Vinkkejä hääkuvaajiin

Hääpostauksiin tulee varmaankin nyt pieni breikki ensi kesää odotellessa, mutta tässä kuitenkin aiemmin lupaamani postaus hääkuvaajista. Tuntui kuin olisimme palanneet hääsuunnitelmissa vuoden taaksepäin, kun viime toukokuussa etsin meille kuumeisesti hääkuvaajaa. Meidän oli löydettävä ensi vuodelle uusi kuvaaja, sillä tälle kesälle varaamamme kuvaaja ei valitettavasti ollut vapaana ensi vuonna. Hääkuvaajan löytäminen ei ole ollenkaan helppo nakki, etenkin kun on kuvaustaustaa itselläänkin ja on tarkka maku esimerkiksi editointityylin suhteen. Naureskeltiin niinikään kuvaavan kaasoni kanssa, että olisipa helppoa, kun kelpuuttaisi kenet tahansa jolla vaan pysyy kamera kädessä. Sen sijaan olemme hänen kanssaan pallotelleet kuvaajia ja todenneet, miten usein kuvissa on vääränsävyinen vihreä tai ediotinti on liian kylmä tai liian lämmin :’D Tarkkaa puuhaa siis tämä kuvaajan valinta, haha!

Hääkuvaajaa valitessa vaikuttaa mieleisen kuvaus- ja editointityylin lisäksi tietysti myös hinta. Dokumentaarinen hääkuvaus pyörii yleensä 2000-2500€ tienoilla, kalleimmilla hinnat kipuavat jopa 3000€ asti. Lähtökohtaisesti hääkuvaaja ei ole se josta haluan pihistää, sillä kuvat ovat ainoa konkreettinen muisto, joka hääpäivästä jää. Hyvällä hääkuvaajalla on siis valtavan suuri merkitys, joten olen valmis myös panostamaan siihen (joskin tuossa 2500€ tienoilla menee oma kipuraja). Nyt puhun minä-muodossa siksi, että minä olen meistä se, jolla on vastuu kuvaajan etsinnästä :’D Toki lopullinen päätös kuvaajasta tehdään yhdessä miehen kanssa, mutta hänelle ei ole niin väliä, kuka meidän häät tulee ikuistamaan.

Instagramissa teiltä suosituksia pyytäessäni sain myös tulevien kesien morsioilta toiveita laittaa vinkkejä jakoon. Tässä muutamia suosikkejani, joista osa tosiaan löytyi teidän laittamien suositusten kautta. Nappasin kuvitukseksi screenshotteja kuvaajien IG-profiileista, mutta kannattaa tietysti aina myös tsekata kuvaajan portfolio netistä, jolloin saa laajemman käsityksen tyylistä. Kuvaajista minulla ei tosiaan ole itselläni henkilökohtaista kokemusta, vaan nämä vinkkaukset perustuvat lähinnä minua itseäni kiinnostaviin portfoloihin ja tyyleihin :)

JohannaRosenlew

@johannarosenlew

Minttusaarni

@minttusaarni

Heart_visuals

@heart_visuals

Joeljärvinen

@joeljarvinenphotography

Annimariaphotography

@annimariaphotography

Thebottenstocks

@thebottenstocks

Millaxmarkus

@millaxmarkus

Jaakkosorvisto

@jaakkosorvisto

Toivottavasti näistä on apua tuleville morsioille, jos on hääkuvaaja etsinnässä!

4 thoughts on “Vinkkejä hääkuvaajiin

  1. Anrietta on ihana tyyppi, tunnetaan hänen opiskeluajoilta jo! Harmi kun hän ei ollut vapaana alunperin meidän päivälle, mutta ihana, että pääsette nauttimaan hänen kuvistaan ❤️

  2. Anrietta kuvasi meitä tänä kesänä ja lämmin suositus, oon jo ensimmäisiin kuviin niiiiiin tyytyväinen 😍

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *