Häämekko löytyi!

Joulujuttujen väliin yksi hääaiheinen postaus (kaksi tämän hetken suosikkiaihettani, haha)!  Instagramiani seuraavat ehkä jo huomasivatkin, että löysin pari viikkoa takaperin viimein hääpuvun! Oikeastaan potentiaalinen mekko löytyi jo Lahdesta kuukautta aikaisemmin, mutta jätin sen hautumaan, sillä halusin käydä vielä Helsingin putiikissa sovittelemassa muita vaihtoehtoja.

Ylistinkin jo tuolloin aikaisemmin Glamour Lahti -hääpukuliikkeen ihanaa palvelua ja yhtä isot kehut saa kyllä myös Glamour Helsinki Museokadulla. On tässä nimittäin nähty viime kuukausien aikana palvelun osalta kaikenlaista käytyäni sovittelemassa hääpukuja eri liikkeissä, joten hyvää ja asiantuntevaa palvelua osasi todella arvostaa. En jotenkin voi käsittää, miten kaikissa hääpukuliikkeissä hyvä asiakaspalvelu ei ole prioriteettilistan kärjessä, kun on kuitenkin näin spesiaalista tilanteesta ja hankinnasta kyse. Etenkin kahdessa liikkeessä myyjä sai oloni kaikkea muuta kuin mukavaksi, mutta onneksi näistä kummastakaan ei sitä hääpukua löytynyt. Glamourin lisäksi tykkäsin Helsingin Stockmannin yläkerran White Dress -liikkeestä, joskin siellä oli vähän häiritsevää se, että samassa tilassa oli muitakin asiakkaita, eikä se ollut täten niin intiimi. Kaikkiaan kävin viidessä liikkeessä sovittamassa hääpukuja, ja lopulta tosiaan Glamourissa tärppäsi!

Glamour1 Glamour4

Molemmissa Glamour -liikkeissä palvelu ja fiilis ylipäätään oli aivan ihana ja lämmin – juuri sellainen mitä tällaista arvokasta hankintaa tehdessä toivookin! Lisäksi arvostin molempien liikkeiden myyjien ammattitaitoista silmää siihen, minkälainen mekko sopii ja esimerkiksi minkälaisia korjauksia on mahdollista tehdä. Helsingin Glamour-liikkeessä on 30€:n sovitusmaksu, joka sitten hyvitetään, mikäli mekko löytyy. Maksaisin tämän pienen summan kyllä ihan mielelläni jo pelkästä kivasta kokemuksestakin – tilat olivat tosi kauniit, saatiin kaasojen kanssa pientä tarjoilua ja muutenkin tästä jäi ihana muisto. Lämmin suositus Glamourille, etenkin niiden tylsempien sovituskokemusten jälkeen tätä osasi arvostaa.

Glamour5 Glamour3

Ja tosiaan, nyt on hääpuku laitettu tilaukseen ja saan jäädä odottelemaan sen saapumista, kääk! Sen verran voin tässä vaiheessa sanoa, että puku onkin jotain ihan erilaista, mitä olin alunperin ajatellut. Omalla kohdallani haasteita mekon löytämiseen teki se, että todella monet tällä hetkellä myynnissä olevat mallit ovat super avonaisia, mitä taas en näin pienirintaisena kokenut yhtään omakseni. On tietenkin tärkeää, että hääpäivänä olo on mahdollisimman mukava ja että mekko tuntuu kaikin puolin omalta. Onneksi sellainen sitten etsinnän jälkeen löytyikin <3 Silti kyllä tuntuu jännittävältä “sitoutua” mekkoon, että se varmasti tuntuu yhtä ihanalta sitten ensi kesänäkin! Onko muilla morsiamilla samoja fiiliksiä tai tuttu tunne omien häiden suunnitteluajalta?

Edit: Piti lisätä vielä, että harkitsin myös puvun teettämistä ja pyysinkin alustavaa tarjousta Pukunista, Saara tekee mielettömän kauniita pukuja! Puvun teettäminen kun ei aina ole merkittävästi kalliimpi vaihtoehto valmispukuun verrattuna, kuten itse ajattelin. Haluamani tyylinen puku olisi kuitenkin vaatinut niin paljon työtä, että hinta olisi kivunnut reippaasti yli budjettini. Jos jollain teistä on kuitenkin tekijä hakusessa, niin Saara vaikutti aivan ihanalta tyypiltä ja osaa todella asiansa!

8 thoughts on “Häämekko löytyi!

 1. Moikka Jonna, yksi ensi kesän morsian täällä huutelee! Todella samoja ajatuksia mekon etsimisestä; olen käynyt aika monessa paikassa ja kun mistään mekosta ei tullut heti ainakaan ensimmäisellä kerralla “tämä se on” fiilistä, korostuu palvelun ja liikkeen fiiliksen merkitys mielestäni edelleen. Jos siis olisin johonkin mekkoon rakastunut ihan silmittömästi heti, ei sinänsä muu kokemus olisi varmasti estänyt sen hankkimista, mutta kun mekko on vaatinut todella etsintää ja pohdintaa, tällaiset asiat korostuvat. Itsellä on yksi suomalaisen suunnittelijan mekko kiikarissa Helsingin Glamourin viereisessä Morsiusatelje Helmi -liikkeessä, mutta käyn vielä ensi viikolla tuolla Glamourissa. Odotan tän postauksen jälkeen päivää vielä enemmän! Ja itsellä kävi myös sama siinä, että tämän hetkinen suosikkini on aivan jotain muuta kun olin mielessäni kuvitellut. Siksi on ollut ehkä vaikea tehdä päätöstä, mutta ensi viikon tiistaina vihdoin! Niin ihanaa, että yksi suosikkibloggaaja järjestää häitä samaan aikaan 😍 erityisesti jutut koristeista ja häiden “tunnelmasta” kiinnostaa ❤️

  1. Moikka ihana! Kuulostaa niin tutulta. Onni tosiaan, ettei näistä parista liikkeestä sitä THE pukua löytynyt, koska mielummin laitan rahani sellaiseen liikkeeseen, josta sitä ihanaa palvelua sitten sai. Sillä on niin valtavan iso merkitys koko kokemuksessa! Mahtavaa että sulla on jo yksi potentiaalinen mekko kiikarissa – kerro hei sitten miten Glamourissa kävi, päädyitkö tuohon ekaan vaihtoehtoon naapurissa vai löytyikö joku muu ☺️

   Hääjuttuja todellakin luvassa, kun ensi vuoden puolelle päästään ja häät hiljalleen lähestyvät 😍

 2. Asiakaspalvelu ja ilmapiiri on niin tärkeää! Kun vuosi sitten etsin hääpukua, ja jätin kokonaan menemättä oman kotikaupunkini (ja sinun entisen opiskelukaupunkisi) ainoaan hääpukuliikkeeseen, sillä olin kuullut niin huonoja kokemuksia ja lukenut netistä kurjia juttuja :/ hääpuvun etsiminen on niin herkkä asia, että silloin haluaa välttää mielipahan jos vaan voi. Onneksi mekko löytyi muualta :) vinkki: mieti ajoissa myös, tarvitsetko häihin jotain juhlavaa valkoista esim. tekokarvaista takkia/boleroa jos illalla on kylmä ja teillä on terassi. Kesällä sellaisia on vaikea löytää, mutta nyt pikkujoulu- ja joulujuhlakautena voi olla parempi tarjonta!

  1. Niin samaa mieltä! Ihan ihmeellistä kyllä, jos kaupungin ainoalla hääpukuliikkeellä on varaa töykeään palveluun, en käsitä 🙈 Hyvin sanottu, että hääpuku on kuitenkin aika herkkä asia! Onneksi ne kurjat kokemukset olivat aikaisemmin ja tämä ihana liike jäi viimeiseksi, niin ei jäänyt huono maku suuhun, haha. Ihanaa että sinäkin löysit lopulta muualta mekon! Ja hei kiitos vinkistä, täytyy pitää silmällä jos löytyisi jotain lämmikettä varuiksi ☺️

 3. Hei!

  Itsellänikin on häät tulossa, muutamaan vuoden päästä tosin, ehtii ainakin säästämään tarvittavan summan rauhassa. 😊

  Saako sinulta kysyä jotakin hääpuvun hinnasta ja millainen hintahaarukka noissa morsiusliikkeissä oli? Mahtavaa, että se OIKEA mekko löytyi! 😍

  1. Heippa Jutta! Hei ihana kuulla, että sielläkin on häät edessä 😍

   Lähes jokaisessa liikkeessä kysyttiin aina ensin budjettia, niin ei lähdetty edes ehdottamaan mitään aivan budjetin ulkopuolelta. Useimmiten mekkoja oli kyllä ihan laidasta laitaan eri hintaluokista mitä itse sovitin, jos en nyt väärin muista niin hintahaarukka oli n. 900-1800€.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *