Helppoa arkiruokaa: Bataatti-kikhernepata

Aika herätellä taas tätä Food-kategoriaa uusilla resepteillä! Tänä vuonna otan tavoitteeksi jakaa täällä blogissa ahkerammin kasvisruokareseptejä, erityisesti sellaisia arkiruokaan soveltuvia helppoja ja suhteellisen nopeita. Ollaan viime aikoina kokkailtu kotona huomattavasti enemmän kasvisruokaa, mistä olen tosi iloinen. Etenkin kun tuo toinen osapuolikin on viimein innostunut kasvisruuasta, niin on kivempi miettiä yhdessä erilaisia ruokia. Se ennen vanhasta tottumuksesta kaupasta aina napattu kanapaketti on vaihtunut papuihin, linsseihin, nyhtökauraan, härkikseen tai tofuun. Olenkin laittanut itselleni ylös monia reseptejä, joita haluaisin testailla ja sitten aina myös jakaa ne onnistuneimmat kokeilut tänne!

Tämänkertainen ohje on alunperin Elina Innasen Chocochilin arkiruokaa -kirjasta, johon olen hiirenkorvilla merkannut kaikki kiinnostavat reseptit. Eilen juuri tuskastelin mitä tekisin ruuaksi, kunnes muistin merkanneeni tämän reseptin kirjasta. Sopivasti kaikki ainesosat paria maustetta lukuunottamatta löytyivät valmiiksi, joten eikun kokkailemaan! Muokkasin reseptiä ihan pikkuisen sen mukaan mitä löytyi kaapista, muun muassa korvasin tuoreen inkiväärin inkiväärijauheella ja alkuperäisen ohjeen juustokumina puuttui. Tämä tuleekin tosiaan harvinaisen reaaliajassa, sillä tein tätä illalliseksi eilen ja vedin kuvan annoksen juuri äsken lounaaksi.

Bataatti-kikherne

Bataatti-kikhernepata

500g bataattia
1 sipuli
2 valkosipulinkynttä
1 rkl raastettua inkivääriä / inkiväärijauhetta
1 tlk kikherneitä
oliiviöljyä
merisuolaa

1 tl garam masalaa
chiliä maun mukaan
400g tomaattimurskaa
1 kasvisfondi
1 tlk kookosmaitoa
tuoretta pinaattia / pakastepinaattia

Kuori ja paloittele bataatti pieniksi kuutioiksi. Silppua sipuli ja valkosipulinkynnet (ja chili, mikäli käytät tuoretta). Huuhtele ja valuta kikherneet. Kuumenna oliiviöljyä kattilassa, lisää mausteet ja sen jälkeen sipuli (ja raastettu inkivääri mikäli käytät tuoretta), kuullota.

Lisää kattilaan bataatti, kikherneet, tomaattimurska, kasvisfondi ja kookosmaito. Lisää kattilaan vielä pinaatti ja keittele noin 30 minuuttia ilman kantta välillä sekoitellen. Keitä sivuun riisiä tai kvinoaa, koristele annokset tuoreella korianterilla (tässä itsellä näön vuoksi persiljaa).

(Ohje Chocochilin arkiruokaa -kirjasta hieman muokattuna)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *