Uusin vintagelöytö

Mainitsin jokin aika sitten tehneeni vintagelaukkulöydön, mutta tässä olikin pari mutkaa matkan varrella, joten nyt vasta pääsen esittelemään löytäni. Olin kuukausia ihastellut Diorin Saddle Bag -laukkuja ja katsellut vintageyksilöitä eri second hand nettikaupoista sillä silmällä. Dior on tuonut Saddle Bagin uudestaan tuotantoon, mutta halusin laukun nimenomaan vanhempana – uusien hinnat kun ovat niin korkeat ja onhan näissä aikaa nähneissä laukkukaunottarissa muutenkin ihan oma hohtonsa. Alunperin ajattelin hankkivani laukun kankaisena ikonisella Diorin kuosilla – minulla on ollut käytössäni mummini vanha clutch samanlaisella printillä, mutta se on itse asiassa siskoni, joten himoitsin omaa. Minusta tuo Diorin monogram-printti on niin kaunis! Lopulta päätin hankkia kankaisen ja printillä varustetun Saddle Bagin löydettyäni hyvän yksilön Vestiairesta (jonne tein ihkaensimmäisen tilaukseni). Luonnossa laukku kuitenkin osoittautui paljon kuluneemmaksi kuin Vestiairen kuvissa, joten se oli pienoinen pettymys odottaessani kuvauksen mukaan hyväkuntoista yksilöä. Laukun etuläpän printti oli huomattavan kulunut muuhun laukkuun nähden, mitä ei erottanut kuvista lainkaan, ja minua itseäni kuluma häiritsi. Vestiairella ei kuitenkaan ole yksittäisiltä myyjiltä ostaessa palautusoikeutta ja valmistauduin jo reklamoimaan, kunnes kävikin niin mainiosti, että ystäväni osti laukun. Hän oli etsinyt juuri kyseistä laukkua vintagena eikä häntä kuluma haitannut, joten myin laukun hänelle haikein mielin toivoen, että löytäisin itselleni uuden.

Dior2

Aloitin metsästämisen uudestaan ja alunperin selailin samanlaisia kankaisia, kunnes vastaan tuli tosi hyvässä kunnossa oleva nahkainen yksilö ja hyvällä hinnalla. En ollut ajatellut ostavani mustaa nahkaista, sillä mustia laukkuja minulla on jo ennestään, mutta toisaalta niitä juuri tuleekin eniten käytettyä. Lisäksi minua mietitytti, kuluisiko kangas samaan tapaan vuosien aikana menettäen värinsä, joten siinäkin mielessä kestävämpi nahkainen Saddle Bag alkoi kiinnostaa. Mustana nahkaisena tämä laukku onkin kyllä aivan järjettömän kaunis. Lopulta tilasin tämän suoraan pariisilaisesta liikkeestä ja onneksi tällä kertaa laukku oli juuri niin upeassa kunnossa kuin kuvien perusteella odotinkin! Nahka on ihan priimakunnossa ja kullanväriset metalliosat ovat säilyneet tosi siisteinä, vaikka laukku onkin datecoden mukaan jo lähes 20 vuotta vanha.

Dior3

Ai vitsit, olen lopulta kyllä niin tyytyväinen että ostin tämän nahkaisen version, love it! Nyt musta tuntuu juuri oikealta valinnalta, käyhän se kaiken kanssa ja nahka varmasti kestää aikaa sekä käyttöä paremmin kuin kankainen laukku. Saddle bag jakaa mallina varmasti paljon mielipiteitä, mutta minä kuulun tätä mallia rakastavaan joukkoon. Poikaystävä toki nimesi tämän nahkaiseksi juomapulloksi eli leiliksi, jota se kieltämättä vähän muistuttaa malliltaan :’D Olen siis onnellinen vesileilin uusi omistaja, hahah.

10 thoughts on “Uusin vintagelöytö

  1. Ei vitsi kuin ihana! Mä oon jo kauan haikeana ihastellut juuri nahkaisena tätä laukkua, minkä nimisestä liikkeestä tilasit tämän?

    1. No niin mustakin, aivan ihana 🥰 Tilasin tän sellaisesta kuin Corner Luxe. Oli Vestiairessa myynyt niin paljon ja on ihan useampi kivijalkakin Pariisissa, niin uskalsin luottaa ja tilata suoraan sieltä.

    1. Minustakin aivan ihana! Tilasin sellaisesta kuin Corner Luxe – itse laukun bongasin tosiaan ensin Vestiairesta, mutta tilauksen tein lopulta suoraan pariisilaisliikkeen omilta sivuilta.

  2. Ihana laukku😍 Onko sinulla vinkata muita paikkoja mistä uskaltaisi tehdä vintage ostoksia?

    1. Esimerkiksi Bukowskis (sieltä olen huutanut oman Chanelini), The Vintage Bar sekä Designer Vintage – kahdesta jälkimmäisestä en ole itse ostanut, mutta nämä on sellaisia mitä itse välillä kärkyn ☺️

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *