Mielessä hääkutsut

Hääjärjestelyt etenevät – nyt ollaan pikkuhiljaa saatu vieraslistaa kutakuinkin kasaan ja seuraavana on sitten tietysti vuorossa hääkutsut. Häitämme vietetään siis elokuussa, joten ajattelimme laittaa kutsut hyvissä ajoin, luultavasti ensi kuun puolella. Tai mikä nyt on hyvissä ajoin, joku toinen on varmaan laittanut kutsut jo viime vuoden puolella, mutta näissä on varmasti iso haitari sen suhteen, millä aikavälillä ihmiset lähettävät kutsut häihin. Mitään fyysistä  save the datea emme ole laittaneet (mitä nyt viestinä suurimmalle osalle ystävistä ja sukulaisista, joten päivämäärä on tiedossa), eli lähetämme suoraan virallisen kutsun. Joku ihmetteli minulle Instagramissa, että lähettääkö joku muka vielä postitse hääkutsuja, että eikö jokin sähköinen kutsu ole enemmän tätä päivää. Itse tykkään tässä kuitenkin mennä perinteen mukaan ja lähettää ihan fyysisen kutsukortin postitse, mutta kukin pari tottakai tyylillään.

Ruvettuani ensimmäistä kertaa selailemaan inspiraatiota hääkutsuihin olin jotenkin aivan ulapalla siitä, minkä tyyliset kutsut meille sopisivat. Instagram Storyissani tässä mainitsinkin, kuinka minulla ei ole häiden visuaalisen puolen osalta jotenkin vielä mitään visiota – oli sitten kyse kutsuista, väriteemoista tai koristeista. Kyllä se visio sieltä vielä muodostuu, lohdutteli useampi kanssasisar. Ja niin lopulta muodostuikin, ainakin nyt ensin kutsujen osalta. Näytin muutamia katsomiani vaihtoehtoja poikaystävälleni ja lopulta totesimme, että meitä molempia miellyttää eniten tällainen simppeli mustavalkoinen tyyli. Kultafoliointiakin mietin jossain vaiheessa, mutta se ei ollut miehen mieleen, joten päädyttiin klassiseen mustavalkoiseen.

hääkutsu

1. Etsy, 2. Etsy, 3. Etsy, 4. Makea Design

Vielä ei olle tehty lopullista päätöstä kutsujen kaikkien yksityiskohtien suhteen, mutta ollaan aloitettu suunnittelu – tässä muutama inspiskuva. Päädyttiin tilaamaan kutsujen suunnittelu jo aiemmin kiikarissani olleelta suomalaiselta Makea Designilta, hauska että moni vinkkasikin hänestä minulle Instagramissa tuolloin hääkutsuista puhuessani. Ajatuksena olisi myöhemmin tilata samasta paikasta vielä esimerkiksi menukortit, mutta niihin voi palata sitten lähempänä häitä. Tykkään kuitenkin ajatuksesta, että kaikki tällaiset pienet yksityiskohdat noudattaisivat samaa, yhtenevää tyyliä.

Ajattelin, että voisin näyttää meidän lopulliset kutsut sitten, jahka ne on lähetetty! En malta odottaa, sitten varmaan konkretisoituu taas enemmän se, että kohta on todella meidän häät. Tiedän, että sieltä ruudun takaa löytyy paljon morsiamia, joten olisi kiva kuulla teidän ajatuksia hääkutsuista?

18 thoughts on “Mielessä hääkutsut

 1. Todellakin kunnon “oikeat” kutsukortit olla pitää! ☺ Tai no, kukin tietysti tyylillään, mutta mun mielestä häät jos mitkä ansaitsevat ihan perinteisesti postitse lähetettävät kutsut. Sitäpaitsi niissä pääsee jotenkin ihanasti tunnelmaan mukaan etukäteen. 😍

  1. Ihan samaa mieltä! 😍 On se minusta kiva vieraanakin saada muiden häihin ihan “oikea” kutsu, etenkin kun mitään kortteja tms. lähetetään nykyään enää niin harvoin 🙊

 2. Hääkutsut ovat kyllä sellainen juttu, että ne kannattaa lähettää postissa! Onhan sellainen kutsu ihan eri asia saada fyysisenä omiin käsiinsä kuin vain tietokoneen näytölle. Noi mustavalkoiset näyttää tosi tyylikkäiltä <3

  1. Samaa mieltä, niissä on ihan oma fiiliksensä! Kiitos, en malta odottaa että päästään näiden kanssa eteenpäin 😍

 3. Meillä on häät Koreassa, jossa elektroniset kutsut on tosi yleisiä, joten ajattelin, että paperiset kutsut on vaan rahan hukkaa. Tilattiin kuitenkin jonkin verran ihan oikeita kutsuja ja voi että, olen ihan rakastunut niihin! Kyllä paperisesta kutsusta vaan tulee lisää häätunnelmaa. :)

  1. Oi, Koreassa! Ihana kuulla 😍 Uskon kyllä myös, että kutsuista saa lisää hääfiilistä ja konkretisoituu taas askeleen enemmän se, että häät on kohta edessä!

 4. Mun mielestä on kiva että on ainakin jompikumpi: fyysinen kutsu tai sitten kiitoskortti. Meillä oli itse askarreltu ja postissa lähetetty kutsu, mutta kiitoskorttia ei laitettu, vaan kaikki vieraat saivat salasanan ja pääsyn hyödyntämään ammattikuvaajan ottamia satoja laadukkaita kuvia hääpäivältä :) jos sitä ei olisi ollut, oltaisiin lähetetty kiitoskortti jossa on hääkuva. Muista alkaa kyselemään ja keräämään kaikkien vieraiden osoitteet ajoissa :D

  1. Samoilla linjoilla kanssasi! Mäkään en itse asiassa ole varma, mitä ajattelen kiitoskorteista tai koenko tarvetta niiden lähettämiselle. Kuulostaa kivalta tuo teidän idea! Ja joo hyvä huomio, nyt pitää alkaa pyytelemään osoitteita jo talteen 🙈

 5. Ihanaa seurata näitä hääjuttuja, meillä myös nyt elokuussa häät ja kutsut mietinnässä! 🙂

  1. Hei ihana kuulla, että sielläkin suunnittelu käynnissä 😍 Elokuu tulee kyllä varmasti niin nopeasti! 🙊

 6. Oikeat kutsut on ❤️ Meillä häät heinäkuun alussa. Aluksi olin aivan hukassa mimmoiset haluamme. Lopulta päädyttiin suunnittelemaan ne täysin itse ja haimmekin ne viime perjantaina painosta. 😍

  1. Ihanaa että suunnittelitta lopulta itse! Voi vitsi, en malta odottaa että päästään samaan vaiheeseen ja saadaan konkreettiset kutsut käteen 😍

 7. Me ollaan menossa naimisiin kesällä 2021 mutts lähettämässä save the date jo aika pian. Ollaan tosin ulkomailla ja toivotaan että mahdollisimman mini molempienn kotimaista pääsee paikalle. Täällä on yleistä että morsiamen vanhemmat lähettää kutsun mutta omaan makuun se on vähän liian vanhanaikaista, joten lähetetään ihan moat kutsut.

  1. Ulkomailla järjestettävissä häissä onkin joo varmaan parempi laittaa save the datet jo hyvissä ajoin, jotta mahdollisimman moni pystyy järjestämään niin että pääsee paikalle ☺️ Juuri tuli puheeksi jonkun kanssa miten ennen vanhaan tosiaan oli tapana, että morsiamen vanhemmat lähettävät kutsun – tuntuu nyt jotenkin absurdilta ja tosi vanhanaikaiselta kuten sanoit 🙊

 8. Meillä häät ovat tulossa jo reilun neljän kuukauden päästä ja tulevana viikonloppuna ollaankin miettimässä kutsujen tyyliä 😍 Save the date -kutsut tein itse Canvassa ja lähetettiin nämä eteenpäin kavereille whatsapilla ja sukulaisille postilla. Kutsujen ulkonäön osalta luulen, että mennään aika samanlaisella minimalistisella mustavalkosella tyylillä, mutta lisätään ehkä jotain vihreetä eukalyptuksen oksaa ym. mukaan pieneksi väriksi 🤔 saa nähdä! Tuolta Makean sivuilta saikin paljon inspistä, erityisesti kutsun teksteihin, jotka nekin pitöisi pikkuhiljaa päättää ☺️

  1. Oi kuulostaa hyvältä! Voi vitsi, neljä kuukautta menee varmasti ihan hujauksessa 😍 Ja joo sieltä sai kyllä hyvän ideoita kutsujen teksteihin, juuri mekin niitä jo luonnosteltiin valmiiksi!

 9. Täällä 5v vanha rouva ja edelleen olen sitä mieltä, että kyllä ihana ratkaisu oli lähettää postilla kortti. Siinä oli vain sitä jotain. Toinen mistä olen tyytyväinen, että kutsut ja menu kortit noudattivat samaa tyyliä, samoin kuin paikka kortit.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *