Tarinoihin uppoutumista äänikirjojen kautta

Kaupallinen yhteistyö: BookBeat

Olen niin iloinen, että olen taas kesän myötä löytänyt äänikirjat uudestaan. Keväällä oli nimittäin parin kuukauden vaihe, kun en kotikaranteenin aikana juurikaan kuunnellut äänikirjoja tai itse asiassa oikein podcastejakaan – tuntui että arjesta puuttui ne hetket, kun laitoin kuulokkeet korviin ja nautin omasta kuunteluhetkestäni. En esimerkiksi meikannut aamuisin, jolloin yleensä olen tottunut aina laittamaan jonkin äänikirjan soimaan. Koiralenkeilläkin tuli käytyä tavallista enemmän yhdessä poikaystävän kanssa, enkä myöskään pahemmin ajanut pitkiä matkoja yksin autolla tai matkustanut junalla. Nyt olen kuitenkin jälleen innostunut kuuntelemaan ja voi pojat miten ihanaa on uppoutua ihan täysin johonkin tarinaan, tätä fiilistä olen kaivannutkin!

Bookbeat3

Helmikuussa kerroin hurahtaneeni äänikirjoihin BookBeatin ilmaista kokeilujaksoa aiemmin viime vuonna testattuani. Sittemmin sovellus on tullut puhelimeeni jäädäkseen, joten tosi kiva päästä taas jatkamaan BookBeatin kanssa yhteistyötä. Tämänkin postauksen lopussa on muuten linkki kuukauden ilmaiseen kuunteluun, mikäli äänikirjat eivät ole teille vielä tuttuja. Minusta on ollut niin ihanaa päästä takaisin kirjojen pariin – kuten tuossa aiemmassa postauksessani kerroinkin, olen nuorena ollut kunnon lukutoukka, mutta vanhemmalla iällä lukeminen on jäänyt ihan tyystin. Nyt BookBeatin myötä olen kuitenkin päässyt taas nuoruuden minän lailla uppoutumaan erilaisiin tarinoihin ja kuuntelemaan kirjoja jotka inspiroivat, koskettavat, saavat nauramaan, herkistymään tai jotka antavat uusia näkökulmia.

Bookbeat1 Bookbeat2

Tykkään kuunnella äänikirjoja laidasta laitaan, mutta näin kesällä kaipaan erityisesti sellaista kevyttä ja helppoa kuunneltavaa. Juuri nyt minua kiinnostaa siis esimerkiksi kepeät romaanit, jotka sopivat täydellisesti esimerkiksi laiturin nokkaan kuunneltavaksi, kesän roadtripeille tai lämpimille iltakävelyille koiran kanssa. Aloitin pari viikkoa sitten kuuntelemaan Lori Nelson Spielmanin kirjaa nimeltä Toscanan tytöt, joka sopii kaltaiselleni Italian rakastajalle kuin nenä päähän. Kirja kertoo Fontanan suvun kiroukseen uskovista nuorista naisista, jotka eivät kirouksen mukaan suvun toiseksi syntyneinä tyttärinä löytäisi koskaan rakkautta. Emilia ja Lucy lähtevät kuitenkin isotätinsä mukaan matkalle Italiaan, jonka maisemia, makuja ja tuoksuja kirjassa kuvaillaan niin ihanasti, että iskee hirvittävä ikävä Toscanaan <3 Toinen lämpöisinä kesäpäivinä viihdyttänyt kirja Kaikki mitä tiedän rakkaudesta on Dolly Aldertonin omaelämäkerrallinen kertomus. Kirja kuvaa parikymppisen nuoren naisen elämää kaikkine iloineen, suruineen sekä kipukohtineen ja on aika ajoin hyvin samaistuttava. Minun ikäpolvelleni tämä on tosi hauskaa kuunneltavaa, sillä moniin nuoruuden hetkiin kuten MSN Messengerin kulta-aikaan voi itsekin samaistua. Hyvin rehellistä ja hauskaa sekä toisinaan vaikeitakin aiheita käsittelevää tekstiä, mutta kuitenkin sellaista helppoa kuunneltavaa. Iso suositus tälle, ilmankos tätä on moni kehunutkin!

Näiden lisäksi kirjalistallani on aiemmin keväällä aloittamani ja vielä kesken jäänyt Satu Rämön ja Hanne Valtarin inspiroiva Unelmaduunarin tilipäivä, josta olen tykännyt kovasti. BookBeatin kuvauksen mukaan kirja antaa kullanarvoisia vinkkejä aloittelevalle yrittäjälle, freelancerille ja yrittäjyydestä haaveilevalle. Olen tallentanut listalleni myös Ulla-Maija Paavilaisen Suurin niistä on rakkaus – Kirsti Pakkasen tarinan, jota on niinikään kehuttu paljon. Lisäksi listalta löytyy myös Kesken jääneet hetket (Saara Cantell), Cilkan tarina (Heather Morris) sekä EXIT -15 inspiroivaa tositarinaa suomalaisista yrittäjistä, jotka loivat menestyksen tyhjästä (Anssi Kiviranta & Matias Mäenpää). Tuo kiinnostavien kirjojen tallentaminen on aika koukuttavaa puuhaa, koska valikoimaa on niin paljon, että sen selaamiseen saa kulumaan pitkän tovin.

Bookbeat4 Bookbeat5 Bookbeat6

Kuten alussa lupasin, on minulla tarjota BookBeatin uusille käyttäjille kuukauden ilmainen BookBeat Premiumin kokeilu koodilla jonnaleppanen. BookBeat Premiumilla voit kuunnella kirjoja rajattomasti, kun taas uudella 9,99€ / kk maksavalla Basic -paketilla saat kuunnella sekä lukea kirjoja jopa 20 tuntia kuukaudessa. Basic -paketti sopii siis sellaiselle, joka kuuntelee hieman vähemmän – minulla itselläni on tällä hetkellä juuri tuo Basic-paketti ja uskoisin sen riittävän omassa käytössäni hyvin. Huippua, että on tullut tällainen hieman edullisempi vaihtoehto!

Oletteko te innostuneet äänikirjoista ja jos olette, niin mitä olette viimeksi kuunnelleet?

2 thoughts on “Tarinoihin uppoutumista äänikirjojen kautta

    1. Eipä kestä, kiva että pääsee käyttöön! Tulehan sitten vinkkailemaan, jos kuuntelet jotain hyviä kirjoja 😍

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *