Ruokapöytä uuteen kotiin

Uuden kodin sisustamiseen on tosiaan vielä tovi aikaa, mutta en malttanut olla jo kirjoittamatta vähän sisustusajatuksia tännekin – ehkä aika menee nopeammin, kun voi tällä välin suunnitella ja fiilistellä! Mielessä pyörii nyt ruokapöytä, joka on tässä vaiheessa tärkein hankinta uuteen kotiin. Rakastamme meidän muutama vuosi sitten teetettyä lankkupöytää ja olisimme ilman muuta ottaneet sen uuteen kotiin, mutta se on sinne valitettavasti liian pieni. Uudessa kodissa keskiössä on iso avokeittiö, johon mahtuisi jopa kahdeksan hengen ruokapöytä. Olen tästä niiin innoissani, en osannut haaveillakaan että voisimme saada isomman ruokailupöydän! Miten ihana ajatus saada monet ystävät saman pöydän ääreen ja kutsua perhettä kylään. Makuuhuoneet, joista toinen tulee siis alkuun toimimaan työhuoneena ja tulevaisuudessa toivottavasti joskus lastenhuoneena, ovat pienehköt, mutta ennemmin halusimmekin tilaa juuri keittiöön ja olohuoneeseen. Tykkäämme molemmat laittaa ruokaa ja kutsua ystäviä kylään, joten iso keittiö on meidän arjessa tärkeä. Avokeittiö olikin alunperin yksi meidän toiveista uudessa asunnossa, ihanaa että se toteutui! Mietin nyt kohteita, joita kävimme aiemmin katsomassa – osassa makuuhuoneet olivat isommat ja keittiö taas tosi pieni, mutta olisimme olleet kuitenkin valmiita joustamaan sen suhteen. Näin jälkeenpäin ajateltuna onneksi ne eivät olleet meant to be!

Nyt kuitenkin siihen ruokapöytään palatakseni suunnitelmia sen osalta. Pöytää ei tarvitse tilata vielä pitkään aikaan, mutta on ollut kiva katsella vaihtoehtoja jo nyt. Nykyisillä asukkailla on tosiaan kahdeksan hengen ruokapöytä, joka menee tilaan mainiosti. Mietimmekin nyt, hankkisimmeko me kuuden hengen pöydän (johon menisi tarvittaessa päihin kahdeksannet istumaan), vai pitäisikö tila käyttää hyödyksi ja hankkia jopa suoraan 240cm pitkä pöytä. Vai 200cm pitkä,  joka olisi jatkettava ja mahduttaisi täten tarvittaessa sen 10 henkeä? Pöytä olisi toivottavasti monien vuosien hankinta, joten mietityttää, jääkö joskus tulevaisuudessa harmittamaan, jos emme ole hankkineet suoraan isompaa pöytää. Toisaalta nyt kun meitä on toistaiseksi vain me kaksi ja ihan joka viikko ei mitään illalliskutsuja järjestetä :D, niin olisiko jatkettava pöytä kuitenkin järkevin vaihtoehto?

Pöytä1

 

tuotekuvat: Vepsäläinen

Koko on tosiaan vielä kysymysmerkki, mutta tyylillisesti tiedämme minkälaisen pöydän haluaisimme ja tässä muutama ulkonäöllisesti miellyttävä vaihtoehto. Pöytä saisi tällä kertaa olla vaihteeksi vaaleampaa puuta, todennäköisesti tammea, ja siinä voisi mielellään olla kaksi pitkittäistä levyä. Tykkäämme vanhan lankkupöytämme mustista metallijaloista, jotka tuovat hieman kontrastia ja moderniutta puun rinnalle, mutta puisetkin jalat toimisivat. Jalkojen tulisi kuitenkin olla sellaiset, että päihin tosiaan menisi tarvittaessa myös tuolit. Ruokailutuoleina meillä olisi nykyiset mustat antiikkiwieniläistuolit, joita tosin pitäisi metsästää pari lisää, mutta onpahan ainakin aikaa kyttäillä Toria! Tuo ylin Tapio Anttilan 200 cm pöytä on luonnossa tosi kaunis ja olisi myös hintansa puolesta näistä järkevin vaihtoehto (nuo BoConceptin menevät reiiippaasti yli budjetin). Tajusin viikonloppuna Tampereella ollessa, että poikaystävän vanhemmilla on juuri tämä pöytä, jota olimme Vepsäläisellä aiemmin ihastelleet. Ilmankos tykästyimme siihen, hauska sattuma! Nuo sirot metallijalat miellyttävät silmää, päihin mahtuu myös istumaan hyvin.

Tietysti on aina vaihtoehtona pöydän teettäminen, jos tuntuu ettei valmiina löydy sopivaa. Onneksi tässä on paljon aikaa makustella asiaa!

15 thoughts on “Ruokapöytä uuteen kotiin

 1. Entäs Sotkan saarni-pöytä 200cm, se on minusta kaunis ja hintakin kohtuullinen 😀

  1. Hei onpa kaunis, kiitos vinkistä! Meinasin torpata koska lattia on saarniparkettia, eikä haluttaisi ehkä ihan samaa puuta pöytään. Tuo on kuitenkin lattiaa vaaleampi, joten voisi kyllä harkita tuotakin! 😍

   1. Me löysimme reilu vuosi sitten, pitkän etsinnän jälkeen itsellemme täydellisen tammisen lankkupöydän Kruunukalusteen valikoimasta, vieläpä 30% alennuksessa. Meillä oli yhtenä kriteerinä, että päihin saa tarvittaessa istumapaikat. Vaikka pöydässämme on umpinaiset jalat niin ne ovat sen verran pidemmällä, että päihin mahtuu tuoli.
    Tämä Skovbyn lankkupöytä muistuttaa meidän pöytää:

    https://www.kruunukaluste.fi/tuote/skovby-lankkupoyta/?gclid=CjwKCAjw8MD7BRArEiwAGZsrBc7F4X1bJrf7dJtaVcSlFhE6ZseeqYCCsuRz5p0hLSvwceOpM_0BbxoCEI8QAvD_BwE

    Rowicolla taisi olla myös kivat lankkupöytämallit.

    Nyt löydettiin kesällä vielä täydelliset tammiset/kangasverhoilut tuolit niin monen vuoden etsintäprojekti on kaukainen muisto. 😆

    Vekeen kalusteella on myös kiva huonekaluvalikoima jos ette ole käyneet jo tutustumassa.

    Onnittelut muuten uuden kodin ostamisesta, siinä on kiva projekti sitten syksyksi. 🍂☺️

    1. Oi ihana kuulla että lopulta tärppäsi! Tuo Skovbyn onkin juuri sama kuin tuossa kuvassani, mulla on vaan näköjään mennyt tuotemerkit sekaisin kun olen merkannut sen BoConceptin pöydäksi 🙈 Tuo on kyllä tosi kaunis! Ja Rowicon malleja ihastelin Iskun valikoimassa. Nyt on ainakin siis monta vaihtoehtoa, täytyy vaan käydä vielä luonnossa katselemassa!

     Kiitos paljon onnitteluista, tässähän tämä syksy tosiaan menee suunnitellessa ja odotellessa 😍

 2. Meillä on Boconceptin Milano ruokapöytä, joka on aivan ihana. Arkena pidetään 180cm, mutta kätevällä mekanismilla saa jatkettua 230 cm saakka. Rakastan kun pöytä on myös leveämpi, niin ruuat mahtuu hyvin esille ja silti ei tule ahdasta. :)

  1. Hei super kiva kuulla, mä nimittäin silmäilin myös tuota Milano-pöytää! Tuo jatkettavuus kyllä houkuttelee 😍 Ja hinta olisi huomattavasti parempi kuin noissa muissa BoConceptin pöydissä. Kiitos paljon vinkistä, täytyy etsiä josko tätä pääsisi katsomaan BoConceptilla tai Vepsäläisellä luonnossa ☺️

 3. Oletko katsonut nougatista. Siellä on yksi ihana vaalea puupöytä mitä olen ihastellut. Sitä saa ilmeisesti eri kokoisena.

  1. Voi sitä Nougatin pöytää just ihastelin eilen Instagramissa ja kyselinkin siitä lisätietoja, sitä saa kolmessa koossa 😍 Se on aivan upea! Ollaan vaan vähän vielä kahden vaiheilla, halutaanko vähän modernimpi puupöytä, vai tuollainen “rouheampi” kuten se Nougatin. Täytyy siis vielä makustella asiaa!

  1. Hei kiitos paljon vinkistä, enpä ollut katsonutkaan vielä Iskun valikoimia! Löysin heti muutaman potentiaalisen 🙊

 4. Kurkkaa myös Pohjanmaan Kalusteen massiivitamminen Lankku-pöytä. Meillä ollut reilun vuoden käytössä ja ollaan oltu ihan supertyytyväisiä. Pöytää on esillä muistaakseni Iskussa tai Vepsäläisellä. Mutta kannattaa asioida suoraan heidän Kurikan tehtaanmyymälän kanssa – säästää pitkän pennin!

  1. Kiitos paljon, ihanaa kun niin ystävällisesti laitatte vinkit täällä jakoon! Minäpä tsekkaan tämänkin 😍

    1. Oi eikä! Se on niiin kaunis, erinomainen valinta 😍 Naurattaa etten ollut tajunnut kunnes vasta viikonloppuna pöydän ääressä istuessa, että on sama kuin poikaystävän vanhemmilla 🙊

 5. Me päädyttiin juuri tuohon Skovbyn lankkupöytään. Se oli mielestämme niin moderni ja viimeistelty. Tykästyimme myös siihen mahdollisuuteen, että jalan paikkaa pystyy siirtämään jos haluaa vaikka neljä tuolia sivulle. Tähän on myös mahdollista saada jatkopalat päätyihin jos haluaa. Meillä tuo tila on nyt sen verran nafti ettei sellainen mahdu, mutta jos tilanne joskus muuttuu niin hyvä tietää, kun jatko antaa kuitenkin muutaman extra paikan lisää :)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *