Helppoa arkiruokaa: Katkarapu-avokadosalaatti

Kokkausinspiraatio on ainakin itselleni tarpeen aina näin maanantaisin viikon ruokia miettiessä, joten polkaistaan viikko täällä blogissa käyntiin reseptillä! Kuvasin tämän yhtenä iltana vähän extempore ja vielä päivän viimeisillä valonrippeillä, joten annos ei ole sieltä visuaalisimmasta päästä. Se nyt on kuitenkin sivuseikka, maku on pääasia ja se että pääsen jakamaan tämän teillekin! Tätä katkarapu-avokadosalaattia tehtiin kesällä ystävien kanssa mökillä ja sittemmin resepti on jäänyt käyttöön kotonakin. Alkuperäinen resepti on täältä, lisäsin vaan vielä porkkanaa tuomaan annokseen lisää väriä ja jotain rouskuvaa. Tämä on tosi helppo, mutta hyvä salaatti, jossa marinoidut ravut ovat pääosassa. Jos haluaa kevyemmän version, niin majoneesikastikkeen voi jättää pois tai tehdä tilalle jonkun toisen soosin, mutta jos ei ole niin nöpönuukaa, niin tämä kastike toimii kyllä tosi hyvin.

Katkarapu-avokadosalaatti

Katkarapu-avokadosalaatti (neljälle)

300g isoja katkarapuja
1 limetin mehu ja raastettu kuori
1/2 dl oliiviöljyä
1 pieni chili
1 rkl raastettua inkivääriä
1 tl hunajaa
suolaa ja mustapippuria
2 avokadoa
2 porkkanaa
1/2 limenmehu
sydänsalaattia

kastike:
1 dl majoneesia (itse suosin Hellman’sin)
1/2 limenmehu
muutama tippa tabascoa
suolaa

Valuta katkaravut, pilko chili pieneksi ja raasta inkivääri. Sekoita kulhossa limenmehu ja raastettu kuori, oliiviöljy, chili, inkivääri, hunaja, suola ja mustapippuri. Jätä marinoitumaan. Ravut maistuvat jopa paremmalta seuraavana päivänä marinoiduttuaan yön yli jääkaapissa, joten mitä kauemmin annat marinoitua, niin sen paremmin maku on tekeytynyt.

Sekoita kastikkeen ainekset keskenään. Halkaise avokadot ja poista kivet, leikkaa lohkoiksi ja purista niiden päälle puolikkaan limen mehut. Kuori ja suikaloi porkkana (kuorimaveitsellä tai juustohöylällä). Suikaloi sydänsalaatti ja levitä lautasille, lisää päälle avokado ja ravut, lisää maun mukaan kastiketta ja tarjoile heti.

Katkarapu-avokadosalaatti2

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *