Syysruokaa: Kantarellipasta

Pitkästä aikaa ruokajuttuja ja reseptiä! Postasin tästä kantarellipastasta Instagramin puolella osana Valion yhteistyötä, mutta koska tästä tuli niin hyvää, niin ajattelin laittaa reseptin vielä tänne blogiin ihan omana postauksenaan. Nyt kun on vielä sienikausi, niin tätä herkkua kannattaa tehdä! Kantarellit eivät olleet mitään omin pikkukätösin poimittuja – sienimetsälle meneminen olisi ihanan idyllinen ajatus, mutta helpommalla pääsin kaupan kautta :D Kantarellit ovat niiin hyviä ja tästä pastasta tuli herkullista, kunnon viikonloppuruokaa!

Muokkasin ohjetta ihan pikkuisen alkuperäisestä, en ole niin sellerin ystävä, joten laitoin sitä vaan ihan pikkuisen. Minulla ei olisi tullut mieleen yhdistää sitruunaa ja kantarellia keskenään, mutta se toimi ihan loistavasti. Miten nämä jakamani reseptit ovatkin muuten lähes aina pastoja, hups! Ensi kerralla lupaan laittaa jonkin muun kuin pastareseptin jakoon.

Kantarellipasta

Kantarellipasta

250g pastaa
300g kantarelleja
1 rkl voita
50g varsiselleriä
puolikas purjo
suolaa
pippuria
hunajaa
yhden sitruunan kuori raastettuna
puolikkaan sitruunan mehu
tuoretta timjamia
1 prk (3,3 dl) ruokakermaa
100g parmesania raastettuna

Laita pastan keitinvesi keittymään. Huuhtele sienet, paloittele pienemmiksi tarvittaessa. Leikkaa varsiselleri pieniksi kuutioiksi, hienonna purjo. Huuhtele sitruuna, raasta kuori (älä raasta valkoista osaa) ja raasta parmesan valmiiksi. Paista sieniä kuivalla pannulla, kunnes niistä ei enää irtoa nestettä. Keitä pasta ohjeen mukaan.  Lisää kastikkeen joukkoon voi ja sellerikuutiot, sekä puolet raastetusta sitruunankuoresta. Paista muutamia minuutteja, lisää purjo ja kääntele. Mausta suolalla ja pippurilla sekä tuoreella timjamilla.

Lisää joukkoon ruokakerma, tarvittaessa lisää hieman vettä. Kuumenna sekoitellen kiehuvaksi ja anna kiehua hiljalleen muutamia minuutteja. Lisää sitruunamehu ja puolet juustoraasteesta, makeuta kastiketta hieman hunajalla. Yhdistä kastike ja valutettu pasta, ripottele annosten päälle raastettua sitruunankuorta sekä parmesania.

(alkuperäinen resepti Valio.fi)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *