3 kuukautta muuttoon ja ajatuksia uudesta kodista

Kuten jo aiemmin tällä viikolla mainitsin, niin enää kolme kuukautta että päästään muuttamaan uuteen kotiin! Jonkun korvaan se kuulostaa varmasti pitkältä ajalta, mutta siihen nähden että nyt on toinen mokoma jo kulunut ostotarjouksen jättämisestä, niin jäljellä oleva aika tuntuu lyhyeltä. Naureskelinkin aiemmin, miten näytöllä vapautumisajasta kuullessani olin jo kääntymässä kannoillani eteisessä, että en taatusti jaksa odottaa puolta vuotta. Odotus on kuitenkin lopulta sen arvoista ja aika on mennyt tosi nopeasti! Tammikuun lopussa saadaan siis viimein avaimet ja sitä odotetaan kyllä kuin kuuta nousevaa. Jotenkin ihana ajatus, että pääsee aloittamaan uuden vuoden uudessa kodissa <3

Kotikuva

Yllä oleva kuva on meidän Tampereen asunnosta ihan vaan kuvituksena, eikä uudessa asunnossa ole juurikaan mitään samaa, vaikka rakennusvuosi on itse asiassa lähes sama molemmissa taloissa. Minulta onkin kysytty, minkälainen koti meitä oikein odottaa ja joudummeko esimerkiksi tekemään jotain remppaa. Uusi asunto on onneksi hyvin pitkälti muuttovalmis ja nykyiset asukkaat ovat remontoineet asunnon pieteetillä lattiasta kattoon, joten meidän ei tarvitse tehdä mitään suurempia remontteja. Jotakin pientä pintaremppaa todennäköisesti tehdään esimerkiksi keittiössä – vastaava remppa tehtiinkin viimeksi myös meidän Tampereen asunnossa. Keittiön runkoon ei tarvitse koskea ja keittiön pohja miellyttää meitä tosi paljon, joten kätevää (ja huomattavasti edullisempaa) kun voi vain vaihtaa pinnat enemmän mieleisiksi. Meillä on jo aika selkeät haaveet siitä, minkälaisen keittiön haluaisimme, mutta pitäisi pikkuhiljaa käydä kiertelemässä keittiöliikkeissä katselemassa vaihtoehtoja ja kerätä inspiraatiota. En malta odottaa, keittiöstä tulee varmasti ihana! Se tuleekin olemaan vahvasti keskiössä asunnossa ison keittiö + olohuone -yhdistelmän ansiosta, joten siinäkin mielessä kiva panostaa keittiöön niin että siitä tulee mieleinen.

Kalanruotoparketti oli haaveenani, mutta asunnossa on hyvässä kunnossa oleva saarniparketti, jota on turha lähteä vaihtamaan. Kalanruoto olisi upea, mutta tuntuisi hölmöltä vaihtaa nykyistä arvokasta parkettia ihan vaan näön vuoksi. Onneksi poikaystäväni on tässä asiassa järjen äänenä :’D Tosin joka kerta kun näen jonkun upean kalanruotoparketin, niin olen ihan valmis heittämään nämä ajatukset romukoppaan ja tekemään kaikkeni kääntääkseni poikaystävänikin pään, heheh. Ollaan kuitenkin mietitty, haluttaisiinko käsitellä lattiaa jotenkin ja esimerkiksi valkolakata, mutta katsotaan mihin lopulta päädytään. Siitä ollaan kuitenkin iloisia, ettei lattia ole edellisen asuntomme tapaan valkoinen, koska se osoittautui tuolloin varsin epäkäytännölliseksi.

Vaikka odotus välillä turhauttaakin ja haluaisi päästä uuteen kotiin heti nyt, niin toisaalta tämä on myös kutkuttavaa! Ja ehtiipähän ainakin rauhassa miettimään, mitä haluamme tehdä asuntoon ja mitä hankkia. Loppuvuosi menee myös varmasti super nopeasti kun on joulu ja kaikki, joten ei enää kauaa! :) Jos kiinnostaa sisustusinspiraatio uusia kotikuvia odotellessa, niin Pinterest-tauluni löydät täältä.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *