Kolmen värin sääntö ja printtihame

En muista olenko koskaan kertonut noudattavani kolmen värin periaatetta, mitä tulee pukeutumiseen. En edes tiedä, mistä se on minulle aikoinaan tullut, mutta huomaan ihan tiedostamattakin tämän leikkimielisen pukeutumissäännön ohjaavan valintojani vaatekaapin äärellä. Kun asun väripaletti pysyy kolmessa värissä, säilyy kokonaisuudessa tietty harmonisuus, eikä tule sellainen fiilis että asussa on liikaa vähän kaikkea. En toki noudata tätä aina mitenkään orjallisesti, mutta huomaan vaan tuntevani oloni kotoisimmaksi juuri sellaisissa asuissa, joissa tämä sääntö toteutuu. Lisäksi tästä on minulle apua etenkin printtien kanssa – niidenkin yhdistely on helpompaa, kun pyrkii yhdistämään esimerkiksi printilliseen alaosaan jotakin samaa sävyä yläosassa tai asusteissa.

Tämä oma pieni sääntö takaraivossani mietinkin ensin tämän asun kohdalla, olisiko pitänyt laittaa vaaleiden sijaan mustat saappaat, mutta lopulta tykästyin tähän asuun kovasti. Ruskeasävyinen käärmekuosinen hame on viime syksyltä, mutta koin sen helman pituuden hieman liian pitkäksi minulle, joten se ei saanutkaan niin paljoa käyttöä viime vuonna. Aina sama ongelma midihameiden kanssa, kun pituutta ei ole paljoa omasta takaa. Lopulta tänä syksynä nappasin Fiskarsit käteen (käsitöiden lahjakkuus jo vuodesta 92) ja saksin ronskisti helman sopivan mittaiseksi. Tästä viimesyksyisestä asusta näkee, miltä hame näytti ennen lyhennystä – midihameen sijaan ennemminkin maksimitta, haha. Nyt hame onkin ollut sitten useasti käytössä, printti on minusta aivan ihana!

PS. Miten kaukaiselta nuo lokakuun hehkuvat värit nyt tuntuukaan!

Asukuva3 Asukuva4 Asukuva1 Hameasu1 Asukuva2

Knit / H&M Premium Quality
skirt / H&M
boots / Zara
bag / Chanel

Photos: Mari / Edit by me

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *