Askeleet kestävään pohjameikkiin

Kaupallinen yhteistyö: KICKS

Tänään on jälleen aika laittaa kosmetiikkavinkkejä jakoon yhdessä KICKSin kanssa. Tämä on kyllä niin unelmayhteistyöni, kun pääsen puhumaan kosmetiikasta ja meikkivinkeistä, vielä kun KICKSin brändivalikoima on niiin mieletön. Toivottavasti saatte tästä taas jotain tuotevinkkejä :)

KICKS KICKS2

Tänään keskitytään pohjameikkiin, joka onkin ainakin itselleni meikin A ja O. Kasvojeni iho on varsinkin näin syys- ja talviaikaan niin kalpea, että pohjameikillä saan tuotua kivasti toivottua “eloa” kasvoille ja samalla toki myös tasoitettua ihonsävyä ja tummia silmänalusia. Kun pohjameikki on tehty kauniisti ja huolellisesti, niin myös esimerkiksi silmä- ja huulimeikki pääsevät paremmin edukseen. Näytän kaikki tuotteet, joita itse käytän pohjameikin luomiseen keskittyen erityisesti kosteutettuun, kestävään ja kuulaaseen lopputulokseen. Kaikki pohjameikkituotteet (Sensaita lukuun ottamatta) ovatkin nyt KICKSillä -20% ensi viikon tiistaihin 27.10. asti.

KICKS3

STEP 1 – kosteutus primerin avulla

Aloitetaan primerista! Kävin joskus alkusyksystä Citycenterin KICKSissä ja kysyin myyjältä neuvoa meikkipohjan kosteutukseen. Tietenkin muidenkin hoitotuotteiden on oltava kunnossa, mutta kun seerumit ja toneritkaan eivät talvea kohti riitä minulla pitämään meikkipohjaa kosteutettuna, niin myyjä vinkkasi tästä Smashboxin loistavasta Photo Finish Primerizerista. Tätä voi käyttää päivävoiteen tapaan, mutta itse lisään tämän vielä päivävoiteen päälle tuomaan ekstrakosteutusta. Toimii todella hyvin, tämä onkin voittanut KICKS Beauty Awards 2019 Paras pohjustusvoide -tittelin.

Toinen salainen aseeni on MAC:n Strobe Cream – tätä voi levittää koko kasvoille primerin tapaan kosteuttamaan ja antamaan hehkua, tai kuten itse teen, eli sekoitan tätä pienen määrän meikkivoiteeseen ennen levittämistä. Tuo ihanasti kuultoa meikkipohjaan ja tästä löytyy myös eri sävyjä, itselläni on helmiäinen vaaleanpunainen Pinklite.

KICKS1

STEP 2 – peittävä, mutta kuultava meikkivoide

Tästä meikkivoidelöydöstä olen ollut viime aikoina kovin innoissani! Diorin Forever -sarjan kuulaampi ja kosteuttavampi versio Forever Skin Glow on juuri kaipaamani peittävä, mutta samalla kuitenkin kuulas ja kevyt meikkivoide. Yleensä tällaiset glow -meikkivoiteet eivät tasoita tarpeeksi ihonsävyä, mutta tämä toimii minulle tosi hyvin ja sävy 1,5N on täydellinen match omalle iholleni! Meikkivoide on arvokas, mutta tämä on sen verran riittoisaa, että uskoisin purkin kestävän pitkän. Levitän meikkivoiteen IT Cosmeticsin Heavenly Luxe Complexion Perfection Brush -siveltimellä, joka onkin valittu vuoden parhaaksi meikkivoidesiveltimeksi.

KICKS6 KICKS4 KICKS5

STEP 3 – varjostus, korostus & poskipuna

Sitten siirrytään varjostamaan. En ole mikään megavarjostusten tekijä, vaan tykkään kevyesti tuoda esiin kasvojen varjoja esimerkiksi aurinkopuuterilla. Benefitin Hoola Bronzer on kyllä kaikkien kehujen arvoinen – se on täydellinen mattainen aurinkopuuterisävy, joka ei ole liian oranssi tai liian ruskea. Lisäksi se on helppo häivyttää kasvoille, joten erinomainen varjostukseen käytettävä aurinkopuuteri! Levitän varjostukset siihen erinomaisesti sopivalla viistopäisellä FLAER Angled Cheek Brush -siveltimellä.

Toinen suosikkini jo monen vuoden takaa on ehkä yksi kaikkien aikojen lempimeikkituotteistani – Smashboxin aivan loistava Cali Contour Palette. Jos haluat hankkia vaan yhden monitoimituotteen kasvoille, niin osta tämä! Tässä on todella hyvät sävyt kasvojen varjostamiseen ja korostamiseen, lisäksi pigmentti on erinomainen. Edellinen palettini oli jo varmaan kaksi tai kolme vuotta vanha, mutta lähes päivittäisestä käytöstä huolimatta vain parista napista näkyi hieman pohjaa. Kaiken lisäksi sävyt toimivat hyvin myös silmämeikkiin ja erityisesti kesällä käytän paljon tätä arkisilmämeikin tekemiseen, joten yhdellä paletilla pärjää pitkälle koko kasvojen meikissä. Itselläni on tästä Light / Medium -versio, mutta saatavilla on myös tummempi Medium / Dark. Korostusten tekemiseen käytän BeautyAct Illuminating Fan Brush No 115 -sivellintä. BeautyAct on KICKSin oma uusi brändi ja ainakin ensikosketus näiden siveltimien myötä on todella positiivinen, ihanan laadukas tuntu!

KICKS7

Käytin pitkään tuon paletin poskipunasävyä, mutta nyt halusin kokeilla voidemaista versiota niinikään Smashboxilta. Smashbox LA Lights Lip & Cheek Color Beverly Hills Blush on kevyt voidemainen puna, jota voi helposti tuputella kasvoille puikkomaisesta päästä. Olen ihan vasta viime vuosien aikana oppinut käyttämään poskipunaa, kun ennen vierastin sitä jotenkin tosi paljon. Poskipuna on kuitenkin helppo tapa tuoda sitä kaivattua eloa kasvoille!

KICKS12

STEP 4 – tummien silmänalusten peittäminen & puuterointi

Peitevoide on erittäin tärkeä tuote omassa meikkiarsenaalissani, sillä minulla on luonnostaan todella tummat silmänaluset. Estée Lauder Double Wear Stay-In-Place Flawless Wear Concealer antaa tummille silmänalusille kyytiä ja pysyy nimensä mukaisesti hyvin paikoillaan, mutta koostumus ei ole kuitenkaan liian tujua tai kuivaa. Tämän voi häivyttää joko siveltimellä, kuten tuolla IT Cosmeticsin siveltimen pienemmällä päällä tai BeautyAct Correcting Concealer Brush Nr 116 -siveltimen avulla tai ihan vaan sormin. Silmänalusten lisäksi levitän tätä hieman nenänpieliin ja välillä käytän tätä myös pohjustamaan silmämeikkiä. Itselläni on peitevoiteesta sävy 1C Light.

Meikkipohja saa tosiaan jäädä kuulaaksi, joten en puuteroi koko kasvoja, vaan ihan kevyesti juuri silmänaluset ja nenänpielet. Siihen käytän IT Cosmeticsin Bye Bye Pores -irtopuuteria, joka sisältää muun muassa silkkiä ja hydrolysoitua kollageenia. Koostumus on väritöntä, eikä puuteri jätä ihoa kuivan näköiseksi. Ripottelen ihan pienen määrän puuteria purkin kanteen ja pyöräytän BeautyAct Complexion Powder Brush Nr 101 -siveltimellä puuteria kopauttaen ylimääräiset pois ennen kasvoille sutimista.

KICKS10

STEP 5 – viimeistely

Ja viimeisenä vielä Pixin ihana ruusuvettä ja vihreää teetä sisältävä Makeup Fixing Mist, jonka löysin ystäväni vinkistä vuosi sitten ja siitä on tullut luottotuotteeni. Se sulauttaa meikkipohjan ja pidentää meikin kestoa, joskus freesaan tällä myös meikkiä kesken päivää. Tätä kannattaa muuten kokeilla myös suihkauttaa siveltimeen ennen korostustuotetta, kostea sivellin tuo puuterimaisen korostustuotteen vieläkin paremmin esiin kasvoilla! Bongasin vinkin KICKSin taannoisesta Live Shopping -illasta ja oli pakko heti testata, loistava kikka esimerkiksi iltameikkiä tehdessä :)

KICKS14

Tässä vielä lopputulos, toivottavasti näistä tuotevinkeistä on teille iloa! 

2 thoughts on “Askeleet kestävään pohjameikkiin

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *