Mukavampaa arkea kotona

Kaupallinen yhteistyö: IKEA & Asennemedia

Tällaisena hetkenä kodin merkitys korostuu enemmän kuin koskaan. Olen tietysti äärettömän kiitollinen siitä, että meillä on katto pään päällä, mutta vielä että koti on sellainen, jossa todella viihtyy. Olen onneksi aina ollut kotoilevaa sorttia, joten minulle tämä karanteenissa eläminen ei ole ollut niiin paha rasti, kuin mitä se saattaisi olla jollekin menevämmälle tyypille. Tietysti kaipaan jo ystävien ja perheen näkemistä, mutta nyt on vaan hyväksyttävä tämä tilanne, pidettävä yhteyttä läheisiin etänä ja nautittava arjesta kotona.

Tällainen kotihiiri ja sisustusintoilija kun olen, niin iloitsen valtavasti siitä, että yhteistyöni IKEA:n kanssa jatkuu! IKEA:n verkkokauppa jatkaa toimintaansa normaalisti ja tuotteet on mahdollista noutaa noutopisteen tai -automaatin lisäksi Click & Drive -palvelun myötä tavaratalon parkkipaikalta tai lastausalueelta, joten asiointi onnistuu ilman tavaratalossa käyntiä. Toki voi tilata myös postipakettina tai kotiinkuljetuksella tavalliseen tapaan, tilaus voidaan toimittaa kotiin sovittaessa ilman lähikontaktia. Itse suosin nyt nimenomaan verkkokauppoja välttääkseni kaikkea turhaa asiointia ja julkisilla paikoilla käyntiä. Nyt kun olisi tärkeää, että jokainen meistä pysyisi mahdollisimman paljon kotona <3 Tässä muutamia pieniä juttuja, jotka tuovat minulle iloa arjessa ja kotona oleilussa, samassa vilahtaa useampia IKEA-suosikkeja (osa jo pitkän ajan takaa) meidän kotona!

IKEA5 IKEA4

Kevätfreesaus kotona

Yksi askel kohti keväisempää kotia on tekstiilien vaihtaminen sesonkiin sopivammiksi! Vaihdan aina kevättä kohti mennessä paksummat torkkupeitot pellavaisiin tai puuvillaisiin ja  talviset tyynynpäälliset keväisempiin. Yksi pieni väripilkahduskin pääsi sohvaa koristamaan! Uusia tekstiilejä ei tietenkään tarvitse hankkia joka vuosi, vaan jos kerran hankkii vaikka talveen ja kesään sopivat tyynynpäälliset, niin niillä pärjää – nämäkin ovat jo parin vuoden takaa. Viime postauksessa muuten näytin, kuinka säilön ylimääräisiä kodintekstiilejä kätevissä LACKISAR -laukuissa.

IKEA1

Tunnelman luominen kotiin

Vaikka valon määrä koko ajan lisääntyykin, on iltaisin vielä tarpeeksi hämärää kynttilöiden polttamiselle. Olen sytyttänyt usein iltaisin kynttilät tuomaan tunnelmaa, etenkin viikonloppuisin ne ovat must. Arki ja viikonloppu kun eivät eroa nyt niin paljoa toisistaan kotona ollessa, joten tykkään tuoda viikonloppufiilistä muin pienin keinoin. Nämä IKEA:n FULLTALIG -kynttilänjalat olen ostanut jo viime vuoden puolella ja ne ovatkin vilahtaneet usein kuvissani, tykkään näistä super paljon! Jalat ovat tosi tukevat ja yksinkertainen ulkomuoto miellyttää silmää, tällaiset simppelit kynttilänjalat toimivat sisustuselementtinä vuoden ympäri. Kynttilänjalat tulevat kolmen settinä.

Tuoreet kukat

Olen aina rakastanut tuoreita kukkia, mutta ihan joka viikko en ole raaskinut ostaa niitä. Nyt näiden kotiviikkojen aikana olen kuitenkin todennut, että jos kukat kerran tuovat iloa tähän kotoiluun, niin miksi en hankkisi niitä! Eilen tilasinkin taas tuoreen kimpun paikallisesta kukkakaupasta edellisen nuutuneen tilalle. Ihastuin jo aikaisemmissa yhteistöissä IKEA:n valikoimaa selatessani moniin tosi kauniisiin maljakoihin. Olen iskenyt silmäni tähän LIVSVERK -maljakkoon sekä beigeen GRADVIS -maljakkoon – niissä kiehtoo erityisesti kaunis rosoisuus. Jos taas kaipaat ripauksen pastellinsävyä kotiin, niin GRADVIS -maljakkoa löytyy myös hempeässä roosan sävyssä!

IKEA9 IKEA8 IKEA2

Ehostautuminen omaksi iloksi silloin tällöin

Olen huomannut, että pieni ehostautuminen silloin tällöin tekee ihmeitä omalle fiilikselleni. Jos päivästä toiseen notkun samoissa trikoissa ja huppareissa tukka sotkuisena, niin ei ihmekään jos alan pikkuhiljaa maatua sohvatyynyihin :’D Niinpä edes pari kertaa viikossa puen tavalliset vaatteet päälle trikoiden sijaan ja sipaisen meikkiä naamaan – tulee hetkellisesti olo, kuin arki olisi ihan ennallaan. Laittautumispisteeni on kylpyhuoneessa, jossa meikit pysyvät järjestyksessä tässä SAXBORGA -laatikossa. Olenkin hehkuttanut tätä teille viime vuoden puolella, olen edelleen niin iloinen tästä löydöstäni! Laatikosto on paitsi kaunis esillä pidettävä ja sopii täydellisesti meidän kylppäriin, niin se on myös tosi käytännöllinen ja pitää päivittäisessä käytössä olevat tuotteet omilla paikoillaan. Toisessa kuvassa taas nämä jo viimeksi vinkkaamani GODMORGON -laatikot. Ehkä joku päivä piristän kotilookiani jollain hiusasusteella? Ja kynsilakasta en ole luopunut, vaan tapani mukaan kynnet ovat aina lakatut kotioloissakin!

IKEA7
 FLIMRA -lasiGLATTIS -lasinaluset

IKEA6

Siistin kodin ylläpitäminen

Tämä on kohta, jossa meillä on parannettavaa. Yhdessä aiemmassa postauksesani kerroinkin, miten kotona on ollut tämän karanteenielon myötä jotenkin sotkuisempaa kuin yleensä, mikä taas ei tietenkään edistä sitä, että kotona viihtyy hyvin. Nyt on siis pakko ottaa itseä niskasta kiinni ja pitää koti siistinä koko ajan, vaikka täällä työskennelläänkin. Siisti ympäristö vaikuttaa niin paljon yleisfiilikseen ja heti on seesteisempi olo, kun ylimääräiset rojut on siivottu pois ja keittiö ei tursua tiskejä. Jos kaipaat inspiraatiota ja vinkkejä tavaroiden järjestelemiseen, niin tsekkaa aikaisempi postaukseni.

IKEA10IKEA 365+ -karahvi, BLANDA MATT -tarjoilukulho 12cm, BLANDA MATT -tarjoilukulho 20cm, IKEA 365+ -lasipurkki

Hyvä ruoka & tauoista huolehtiminen

Olen aina rakastanut hyvää ruokaa ja ollut sellainen nautiskelija, mutta nyt ruualla on jotenkin entistä isompi merkitys. Pyrimme tämän tilanteen myötä käymään kerran tai max kaksi kaupassa ja odotan aina oikein innolla, että voi taas miettiä mitä hyviä ruokia tällä viikolla syötäisiin. Täytyy nauttia näistä pienistä iloista, kun arki pyörii vaan kotona! Ja vaikka työskenteleekin kotona, on syytä muistaa pitää taukoja työnteosta täällä kotioloissakin. Oma vakkarini on pieni sarjatauko lounaan äärellä, tällöin pääsee hetkeksi irtautumaan kunnolla töistä ja saa pidettyä hyvän tauon ennen iltapäivää. Ja vesipullo läppärin vieressä on ihan ehdoton!

IKEA3 IKEA11

Toivottavasti teillä on kaikki hyvin siellä ruudun toisella puolella ja olette pysyneet terveenä <3 Mitkä on teidän vinkit kotona viihtymiseen ja tähän uudenlaiseen arkeen?

4 thoughts on “Mukavampaa arkea kotona

    1. Nämä on ruotsalaisen Soft Goatin kashmirhousut, tosin jo ennen joulua ostettu, mutta ehkä siellä on muita olohousuja nytkin mallistossa :)

  1. Kotihiiri täällä myös -poikkeustilanteessa sitä saa olla ihan luvan kanssa. Itse puen joka päivä työvaatteet ja laitan meikit, työpäivän loputtua vaihdan kotivaatteisiin. Tuo päivään rakennetta!

    1. Ai vitsi, sä olet skarppi! Täytyy ehkä itsekin kokeilla. Kotona työskentely on toki tuttua jo vuosien takaa muuten, mutta nyt kun niissä samoissa kotivermeissä viettääkin 24/7, niin voisi tehdä hyvää välillä pukeutua kunnolla työpäivien ajaksi 🙊

      Kivaa alkavaa viikkoa sinne!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *