Ensimmäisellä Thanksgiving -illallisella

Vitsi miten hauska ilta oli eilen! Vietimme opiskeluporukalla Thanksgivingia ystävän luona Helsingissä. En ole koskaan aikaisemmin juhlinut kiitospäivää tai syönyt teemaan kuuluvaa ruokaa, joten odotin iltaa innolla. Hauskaa, että kiitospäivä on rantautunut hiljalleen tännekin päin maailmaa. En edes oikeastaan tiennyt, mitä kaikkea perinteisellä thanksgiving -illallisella syödään, joten kalkkuna oli ainoa mitä osasin odottaa illan menulta. Isäntäpari olikin huolehtinut tarjoiluista oikein kunnon amerikkalaiseen tyyliin ja pöydästä löytyi vaikka mitä hyvää siitä kalkkunasta stuffingeihin!

Thanksgiving

Ei ole mikään helppo homma saada 16 ihmistä istumaan saman pöydän ääreen, mutta hyvin me lopulta mahduttiin! Harvoin tuleekin kokoonnuttua näin isolla porukalla syömään, mutta oli niin kivaa istua koko ilta pöydän äärellä. Syötiin alku-, pää- ja jälkiruoka, juotiin viiniä ja tehtiin myös perinteinen kierros, jossa jokainen sai vuorollaan kertoa, mistä on tänä vuona ollut kiitollinen. Olen kiitollinen tämän rakkaudentäyteisen vuoden lisäksi muun muassa siitä, että vaikka olen asunut toisaalla, on näiden tyttöjen kanssa nähty kuitenkin paljon ja järjestetty kaikkea kivaa Flow-brunsseista Neljän tähden illallisiin ja Tallinnan reissuihin. Lisäksi moni meistä valmistui tänä vuonna, joten sillekin tietysti kilisteltiin!

Thanksgiving4 Thanksgiving3

Minulla oli päällä pari vuotta vanha Gina Tricotin pusero, jota olen käyttänyt viime aikoina paljon erinäisissä iltamenoissa, sekä Twist & Tangon tekonahkahousut. Nauroimme ystäväni kanssa, että thanksgivingista tulee heti mieleen Gossip Girl, joten teemaan sopivasti meillä oli molemmilla hiuspannat Blair Waldorfin tyyliin. Sain tämän viininpunaisen silkkisen hiuspannan vastikään Gauharilta, se on väriltään aivan ihana tähän vuodenaikaan!

Pakko vielä mainita mikä toinen TV-sarja tulee mieleen kiitospäivästä – tietenkin Frendit. Erityisesti jakso, jossa Rachel valmistaa illalliselle trifflen, jota tehdessä on reseptit mennyt hieman sekaisin. Kuka muistaa tämän legendaarisen jakson? Tätä beef & jam -triffleä ei onneksi meidän menulta löytynyt, hahah.

Thanksgiving2

Kiitos vielä isäntäparille illasta! <3

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *