10 x sarjavinkki

Pääsiäispyhät ovat pian ohi, mutta kotoilu jatkuu edelleen. Viime viikkoina on tullut kyllä katsottua ihan ennätysmäärä sarjoja, joten ajattelin, että voisi olla aika laittaa vinkkejä jakoon tännekin. Tästä tuli varsin rikosdraama-painotteinen listaus, mutta mahtuu sekaan myös vähän realityhömppääkin. Olisi tosi kiva kuulla, mitä sarjoja te olette viime aikoina katsoneet? Nämä kun alkaa tosiaan olla koluttu, joten uusia sarjavinkkejä kaivataan!

Sarjavinkkejä

The Stranger

Kampaajani suositteli The Strangeria ja katsoinkin sen parissa vuorokaudessa, haha. Sarja kertoo miehestä, joka saa yhtäkkiä kuulla tuntemattomalta naiselta vaimonsa valehdelleen hänelle. Pian kaupungissa alkaakin tapahtua! Tiivistunnelmainen sarja, joka koukuttaa nopeasti.

Self Made: Madam C.J Walkerin

Tätä uutta neljän jakson minisarjaa rupesin vastikään katsomaan Netflixistä, kun se löytyi katsotuimpien joukosta. Sarja kertoo tositapahtumaan perustuvan tarinan naisyrittäjyydestä ja Amerikan ensimmäisestä “self made” miljonäärinaisesta. Pääosassa Oscar-palkittu näyttelijä Octavia Spencer, joka on tunnettu mm. kahdesta tosi hyvästä leffasta Piiat sekä Hidden Figures. Hyviä näyttelijöitä ja tosi kiinnostava tarina taustalla!

Cheer: Teksasin ihme

Tämä oli vähän yllättävä lisäys listalle, mutta kaverin suosituksesta katsoin tämän teksasilaisista cheerleadereistä kertovan dokkarin. Vaikka laji itsessään ei olekaan ennen kiinnostanut, niin tätä katsoin kyllä suurella mielenkiinnolla! Ja saatoin sen jälkeen sarjasta hieman inspiroituneena harjoitella hyppyjä kotona :’D

Miss Americana

Toinenkin dokkari pääsi listalle, nimittäin Taylor Swiftistä kertova Miss Americana. Taylor Swiftin tausta ei ole ollut itselleni tuttu tai itse artisti ylipäätään muutamia radiohittejä lukuunottamatta, joten oli tosi mielenkiintoista päästä näkemään, miten hän on päässyt urallaan siihen pisteeseen missä on nyt.

Love Is Blind

Kovin moni somea seuraava ei varmaan ole voinut välttyä tältä sarjalta. Katsoin tämän jo viikkoja sitten ja jäin kyllä ihan totaalisesti koukkuun, vaikka olinkin alkuun epäileväinen. Love is blind on tosi TV-sarja (kröhöm, vaikkakin varsin käsikirjoitetun oloinen sellainen :D), joka kertoo kokeilusta, jossa osallistujat valitsevat puolisonsa ainoastaan keskustelujen perusteella näkemättä toisiaan. Taattua draamaa ja tosi viihdyttävää katseltavaa! PS. Näin juuri, että tätä on tulossa uusia kausia, jeee!

A Million Little Things (C More)

Tästä olen vinkannut aiemmin jossain yhteydessä, mutta nyt kakkoskauden ilmestymisen myötä tämä on ajankohtainen lisäys listalle. C Morelta löytyvä draamasarja kertoo kaveriporukasta ja heidän perheistään seuraten elämää traagisen tapahtuman jälkeen. Tosi hyvä sarja, jossa kuitenkin mukana myös vähän kepeyttä ja huumoria, vaikka onkin draamasarja. Tätä katsoessa olen sekä itkenyt että nauranut!

Hamilton (C More)

Niinikään C Morelta löytyvä ruotsalainen trillerisarja Hamilton koukutti meidät heti. Sarja kertoo nimensä mukaisesti nuoresta agentista Carl Hamiltonista ja Tukholmaa järkyttävästä terrori-iskujen sarjasta. Tästä tulee ehkä vähän Silta-vibat!

Mindhunter

Mindhunter on rikosdraamasarja, jossa sarjamurhaajia profiloiva päähenkilö Holden Ford tutkii eri sarjamurhaajatapauksia ja tekijöiden motiiveja. Holden haastattelee vangittuja sarjamurhaajia yrittäen heitä ymmärtämällä saada ratkaistuksi meneillään olevia tapauksia. Tätä katsellessa piti usein googlata alkuperäiset keissit ja verrata, miten samannäköiset näyttelijät on saatu näyttelemään tunnettuja sarjamurhaajia. Karmivaa ja jännittävää katsottavaa!

YOU

Tämäkin oli creepy, huh! Sarja kertoo New Yorkissa asuvasta kirjakaupan myyjästä, joka saa sairaalloisen pakkomielteen naisasiakkaastaan. Tätä ei kannata katsoa yksin myöhään illalla, jos on yhtään jännittäjäsorttia :’D Pääosassa Gossip Girlistä tuttu Dan eli Penn Badgley, joten erityisesti GG-faneille hyvää katsottavaa! Olin hieman skeptinen kakkoskaudesta, mutta alun junnaamisen jälkeen jäin koukkun ja kakkonenkin oli tosi hyvä.

The Sinner

Viimeisin yhteinen koukutuksemme ja rikossarja tämäkin! Netflixistä löytyy kaksi kautta, joissa on erilliset keissit, mutta molemmissa on yhtenä päähenkilönä sama rikostutkija Harry Ambrose. En ehkä viitsi kertoa tästä paljoa, jotta en paljasta liikaa, mutta iso iso suositus tälle! Kolmas kausi pyörii parhaillaan Ylellä, joten Areenasta löytyy kolmannen kauden jaksot (Syntinen suomeksi).

Jos kaipaat lisää katsottavaa, kurkkaa myös vanhat postaukseni: Sarjakuningattaren suosituksia (2019), Sarja- ja leffavinkkejä (2019) & Sarjavinkkejä syksylle (2017).

14 thoughts on “10 x sarjavinkki

  1. Täällä kans kolmas pyörii paraikaa, todella hyvä sarja! Ja hei kiitos vinkistä, pitää tsekata toi ☺️

 1. Tällä hetkellä Mad Men, vuosia ajattelin että ei oo mun sarja, mut kas kun oon jo viidennessä kaudessa! Toinen oli Vikings, joka lähti tahmeasti liikkeelle mutta muutama jakso ja siinä vasta koukussa olinkin! Myös visuaalisesti miellyttävä oli se ;) Myös Sons of Anarchy oli tosi hyvä! Mä oon näiden sarjojen kanssa selkeesti myöhäisherännäinen :D

  1. Mad Men on kyllä ihan loistava! Poikaystävä alkoi aikoinaan katsomaan sitä yksin, kun en ollut yhtään kiinnostunut, mutta lopulta siinä sivussa jäin itekin koukkuun 🙈 Vikingsia tai Sons of Anarchya taas en ole koskaan katsonut!

 2. Dna Yle Areenasta oli parasta pohjoismaista trilleriä sitten Sillan. Vahva suositus!

  1. Isäni juuri eilen kehui tuota Dna:ta, en ollut ennen kuullutkaan tästä. Täytyy ehdottomasti laittaa listalle ja katsoa seuraavaksi, kuulostaa super hyvältä! Kiitos paljon vinkistä ☺️

 3. Juuri pari päivää sitten kävin blogistasi tutkimassa aiempia sarjavinkkejä uuden katsottavan toivossa kun muistelin, että olet muutaman postauksen tehnyt aiheesta ja löytyihän sieltä katsottavaa :) kiva kun teit taas uuden! Omia vinkkejä olisi The English game Netflixistä, The good fight ja Marvelous mrs Masel HBO:lta, ne tuli nyt äkkiseltään mieleen sellaisina mitä sinun listoissa ei ole tainnut olla. :)

  1. Hei kiva kuulla! Voisinkin muuten linkata ne vanhatkin postaukset tuohon tekstiin, niin löytyy kaikki samasta paikasta :) Hei kiitos paljon vinkeistä, nämä olikin kaikki mulle entuudestaan tuntemattomia!

 4. Kiitos vinkeistä, ainakin tuo The Sinner on vielä katsomatta. Mä ahmin pääsiäissunnuntaina netflixistä Kalifaatin, joka oli sekä uskottava että tosi vaikuttava. En ois uskonu, että ISIS/terrorismiin liittyvä sarja ois iskeny niin hyvin. Lopetin sarjan kattomisen joskus myöhään yöllä enkä sitten millään meinannut saada nukutuksi, koska sarjan tapahtumat jäi pyörimään niin pahasti mieleen. Kyllä ruotsalaiset vaan osaa.

  1. Ystäväni juuri ylisti tuota Kalifaattia ja se on kyllä ehdottomasti katsottava, kuulostaa ihan meidän sarjalta! Jahka Sinnerin uudet jaksot on katsottu, niin täytyy siirtyä tähän tai ylempänä suositeltuun Dna:han. Ah mahtavaa kun on monta sarjaa nyt odottamassa! Kiitos paljon sullekin vinkkauksesta ☺️

 5. Pitäiskö ryhdistäytyä tän blogin suhteen! 🤔
  Mä en oikein ikinä ole innostunut tosi-tvstä, en kestä temppareita ja exiä ja lapsia ja maajusseja, en siis luonnollisestikaan ole katsonut love is blindiakaan :D
  Mulla on muutenkin erikoinen sarja- ja leffamaku, tykkään katsella kaikki high school-hömppiä ja niiden lisäksi rakastan sairaala- ja pelastaja/palomies/poliisi-sarjoja!
  Näistä esim
  – Greyn Anatomia
  – 911 ja 911 Lone Star
  – Station 19
  – White Collar
  – Leathal Weapon
  – Csi:t on myös lemppareita, ja näkispä jostain vanhaa kunnon ilman johtolankaa :D

  Mutta ehkä näistä jotain voisi kokeilla!
  Mulla ei tosin ole sen enempää aikaa kuin ennenkään, koska töissä ”joudun” olemaan päivittäin kun ei ole mahdollisuutta täyttää prisman hyllyjä kotoota käsin – valitettavasti 😅

  1. Hahah, ymmärrän hyvin! Mäkään en moneen vuoteen katsonut Temppareita tai Bacheloreja (muistan miten vielä vaihdossa ihmettelin kun ystäväni katsoi, haha!) ja nyt olenkin ihan koukussa. Greyn anatomiaa en ole muuten ikinä katsonut muuten kuin joskus aikoinaan ohimennen telkkarista, mutta en ole seurannut sitä kuten moni.

   Hei paljon tsemppiä töihin! 🧡

 6. Nää on ehkä vähän nuorisosarjojakin, mutta tosi koukuttavia. Eli Riverdale ja Eloonjääneet.

  1. Riverdalea oonkin katsonut, en tosin enää sitä uusinta kautta mutta muut kyllä 😎 Jälkimmäinen taas on ihan tuntematon, joten pitää tsekata tämäkin – kiitos!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *