Aamiaisresepti: Chia-kookosvanukas

Julkaisin viime viikonloppuna IG Storyyn kuvan tästä chia-vanukas aamupalastani ja sain monta kyselyä tarkemmasta reseptistä! Onneksi nappasin kuvat tästä, niin pääsen jakamaan reseptin teillekin :) Tässä siis chia-kookosvanukas mangolla, toivottavasti maistuu!

Chia1

Chia-kookosvanukas mangolla

2 dl kookosmaitoa
2 rkl chia-siemeniä
0,5 tl aitoa vaniljajauhetta (Urtekram)
puolikas limen mehu
vaahterasiirappia tai hunajaa makeutukseen
kreikkalaista jogurttia tms
tuoretta mangoa
pähkinöitä tai siemeniä maun mukaan

Sekoita kookosmaito ja chia-siemenet. Mausta limen mehulla ja makeuta hunajalla,  sekoita joukkoon vaniljajauhe. Sekoittele, jotta siemenet eivät paakkuunnu. Anna vanukkaan tekeytyä geelimäiseksi – lisää nestettä, jos haluat löysemmän koostumuksen. Yleensä teen itse chiavanukkaan illalla aamua varten, mutta vähempikin tekeytymisaika riittää. Välissä kannattaa vielä jonkun vartin tekeytymisen jälkeen käydä sekoittamassa. Annostele kerroksittain chia-vanukasta, jogurttia, pähkinöitä ja tuoretta mangoa, lisää halutessa hunajaa vielä makeutukseksi.

(alkuperäinen resepti Karita Tykältä)

Chia2

2 thoughts on “Aamiaisresepti: Chia-kookosvanukas

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *