Hyvä kiertämään – viisi tapaa auttaa jouluna

Olen perinteisesti jo useana vuotena kirjoittanut näin joulun alla eri tavoista auttaa ja osallistua hyväntekeväisyystempauksiin. Mietin hetken jättäisinkö postauksen tänä vuonna tekemättä, olenhan kirjoittanut aiheesta jo monesti, mutta toisaalta hyväntekeväisyydestä ei voi koskaan puhua liikaa. Vaikka nämä eri apua tarjoavat järjestöt olisivat tuttuja jo viime vuoden postauksista, niin ehkä tämä toimii hyvänä muistutuksena niiden olemassaolosta. Pitäisi kaiken joulufiilistelyn ohella muistaa, että joulu on monelle myös äärimmäisen raskasta ja vaikeaa aikaa, ja apua tarvitsevia ihmisiä on valtavasti. Tässä on viisi eri tapaa laittaa hyvä kiertämään ja auttaa, toivottavasti saan teidät mukaan levittämään joulumieltä <3

Joulu hyväntekeväisyys

Ole Joulupukkina seniorille

“Vuosittainen Kotona Asuen Seniorihoivan Ole joulupukkina seniorille -hyväntekeväisyyskampanja muistuttaa kohtaamisen tärkeydestä ja kannustaa piristämään vanhuksia joulukukkalahjoituksella.”

Yksinäisille vanhuksille joulukukkia lahjoittava kampanja on ilahduttanut vanhuksia jo monena vuotena. Osallistua voi etsimällä lähin kampanjassa mukana oleva kukkakauppa, valitsemalla mieluinen joulukukka lahjansaajalle (allergioiden vuoksi hyasintteja ja leikkokukkia tulisi kuitenkin välttää) ja kirjoitamalla oma joulutervehdys. Tämän jälkeen Kotona Asuen Seniorihoiva ja kukkaliikkeet toimittavat joulukukat yhteistyötahoille, jotka toimittavat kukat vastaanottajilleen viimeistään jouluviikolla. Tästä tuli mieleen, miten vietiin viime vuonna joulukukkia vanhainkotiin täällä Tampereella, ja oli ihana nähdä kukkien aikaansaama ilo vanhusten kasvoilla <3 Pienellä teolla voi siis tuoda paljon iloa yksinäisen vanhuksen jouluun!

Jouluapua

“Jouluapua on yhteisö, joka auttaa yhdistämään ihmiset joulun aikaan. Tavoitteenamme on toteuttaa vähävaraisille perheille joulujuhlan tunnelmaa ympäri Suomen, huolimatta perheen haastavasta taloudellisesta tilanteesta.”

Jouluapua toimittaa apua pääsääntöisesti vähävaraisiin lapsiperheisiin ja yhteisö toimii linkkinä avunantajan ja avunsaajan välillä. Avunantaja voi katsoa kartalta  apua tarvitsevan perheen ja lahjoituksen, kuten jouluruokaa, hygieniatarvikkeita tai joululahjan riippuen avunpyytäjän tarpeesta, toimittaen lahjoituksen itse suoraan avunpyytäjälle. Tänä vuonna Jouluavun kautta apua saa arviolta noin 700 suomalaista perhettä.

Joulupuu -keräys

“Hyväntekeväisyystempauksella kerätään lahjoja lastensuojelun ja erityisen tuen piirissä oleville lapsille, joilla voi olla rajallinen mahdollisuus saada joululahjoja. Tällaisia lapsia on kuntien ja kaupunkien lastensuojelun asiakkaina maanlaajuisesti kymmeniä tuhansia, pelkästään pääkaupunkiseudulla yli 10 000.”

Joulupuu -keräys on tuttu jo monen vuoden takaa ja on mahdollistanut joululahjoja monille lapsille, jotka voisivat muuten jäädä ilman pakettteja. Keräys toimii useilla eri paikkakunnilla ympäri Suomea. Katso lähin keräyspisteesi, tuo keräykseen käyttämätön uusi tai itse tehty lahja (lahjavinkkejä löytyy täältä) ja kuvaile pakettikortissa, kenelle lahja on tarkoitettu (sukupuoli, ikä ja lahjan sisältö). Joillakin paikkakunnilla lahja tulee myös paketoida, tutustu siis oman alueen ohjeistukseen.

Venner

“Useissa perheissä yltäkylläisyyden sijasta hartain toive on että lapsi saisi edes yhden lahjan, tai että jouluna pöydässä olisi perheelle kunnolla ruokaa.”

Viime vuonna vinkkasinkin silloin hieman tuoreemmasta  palvelusta Venneristä, joka on kollegani Tuulia Järvisen perustama ruokakassipalvelu. Palvelu toimii ympäri vuoden tarjoten ravitsevia ja terveellisiä ruokakasseja Hope ry:n piirissä oleville vähävaraisille perheille, mutta näin joulun alla tavoitteena on mahdollistaa jouluruuat perheiden pöytiin. Ostin tänäkin vuonna ruokakassin, ja kyyneleet kirposivat silmiini, kun mietin että pystyin näin konkreettisesti auttamaan jotakuta perhettä. Vennerin sivuilla lukee, miten Helsingin ja Turun seudulla on tarvetta 1200:lle ruokakassille, joista nyt on ostettu 755. Vielä on siis apua tarvitsevia perheitä <3 Kokonainen jouluruokakassi maksaa 60€, mutta voit myös osallistua 15€:n tai 30€:n osuudella.

Hyvä Joulumieli -keräys

“Tämän vuoden keräystavoite on n. 2 000 000 euroa, jonka avulla jaetaan 70 euron arvoisia lahjakortteja 28 000 perheelle.”

Suomen Punaisen Ristin sekä Mannerheimin lastensuojeluliiton Hyvä Joulumieli -keräyksen lahjoituksilla hankitaan vähävaraisille lapsiperheille ruokalahjakortteja, joilla he voivat ostaa ruokaa joulupöytään. Lahjoituksen voi tehdä Hyvä Joulumieli -sivustolla, soittamalla keräyspuhelimeen, lahjoittamalla suoraan keräystilille tai lähettämällä tekstiviestin. Lisätiedot löytyvät täältä.

2 thoughts on “Hyvä kiertämään – viisi tapaa auttaa jouluna

  1. Ihanaa, etta kirjoitit hyvasta asiasta. Lahjoitin ja sydamestani toivon, etta jonkun perheen joulu parani edes hiukan <3

    1. Ihana kun osallistuit, aivan varmasti toit iloa ja apua jonkun perheen jouluun! 💗 Mukavaa joulun odotusta Sohvi ☺️

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *