Hääpäivä varattuna!

Kuten elokuisessa vuosipäiväpostauksessa jo vihjasinkin, saan vuoden päästä kutsua puoliskoani aviomiehekseni. Hääsuunnitelmat siis etenevät kovaa vauhtia ja nyt meillä on hääpäivä ja juhlapaikka lyötynä lukkoon, iih! Kesän Milloin niitä häitä juhlitaan? -postauksessani kerroin, että kaiken sen mahdottomalta tuntuneen etsinnän ja loputtoman googlailun jälkeen meillä on yksi alustava varaus tehtynä, ja olimme tuolloin juuri menossa katsomaan juhlapaikkaa ensimmäistä kertaa. Paikka oli vieläkin kauniimpi luonnossa ja täytti kaikki kriteerimme, joten vahvistimme varauksen siltä istumalta. Ensi vuoden elokuussa juhlitaan siis meidän häitä!

Häät

En kuitenkaan ihan vielä paljasta, mihin juhlapaikkaan päädyimme. Kuten tuolloin aiemmin mainitsin, tuntui sopivan juhlapaikan löytäminen kuin neulan etsimiseltä heinäsuovasta. Ja vielä vaikeampaa oli vapaan päivämäärän löytäminen, monet kun oli varattu loppuun jo aikapäiviä sitten. Meille tärkeimpiä kriteerejä oli sijainti (Helsingissä tai lähellä pääkaupunkiseudulla ja luonnon ympäröimänä) sekä kaikkien vieraiden mahtuminen yhteen ja samaan tilaan. Lisäksi toivoimme että paikassa olisi lisäksi jokin ulkotila, terassi tms, mikäli juhlapäivälle sattuisi hyvät kelit. Yksi tärkeimmistä kriteereistä oli myös se, ettei samassa juhlapaikassa olisi toisessa tilassa (vaikka alakerrassa tai viereisessä salissa) muita häitä tms. isoja juhlia samaan aikaan, mikä olikin yllättävän yleistä monissa Helsingin juhlatiloissa. Tähän kaatui pari muuten potentiaalista ja kaunista juhlapaikkaa, mutta emme olleet valmiita joustamaan siitä, vaan koimme tärkeäksi, että paikka olisi ihan vaan meitä ja meidän vieraita varten. Onneksi lopulta löytyi tämä yksi vielä vapaana ollut tila, joka osoittautui täydelliseksi meille!

Ajankohtana olisi ollut valittavissa yhdet lauantait heinäkuulta tai elokuulta, kesä- ja syyskuu oli rajattu pois laskuista jo alun alkaenkin ystävien häiden vuoksi. Päädyimme lopulta elokuuhun muun muassa siksi, että heinäkuussa moni saattaa olla reissussa ja loppukesässä on toki myös oma ihana fiiliksensä iltojen alkaessa hämärtyä. Lisäksi vietämme vuosipäivää elokuussa, joten sekin tuo ajankohtaan oman kivan lisänsä. Nyt tässä on siis vajaa vuosi aikaa suunnitella! Alkuun häiden ajankohtaa miettiessämme kävi mielessä, onko vuosi liian lyhyt aika suunnittelemisen ja kaiken varaamisen kannalta, mutta nyt kun ne tärkeimmät eli juhlapaikka ja kirkko on varattuna, niin ei ole enää huolta. Vuosi menee kyllä varmasti ihan hurjan nopeasti, en malta odottaa! <3

Photos: Riikka Kuusisto / Edit by me

4 thoughts on “Hääpäivä varattuna!

  1. Ihanaa päästä seuraamaan teidän häiden suunnittelua! Itsellä myöskin ensi vuoden elokuussa häät :)

  2. Ihanaa! Eikö olekin aika epäuskoinen fiilis, kun päivä on päätetty ja paikka varattu – hei se todella tapahtuu! ;)

    Meillä oli myös vuosi aikaa kihlautumisesta ja paikan varaamisesta häihin. Mekin mietittiin että riittääkö se, kun hääfoorumin mukaan todella monella oli joku kaksi vuotta aikaa. Hyvin kuitenkin vuosi riitti ja ihan toden teolla häävalmistelut alkoivat vasta noin kolme kuukautta aiemmin, jolloin oli esimerkiksi ensimmäiset palaverit kuvaajan ja hääpaikan väen kanssa.

    1. No on todella! Konkretisoituu, että me todella mennään pian naimisiin 😍

      Sama mielikuva oli itsellänikin, mutta nopeasti sitä ymmärsi, että jos vaan saa sen tärkeimmän eli hääpaikan varattua, niin kyllä kaikki muu järjestyy vuodessa helposti. Nyt onkin kuvaaja ja bändi varattuna, joten enää häämekkosovittelu ja sitten lähempänä ensi vuonna muut järjestelyt :)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *