miksei tästä uutsioida positiivisen kautta?

    Näitä kannattaa pysähtyä miettimään.

    Miksei uutisoida, kuinka valtaosa on saanut taudin todella lievänä tai kuinka moni vakavanakin saanut on parantunut täysin? Hmm, koska pelko myy.

    Ja hmm, yksi ja kaksi vuotta ei vie maata merelle? Ihanko kirkkain silmin uskot, että näin voitaisiin elää parikin vuotta? Väitän, että ihan muutama on eri mieltä eikä näin tule onneksi tapahtumaan. Ja sillä ei ole mtn tekemistä itsekkyyden kanssa vaan puhtaan järjen – pelkolasit pois silmiltä ja oma järki käyttöön.

    Statistiikkaa ja tuhansia ammattilaisten kommentteja on saatavilla, muuallakin kuin Iltalehdessä.

    Sitäpaitsi, eihän sitä kestä myöskään talous, sehän nyt on aivan selvä. Ja mitähän tapahtuisi ravintoloille, yökerhoille, tapahtuma-alalle jos tämä menoo jatkuisi kaksi vuotta?

    Ja mitä tulee rokotteiseen, niin good luck heille, jotka haluaa ottaa kiirellä kokoon kyhätyn rokotteen tietämättä sen haittavaikutuksista, joita ei tietenkään ehditä odottamaan, koska firmoille kiire saada rokote markkinoille sen sijaan.

    Ymmärrän riskiryhmät (vaikka itsekin astmaatikkona olin riskiryhmää mutta empä silti flunssaa kummempaa oiretta saanut), että he haluavat ottaa rokoitteen. Mutta miksi ihmeessä täysin terveiden pitäisi rokottaa itseään jtn sellaista vastaan, joka ei ole heille vaarallinen? Eihän tässä mstn rutosta nyt hyvänen aika ole kysymys.

    Oon kyllä kertakaikkisen yllättynyt, kuinka moni on lakannut tämän koronan myötä ajattelemasta itse ja seuraa vain pelkoa ylläpitävää mediaa, johon perustaa ajatuksensa.

    Itse toivon myös rokotteen tuloa – enkä todellakaan siksi, että saisin itseni altistaa koe-eläimeksi ties mille narkolepsialle, vaan, että tämä jo aivan järjettömät mittasuhteet saanut korona-asia voidaan unohtaa ja jatkaa elämää.

    Kaikkea hyvää sinun syksyysi,

    💛

 3. Joo korona mietityttää täälläkin😒
  Mut kerro jo mikä on toi uus sarja? 😊

  1. Ei varsinaisesti mikään uusi sarja, tulen vähän jälkijunassa 😂 Mutta missasin tämän sen pyöriessä telkkarissa ja nyt vasta löysin Amazon Primesta, eli This Is Us! Niin ihana, koskettava sarja.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *