Kirsikankukkia ja kesäpohdintoja

Nämä kuvat on otettu jo pari viikkoa sitten, kun kirsikankukat olivat vielä täydessä loistossaan. Ihastelin aina siskolleni ajaessa heidän lähellään kukkivia upeita kirsikkapuita, joten niiden kukkiessa oli pakko käydä nappaamassa muutamat kuvat. Onni että nämä löytyivät läheltä, sillä ihmisiä täynnä olevat kirsikkapuistot eivät ehkä olisi tänä vuonna olleet ensimmäisenä mielessä. Voi että rakastan näitä vaaleanpunaisena hehkuvia puita, harmi että niiden kukinta-aika on niin lyhyt. Seuraavaksi odotan toisen kevään suosikkini, syreenien kukintaa. Niiden tuoksu on niin huumaava, varma kesän merkki lapsuudesta saakka, kun kotipihan syreenit alkoivat kukkia. Kevät on kyllä niin mahdottoman kaunista aikaa – kuten Instagramissa jo totesinkin, niin tuntuu aina keväisin pitkän talven jälkeen kuin ei olisi mitään vihreää koskaan nähnytkään. Tänä vuonna kevään merkit tuntuvat erityisen lohdullisilta, kun huomaa kaiken tämän kurjuuden keskellä luonnon heräävän ja kesän tekevän hiljalleen tuloaan.

Lähestyvä kesä luo toivoa, mutta samoin toki myös paljon kysymysmerkkejä, kun ei vielä tiedä mikä kaikki on sallittua ja milloin voi nähdä läheisiä vapaasti muutenkin kuin ulkona. Minua ei niinkään harmita festarien peruuntuminen tai lomamatkoista luopuminen, emmehän olleet oikeastaan edes suunnitelleet tälle kesälle mitään festareita tai reissuja (häämatkaa lukuunottamatta). Kuten eilisessä postauksessa totesin, niin toisaalta on myös jotenkin vapauttava fiilis, kun kesäviikonloput eivät ole täynnä menoja ja juhlia. Ehkä tänä kesänä ehditään vihdoin tehdä reissu Hankoon, viettää paljon aikaa meidän molempien perheiden mökeillä, käydä Fiskarsissa kuten on ollut monena kesänä haaveena, pitää piknikkejä ystävien kanssa, tehdä päivävisiitti Porvooseen, tai miksei jopa yöpyäkin siellä. Kesästä tulee taatusti ikimuistoinen ilman kaikkia suuria menojakin! Ystäväni Viena kirjoitti muutaman päivän takaisessa postauksessaan ihanasti: “Ehkä tekee ihan hyvää, että välillä joudumme muuttamaan suunnitelmiamme, tottua johonkin uuteen ja etsiä siitä taas ne positiiviset ja hyvät asiat.”

Mitä suunnitelmia teillä on tulevalle kesälle?

Kirsikat4 Kirsikat2 Kirsikat1 Kirsikat5

Kuvat: Johanna Pauliina Design / Editointi minä

4 thoughts on “Kirsikankukkia ja kesäpohdintoja

  1. Näihin kukkakuviin ei voi kyllästyä – upeita! <3 Suosittelen super paljon Fiskars-visiittiä, ihana paikka pikku kahviloineen. Meillä on mökki ihan siellä lähellä, joten tullut käytyä siellä useampana kesänä ja varmasti myös tänäkin vuonna :)

    1. Kiitos ihana Marianne! 💗 Ja hei kiva kuulla suosituksia, meidän täytyy ehdottomasti toteuttaa Fiskarsin reissu tänä kesänä ☺️ Ollut niin monta kesää to do -listalla!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *