Sarjakuningattaren suosituksia

Kaupallinen yhteistyö: HBO Nordic & Asennemedia

Voisin tituleerata itseäni vaatimattomasti sarjakuningattareksi. En ainoastaan siksi, että vietin juuri viime viikon sängyn tai sohvan pohjalla flunssassa kaiken maailman tuotantokaudet läpi kahlaten, vaan ihan yleisestikin rakastan katsoa sarjoja. Minulla on oikeastaan koko ajan jokin sarja meneillään ja aina edellisen loputtua on löydettävä uutta katsottavaa. Olen varmasti aiemmin kertonutkin, kuinka kotitoimistopäivinä pidän usein oman pienen sarjankatseluhetken lounasta syödessäni, iltaisin taas laitetaan poikaystävän kanssa jokin meidän yhteisistä sarjoista pyörimään samalla kun syödään iltapalaa. Ihan parasta!

HBO Nordic sarjavinkit

Meillä on jo pitkään ollut HBO Nordic, joten sieltä on tullut katsottua yhtä sun toista, ja tässä postauksessa esittelenkin muutamia omia lemppareitani, joita olen vuosien varrella katsonut. HBO Nordicista löytyy myös monia klassikoita, kuten Sinkkuelämää -tuottarit, joita ennen vanhaan muistan katsoneeni DVD-bokseilta (jotka tuntuvat muuten nykypäivänä ihan muinaismuistolta). Muistan, miten levy piti aina kääntää soittimessa seuraavat jaksot halutessaan, joten nyt ne voi katsoa huomattavasti näppärämmin suoratoistopalvelusta. Poikaystäväni taas on viime aikoina tykittänyt Sopranosia, joka on niinikään yksi HBO-klassikoista. Vanhojen klassikoiden ohella HBO Nordicilta löytyy paljon meheviä draamasarjoja – alla listattuna omia suosituksiani syksyn pimenevien iltojen varalle!

HBO4

Big Little Lies – Upeiden naisnäyttelijöiden kuten Nicole Kidmanin ja Reese Witherspoonin tähdittämä kehuttu Big Little Lies kertoo kolmesta kalifornialaisesta perheenäidistä ja synkästä draamasta heidän ympärillään. Katsoin tämän nyt syksyllä ja jos ensimmäisestä jaksosta en ihan vielä päässyt jyvälle ja ymmärtänyt hypeä, niin pian sen jälkeen olin kyllä aivan sarjan pauloissa. Nyt harmittaa, että katsoin toisen kauden viimeisen jakson tajuamatta sen olevan vika, ennen kuin seuraava jakso ei enää alkanutkaan pyöriä. Olisin latautunut siihen kunnolla, tämä oli niin hyvä sarja!

Mad Men – AH, Mad Men! Muistan miten poikaystäväni aloitti katsomaan tätä 1960-luvun New Yorkiin sijoittuvaa mainosalasta kertovaa sarjaa, enkä alkuun kiinnostunut yhtään liittymään seuraan. Pari ekaa kautta hän saikin katsoa yksikseen, kunnes lopulta sivusilmällä vilkuillen jäin huomaamattani  Don Draperiin  juoneen koukkuun ja oikein ahmin viimeiset kaudet hänen kanssaan. Mad Men on aivan loistava! Tätä katsellessa on myös hauska huomata, miten paljon maailma on muuttunut 60-luvulta.

The Affair – The Affairin ensimmäiset kaudet olen katsonut jo pari vuotta sitten. Draamasarja kertoo avioliiton ulkopuolisesta suhteesta kuvaten tapahtumia ja tuntemuksia sekä mies- että naisnäkökulmasta vuorotellen kahden päähenkilön, Noahin ja Allisonin välillä. Alkuun tuo vuorottelu voi tuntua hieman hämmentävältä, mutta sarja tempaisee mukaansa.

HBO2

Westworld – Westworld ei kuulu ehkä tyypillisimpiin sellaisiin sarjoihin, joita katsoisin, mutta kaikessa erikoisuudessaan tämä vei mennessään. Scifi-sarja kertoo futuristisesta fantasiapuistosta, jossa ihmisiä muistuttavat robotit viihdyttävät rikkaita vierailijoita ja antavat mahdollisuuden tehdä mitä vaan, kunnes robotit lakkaavatkin tottelemasta ohjelmoijiaan. Tämä on yhtä aikaa hieman karmiva ja kiinnostava, todellakin katsomisen arvoinen!

True Detective – Poikaystäväni oli jo aikaisemmin katsonut tämän yhdysvaltalaisen rikosdraamasarjan, mutta hän halusi välttämättä katsoa sen uudestaan kanssani. True Detectiven jokaisessa kolmessa kaudessa pääosissa ovat eri rikosetsivät ja kukin kausi kertoo eri tapauksista. Olen katsonut vasta ensimmäisen Matthew McConaugheyn tähdittämän kauden ja hikoilin välillä jännityksestä tätä katsoessani!

Succession – Tätä olen alkanut katsoa ihan vastikään, joten kovin pitkälle en ole vielä päässyt, mutta sarja ei varmasti ole syyttä yltänyt korkealle HBO Nordicin suosituimmissa. Maailmallakin suuren suosion saavuttanut Succession kertoo ökyrikkaasta ikääntyvästä mediamogulista ja tämän neljästä aikuisesta lapsesta – sarja pureutuu vallan, politiikan ja perhesuhteiden kiemuroihin.

HBO3

Chernobyl – Minisarja Chernobylistä olen täällä joskus aiemmin vinkannutkin. Sarja kertoo nimensä mukaisesti Tšernobylin ydinvoimaonnettomuudesta – siihen johtaneista tekijöistä ja onnettomuuden seurauksista. Sarja on tositapahtumiin ja oikeisiin hahmoihin perustuva, mutta siihen sekoittuu myös fiktiota ja dramatisoituja tapahtumia. Todella kiinnostava ja ajatuksia herättävä minisarja!

Billions – Billionsia katsoin muistaakseni viime vuonna poikaystävän kanssa – se sijoittuu New Yorkiin (aina plussaa!) ja kertoo talousrikosten maailmasta. HBO Nordicin omia sivuja lainaten: “Sarja on rohkea ja ajan hermolla oleva draama, jossa rikkaiden, vaikutusvaltaisten ja korruptoituneiden maailmat kohtaavat.”

Seuraavana listalla: All American, Girls ja Power. Lisäksi nyt lokakuussa on startannut uusi Watchmen ja marraskuun alussa ensi-iltansa saa His Dark Materials! Toivottavasti tämän listan myötä löysitte jotain uutta katsottavaa. Onko teillä jokin oma HBO Nordic -lemppari, jota ei tullut tässä vielä mainittua?

11 thoughts on “Sarjakuningattaren suosituksia

  1. Suosittelen myös The Loudest Voice HBO:lta. Samaa henkeä kuin Succession, mutta kertoo Fox -uutiskanavan perustajasta, rikkaasta ja öykkäristä miehestä, ja hänen vaikutuksestaan esim. politiikkaan. Tositarina!

    1. Hei kiitos paljon! Täytyy katsoa ensin tuo Succession ja ottaa tuo seuraavaksi listalle ☺️ Ihanaa alkavaa viikonloppua!

  2. Mä otin HBO:n pelkästään Big Little Liesin ja Chernobylin takia :) Molemmat oli ihan huippu hyviä sarjoja! Tosi harmi, kun ilmeisesti Big Little Liesiin ei enää uutta tuotantokautta tule, se kun jäi tavallaan vähän kesken. Mullakin pitää aina olla joku sarja mitä kattelen, tai oikestaan kaksi sarjaa niin, että toista katsotaan miehen kanssa ja toista katson yksin :) Vaihdoin HBO:n C Moreen nyt ainakin siksi aikaa, että saan Youngerin katsottua, siinä on myös erittäin hyvä ja koukuttava sarja :)

    1. Molemmat oli kyllä ihan toppen! No niinpä, mäkin just luin että tuo toka tuotantokausi oli viimeinen ja olin niin pettynyt. Ja harmittaa tosiaan, että katsoin vikan jakson tajuamatta sen olevan kauden viimeinen, olisi pitänyt säästellä 😂 Mulla on kyllä sama, että pitää olla yksi sarja omia hetkiä varten ja yksi yhteiseksi katsottavaksi. Younger on ihana, löysin sen toissa kesänä ja hurahdin tyystin!

  3. Girls on ihan huikea, suosittelen! Lisäksi HBO:lle on nyt tullut Euphoria-niminen ohjelma, joka on ehkä vähän teinisarja, mutta tosi hyvä. Ahmin kaikki jaksot päivässä :D

    1. Hei jes! Muistan että olen kuullut tuosta Girlsistä kehuja, joten täytyy laittaa se katseluun. Euphoriaa yritin katsoa ekaa jaksoa, mutta se oli jotenkin tosi karu ainakin siinä alussa 😂 Paljon sitä on kyllä kehuttu, joten ehkä pitää antaa mahdollisuus ja katsoa pidemmälle!

  4. Omat suosikkini ehdottomasti HBO:lta (myös Netflix) ovat olleet GOT, Sons of anarchy ja Outlander! Yksin katsottavaksi suosittelisin Outlanderia (romantiikkaa ja draamaa) ja GOT ja ehdottomasti varsinkin SOA tempaa mukaansa myös miehen (väkivaltaa, aseita, huumeita, seksiä, mutta myös ristiriitaisia perhesuhteita ja koskettavaa draamaa)!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *