Päiväretki Porvooseen

Kuten viimeviikkoisessa Suunnitelmia kesälle -postauksessani kerroinkin, oli päiväretki Porvooseen yksi must-jutuista listallani. Onneksi se toteutuikin jo näin pian, kun starttasimme eilen ystäväni kanssa auton kohti Porvoota. Edellisestä kerrasta on ehtinyt vierähtää varmaan pari vuotta, joten jo oli aikakin palata ihastelemaan Vanhaa kaupunkia. Porvooseen on niin lyhyt ajomatka Helsingistä, että pitäisi kyllä ehdottomasti käydä siellä useamman kerran kesässä!

Porvoo1 Porvoo3

Saavuttiin perille jo 11:n maissa, joten suunnattiin heti vatsat kurnien lounaalle. Paikaksi valikoitui Zum Beispiel, joka oli oikein hyvä valinta rapupastoineen ja erityisesti leipäpöytineen. Rakastan leipää, joten tällaisella monen sortin laadukkaaalla leipäpöydällä ravintola kuin ravintola voittaa minut oitis puolelleen. Vanhassa kaupungissa on kyllä ihan valtavasti kiinnostavia ravintoloita, kuten Meat District, Sicapelle sekä Vanhan Porvoon Glassikko. Mikä on teidän Porvoon lemppari? Onpahan ainakin syytä palata uudestaan testaamaan näitä muitakin, ehkä ensi kerralla illalliselle! Lounaan jälkeen lähdettiin kiertelemään Vanhan kaupungin pieniä putiikkeja, käytiin vastaan tulleissa antiikkiliikkeissä ja pysähdyttiin kahville terassille.

Porvoo5 Porvoo6

Tuulan-Aitta / Finform

Rakastan antiikkikauppoja ja tämä pieni, mutta sympaattinen Tuulan-Aitta oli varsinkin vanhan Arabian ystäville aarreaitta! En voinut lähteä ilman näitä kultareunustettuja Arabian kahvikuppeja. Liikkeistä viihdyttiin pisimpään Finformilla, joka oli minulle uusi tuttavuus, mutta aivan ihana sellainen. Mieletön julistevalikoima (ostinkin yhden ylemmän kuvan julisteista), kivoja merkkejä kuten Gauhar Helsinki ja Samsoe & Samsoe ja ystävällinen palvelu.

Porvoo4

Café Fanny

Porvoo2 Porvoo7

Ihana Porvoo ja Vanha kupunki – täytyy kyllä palata vielä uudemman kerran tänä kesänä!

4 thoughts on “Päiväretki Porvooseen

  1. Näyttääpä Porvoo ihanalta! 😍
    Viime kesänä reissu jäi tekemättä, mutta tänä kesänä pitää ehdottomasti tehdä.
    Kiitos vinkeistä, Tuulan-aitassa käytävä.

    1. Porvoo on kyllä yhtä ihana, joka kesä! Täytyy ehdottomasti vielä palata uudemman kerran tänä kesänä 😍

      Kivaa sunnuntain jatkoa sinne!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *