Asuntohaaveita – mitä toivomme seuraavalta kodilta?

Toivepostauksia kysellessäni useampi teistä toivoi, että kertoisin meidän haaveista seuraavan asunnon suhteen. Haaveiluhan on aina ihanaa, joten mielelläni tartuin tähän! Kaikkea on tietysti mahdotonta saada ja joistakin kriteereistä joutuu varmasti joustamaan, mutta jos nyt listaan kaikki toivekriteerit välittämättä ovatko ne kaikki realistisia vai ei (nimenomaan haaveista kun kyse), niin tällaisia asioita listalta löytyy!

Sijainti & koko

Jossain sivulauseessa olenkin maininnut, että etsimme tällä hetkellä kolmiota Etelä-Helsingistä. Kumpikaan meistä ei ole koskaan asunut Helsingissä keskustassa ja se on sellainen mistä olemme molemmat pitkään haaveilleet. Olemme nauttineet Tampereella siitä, että asumme ihan keskustan tuntumassa kävelymatkan päässä palveluista, kuten ravintoloista ja kahviloista, joten haluamme kokea saman myös Helsingissä. Suurin osa ystävistämmekin asuu keskustassa, joten olisi kiva olla myös lähellä heitä. Koira rajaa sijaintia jonkin verran, sillä lähellä pitäisi olla edes jotain nurmialueita tai puistoa ulkoilutusta varten, mutta esimerkiksi Töölö on yksi vahva vaihtoehto. Emme ehkä muutenkaan haluaisi olla keskellä ihan sitä ruuhkaisinta osaa kaupungista, vaan mielummin niin, että olisi vähän omaa rauhaa.

Neliöiden puolesta toivomme, että olisi vähintään 70 neliötä, eli hieman isompi kuin tämä nykyinen Tampereen asuntomme. Toivomme löytävämme pitkäaikaisemman asunnon, jossa pärjäisimme myös, mikäli tulisi perheenlisäystä lähivuosien aikana. Tämän vuoksi kolmio on ehdoton, ja alkuun toinen makuuhuone olisi työhuone (tai “pelihuone” kuten mies vielä luulee, heheh).

Pohjaratkaisu

Rakastamme nykyisessä asunnossamme avaraa pohjaratkaisua ja erityisesti avokeittiötä, joka olisi toiveena myös seuraavaa asuntoa ajatellen. Erillinen keittiö ei olisi mikään deal breaker, mutta avokeittiö olisi iso plussa. Tykkään siitä, miten avokeittiössä voi häärätä samalla kun toinen on olohuoneessa, etenkin tietysti silloin kun on vieraita. Tilan olisi kuitenkin oltava tarpeeksi avara, jotta itse keittiön lisäksi mahtuu hyvänkokoinen ruokapöytä, sohva sekä TV-taso. Muutamissa muuten potentiaalisissa tällaisissa pohjaratkaisuissa olohuoneen osuus on jäänyt liian pieneksi ja pienenkin ruokapöydän sekä olkkarin kalusteiden sijoittaminen olisi mennyt hankalaksi. Keittiö ylipäätään on meille tärkeä, sillä tykätään molemmat laittaa ruokaa ja keittiö on näin ollen isossa keskiössä arjessamme. Keittiössä pitäisi mahtua häärimään kaksi ihmistä ongelmitta ja olla tarpeeksi tasotilaa

Isommat remontit tehty

Etsimme asuntoa, jossa olisi isommat remontit jo tehty ja ideaali tietysti olisi löytää mahdollisimman muuttovalmis asunto. Emme ole kumpikaan mitään remppareiskoja tai omaa hyvää silmää saati tietotaitoa isompien remonttien suhteen (voisiko keittiön siirtää, mitkä seinät voisi kaataa jne). Tietysti keittiö- tai kylpyhuoneremontin voi tarvittaessa tehdä jos budjetti sallii, mutta ihan pommikuntoisia asuntoja emme ole oikeastaan harkinneet. Paljon tulee koko ajan myyntiin kohteita, joissa on linjasaneeraus meneillään tai juuri suunnitteilla, ja mikä hämmentävintä, niin silti pyyntihinta saattaa olla ihan pilvissä, vaikka putkiremontin myötä olisi tulossa isot kustannukset.

Muut ominaisuudet

Nykyisen asunnon tyyliin vanhat talot leveine ikkunalautoineen ja korkeine huonekorkeuksineen viehättävät meitä, joten ensisijaisesti etsimme nytkin vanhempaa taloa. Säilytystila on yksi tärkeä ominaisuus, mutta myös valitettavan monissa (etenkin vanhojen talojen) kohteissa puuttuva sellainen. Unelma-asunnossamme olisi vaatehuone, eikä siis tarvitse olla mikään fancy valtava walk-in-closet, vaan ylipäätään joku pieni tila jonne saisi isompia tavaroita ja esimerkiksi siivousvälineet piiloon, kuten nykyisessä asunnossamme. Yksi toiveista olisi myös oma sauna, josta olemme haaveilleet jo pitkään. Tähän asti olemme käyttäneet taloyhtiön saunavuoroa kerran viikossa, mutta olisi ihana päästä omaan saunaan juuri silloin kun huvittaa! Saunakaan ei ole mikään ehdoton rajoittava tekijä, jos muuten potentiaalinen kohde löytyisi, mutta toiveena. Kylpyhuoneen koko on myös tärkeä – mikään valtava spa-osasto ei tietenkään tarvitse olla, mutta sellainen toimivan kokoinen mahdollisesti myös perhettä ajatellen tulevaisuudessa.

Sisustushaaveet

Kuten kuvista näkyy, unelmissa siintää muun muassa kalanruotoparketti tai kaunis lankkulattia muuna kuin vitivalkoisena, skandihenkisyys lämmöllä ja rouheudella varustettuna, sekä kauniit seinälistat, joihin olen ihan hurahtanut. Kaivataan molemmat uuteen asuntoon hiukan enemmän väriä tai ainakin juuri sitä lämpöä, kun nykyinen asuntomme on ollut niin kovin valkoinen lattian ja seinien myötä. Uuden ja vanhan yhdistelyä huonekaluissa, kiinnostavia yksityiskohtia, näyttäviä valaisimia, mustaa tehosteena… Ah, kyllä silmä lepää näitä kuvia katsoessa!

6 thoughts on “Asuntohaaveita – mitä toivomme seuraavalta kodilta?

  1. Minkälainen budjetti teillä on tulevaa asuntoanne varten? Kuulostaa nimittäin hinnakkailta haaveilta 😄 Toivottavasti löydätte pian etsimänne!

    1. Kuten tekstissä sanoinkin, niin tässä oli kyse haaveista välittämättä siitä ovatko kaikki realistisia vai ei 😌 Kiitos, toivotaan!

  2. Heips! Teillä meni kämppä nopeasti kaupaksi🙂 Suunnittelu on mukavaa puuhaa, itse tein tänään talokaupat ja odotan sormet syyhyten että pääsen laittamaan uutta kotia.

    1. Heippa Emilia! No jep, mikä onni että koti saa uudet ihanat asukkaat 😍 Oi vau, onnea hurjasti talokaupoista! Ihana vielä näin keväällä kun pääsee laittamaan uutta kotia ja pihaa ja kaikkea! 🧡

  3. Muakin kiinnostaa teidän asuntobudjetti, kuten edellistäkin kommentoijaa! Nykyään näistä (onneksi) puhutaan tosi avoimesti, niin siksi rohkenen minäkin kysyä :)

    1. Itse olen pitänyt ja pidän jatkossakin raha-asiat blogin ulkopuolella, mutta kukin tietysti tyylillään. Toivottavasti ymmärrät linjaukseni! ☺️

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *