15.8

Lauantaina 15.8 piti tosiaan alunperin olla meidän hääpäivä, joten oli ihana viettää päivää kuitenkin vähän spesiaalimmin hotellin ja ravintolan muodossa. Täytyy muuten sanoa, että jos vielä jossain vaiheessa heinäkuuta välillä pieni harmitus nosti päätään siitä, miten häät olisikin ehkä voinut pitää ja tehtiinkö siirtopäätös hätiköiden jo aikaisin keväällä, niin nyt päivän koittaessa olo oli kyllä vaan todella huojentunut. Onneksi siirrettiin. Korona-ahdistus on ainakin allekirjoittaneella tehnyt paluun, joten olisi ollut inhottavaa stressata toisesta aallosta ja mahdollisesta riskistä vieraille isojen juhlien järjestämisen suhteen. Tämä oli siis ehdottomasti meille oikea päätös, ensi vuonna sitten toivottavasti turvallisemmin mielin!

Oltiin varattu lauantaille huone Hotel Havenista, jossa en ollutkaan koskaan aikaisemmin yöpynyt. Olin muuten ajatuksissani varannut huoneen vaan yhdelle, mikä selvisi siinä tiskillä kirjautuessamme sisään – Anton nauroi, että yksinkö sä olisit halunnut tänne tulla :’D Varausmokani ei onneksi ollut kuitenkaan mikään ongelma! Kerroin pari postausta takaperin, miten mies ei ymmärrä lainkaan staycationin konseptia, mutta oli kyllä aika tyytyväistä kaveria hotellin pehmeisiin lakanoihin kömpiessä. On tää sittenkin aika kivaa, hän totesi. Harvinaista herkkuahan tämä omassa kotikaupungissa hotellissa yöpyminen on, edellisen kerran oltiin vuosi sitten hänen syntymäpäiviensä kunniaksi. Juuri tällaisia erityisiä hetkiä onkin kiva joskus juhlistaa näin! Meillä on myös kuudes vuosipäivä ihan näillä näppäimillä elokuussa, joten vietettiin sitäkin jo hieman etukäteen.

Lauantai1 Lauantai4

Erityinen päivä oli hyvä syy myös testata Savoy-ravintolaa, joka on ollut pitkään meidän molempien haavelistalla. Saatiin iloksemme pöytä katetulta terassilta, eikä olisi kyllä parempaa säätä voinut toivoa! Oli todella lämmin ilta, aurinko paistoi ja illan edetessä sai seurata sen laskemista kaupungin kattojen taakse sekä taivaan muuttumista vaaleanpunaiseksi. Ihan järjettömän kaunista, tämän illan muistaa pitkään <3 Ruoka oli tietenkin myös erinomaista, mieleen jäi etenkin tuo kuvan lohiannos sekä jälkiruoka. Pianisti soitti taustalla ja kultaisessa ilta-auringossa kylpevä kesäinen Helsinki näytti parastaan. Todellakin ikimuistoinen ravintolailta!

Lauantai3 Lauantai2 Lauantai5

Illalliselta käveltiin pari korttelia hotellille – tämä on tällaiselle keskustan ulkopuolella asuvalle parasta, kun voi vaan kävellä “kotiin”. Haven oli kyllä todella sympaattinen hotelli! Kaiken kaikkiaan meillä oli ihana ja todella onnistunut staycation, tuli monesti fiilis kuin olisi ollut jossain ulkomailla <3

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *