Lempikahvilat Helsingissä x 13

Olen viettänyt tällä viikolla aikaa Helsingissä ja nauttinut ystävien ja läheisten seurasta taas täysin rinnoin. Parasta kun sääkin on suosinut, niin on päässyt vielä ottamaan kaiken ilon irti iltalenkeistä lämpimissä illoissa, ulkona nautituista lounaista ja aamupaloista sekä terassikahveista. Tulikin mieleeni, että voisin listata omasta mielestäni Helsingin parhaat kahvilat, sillä en ole ikinä tehnyt tällaista kattavampaa listausta. Tähän on kiva palata sitten kun taas itsekin miettii, että minne sitä voisi sopia ystävän kanssa kahvilatreffit! Toivottavasti tästä on teille iloa ja mielellään saa myös jakaa kommenttiboksiin omia lemppareita :)

Helsingin parhaat kahvilat

ANDANTE

Café Succès – Kahvila perinteisimmästä päästä, täällä on ihana fiilis! Etenkin kesällä kahvilan terassilla on kiva istua ja katsella ohikulkevia ihmisiä Korkeavuorenkadulla. Succès on myös kuuluisa korvapuusteistaan, mutta täytyy sanoa, että viimeksi kun sellaiset täällä syötiin, niin olivat liian kuivakoita saadakseen minulta Helsingin parhaiden puustien titteliä. Kahvilasta voi näppärästi jatkaa antiikkiostoksille kadun toiselle puolelle Fasaani -antiikkiliikkeeseen.

Café Regatta – Suloinen ulkokahvila Töölössä. Tänne on erityisen kiva tulla kesällä kahville ja korvapuustille, mutta täällä on varmasti ihan oma tunnelmansa myös syksyllä tai kauniina talvipäivänä. Plussaa siitä, että paikkoja on ulkona paljon, joten täällä on aina tilaa. En olekaan käynyt Regatassa vielä tänä kesänä, joten täytyy korjata tilanne pikimmiten!

ANDANTE – Kauniisti laitettu kahvila Punavuoressa. Tänne en tosin tulisi pikkunälän kanssa, sillä viimeksi täällä syömäni avokadoleipä oli surkein koskaan syömäni. Kahvi on kuitenkin tosi hyvää ja tunnelma ihana, ikkunapaikoilta voi harrastaa people watchingia Fredalle.

George4

St. George Bakery

St. George Bakery – Helsingin kenties kauneimman hotellin leipomokahvila hotellin katutasossa. Sisustus on koko hotellin tapaan tosi kaunis, kahvi hyvää ja vitriinin herkut näyttävät taivaallisilta. Viimeksi juuri tuossa reunapaikalla istuessani nenääni tulvi mieletön uunituoreen leivän ja pullan tuoksu, kun viereistä tiskiä täytettiin. Täältä saa myös aamupalaa, sen haluaisin tulla joskus testaamaan.

Brooklyn Cafe – Jostain syystä unohdan aina tämän kahvilan olemassaolon, joten ehkä nyt sen ylös kirjoitettuani se muistuu mieleeni! Punavuoren pieni kahvila on amerikkalaishenkinen ja heidän kuppikakut ovatkin taivaallisia. Tänne täytyy myös tulla joku päivä tyydyttämään Nykistä jäänyt bagelinhimo!

El Fant Coffee & Wine – El Fantissa en ole käynyt hetkeen, joten jälleen hyvä lisätä listalle itselleenkin muistiin! El Fant sijaitsee Tuomiokirkon kupeessa Katariinankadulla. Kesällä täällä on muuten viihtyisä sisäpihaterassi piilossa kaupungin sykkeeltä.

Kahvila Siili – Tämä Puu-Käpylässä sijaitseva suloinen kahvila on auki vain kesäisin ja sulkenut valitettavasti ovensa jo tältä kesältä, mutta vinkiksi seuraavaa kesää varten! Täällä päin Helsinkiä ei pahemmin viihtyisiä kahviloita löydy, joten olisi ihanaa, jos Siili olisi auki ympäri vuoden. Siilin mantelicroissant on taivaallinen!

Strindberg8

Strindberg

Strindberg – Vastikään tänä vuonna remontoitu Strindberg on saanut uuden ilmeen ja sisustus on upea! Perinteikäs kahvila trendikkäällä sisustuksella.

Paulig Kulma – Yksi suosikeistani, jos täytyy keksiä kahvila ihan ytimestä. Kaunis sisustus, erinomainen kahvi ja runsaat, laadukkaat tarjottavat! Täältä on kiva katsella vilkkaan Aleksanterinkadun meininkiä, kesällä täällä on myös pieni terassi.

Relove – Kirpputori-kahvila on nerokas konsepti! Kahvikupposen, aamiaisen tai vaikka lounaan jälkeen voit uppoutua liikkeen second hand -rekkeihin ja tehdä hyviä löytöjä. Relove löytyy sekä Töölöstä että Punavuoresta.

IMG_1339-1

Relove

Kahvila Sävy – Jos liikut Kallion suunnilla, niin poikkea sympaattisessa Kahvila Sävyssä, täältä saa myös hyvää aamupalaa! Olin ennen töissä lähellä, jolloin paikka tuli tutuksi, mutta nyt en ole käynyt Sävyssä aikoihin. Täytyy korjata tilanne joku kerta!

IPI Kulmakuppila – Toinen kahvilasuositus Kallioon – IPI Kulmakuppila on avara ja valoisa kahvila keskeisellä paikalla. Täällä on kaunis sisustus ja isot tilat, lounasaikaan läppärityöskentelyä on tosin rajoitettu. IPI tarjoaa lisäksi työpaikan monelle kehitysvammaiselle, jotka avustavat kahvilan arkisissa tehtävissä.

Way Bakery and Wine Bar – Kalliossa liikutaan edelleen, vihdoin pääsin tällä viikolla testaamaan paljon kehutun Karhupuiston laidalla sijaitsevan Way:n! Leipä oli juuri niin hyvää kuin kaikki ovat sanoneet, jäin myös haaveilemaan herkullisen näköisistä leivoksista (erityisesti mustikkatartaletti kummittelee mielessäni, ohh!). Kahvilan sisustus on konstailematon ja sama linja näkyy myös esimerkiksi yksinkertaisessa aamupalassa, mutta raaka-aineet ovat priimaa.

10 thoughts on “Lempikahvilat Helsingissä x 13

 1. Hmm tosi kiva postaus, mutta pakko sanoa että Regatassa ei todellakaan ole aina tilaa. Ihan päinvastoin! Se on tupaten täynnä turisteja. Toki paikkoja on ulkona, mutta huonolla säällä niistä ei ole iloa.

  1. Ulkopaikkoja juuri tarkoitinkin, kun miellän Regatan nimenomaan enemmän juuri ulkokahvilaksi. My bad, jos ilmaisin huonosti, selvennän vielä tekstiin paremmin mitä tarkoitin ☺️ Kiva että tästä oli kuitenkin iloa!

 2. Niin siis kehut kahviloita, joissa on kuivaa korvapuustia tai joissa et ole käynyt ikuisuuksiin?
  Mutta Kulma on munkin lemppari ihan keskustan kahviloista, sieltä saa hyvää chiapuddingia. Sen sijaan Brooklyn Cafessa oli aivan jäätävä jono, kun käytiin yksi sunnuntai, se jäi harmittamaan.

  1. Yksi kuiva korvapuusti ei mielestäni estä suosittelemasta koko kahvilaa, jos on muuten vaikkapa hyvä kahvi ja kiva tunnelma :) Täytyypä maistaa Kulman chiapuddingia joskus, haluaisin muutenkin testata heidän aamupalaansa.

 3. Tuo St.George on kyllä ihana, näin aurinkoisilla ilmoilla myös sen terassi on kiva ja rauhallinen!:) Itse tykkään klassisista kahviloista mm Fazerista kluuvikadulla ja Caef Esplanadista, pienemmistä kahviloista ihana on kahvila Briossi Forumin vieressä sekä kesäkahvila Siili Käpylässä :)
  Mahtava lista, kiitos! Ihanaa loppuviikkoa!<3
  Ida Kotona kaupungissa -blogista

  1. St. Georgen kahvilan terassia olen minäkin ihastellut, harmi etten ole ehtinyt siihen ulkokahveille. Ehkä pääsen vielä alkusyksystä, jos lämpimät ilmat jatkuvat. Ihana jos listasta oli iloa ☺️ Aurinkoista loppuviikkoa sinullekin Ida ja kiitos kun jätit kommenttia! 💗

 4. Kahvila Siili on kiva, mutta Käpylä on kyllä vielä kaukana Pohjois-Helsingistä 😊

  1. Oh no, hyvä kun korjasit! Viereinen Oulunkylä on Pohjois-Helsinkiä, joten olen jotenkin mieltänyt sen siihen samaan syssyyn 🙈

 5. Nuo ovat kyllä kivoja kahviloita. 😊

  Itse tykästyin kesällä Busgelaton kahvilaan (kröhöm, eikä asiaan vaikuttanut ne 18 eri gelaton valikoima😂) joka tarjoaa laajan valikoiman jäätelön lisäksi mm. kahvituotteita, aamiaista/brunssia, keittoja, täytettyjä leipiä,piirakoita, salaatteja sekä kuplivaa ja viinejä. Plussaa pitkistä pe ja la-ilta aukioloajasta ja super ystävällisestä palvelusta.

  Kumpulan kasvitieteellisenpuutarhan Kesäkahvila Kumpu on viihtyisä kahvila kauniissa ympäristössä. Edullinen lounaskeitto ja vegaaniset korvapuustit toimivat hyvin. Halutessaan voi käydä maksua vastaan vielä puutarhakierroksella. Tänään 31.8 kierros on kai ilmainen Suomen luonnon päivän kunniaksi.

  1. Oi tuota Busgelatoa ja heidän jätskejään eräs ystäväni on ylistänytkin! Täytyy käydä testaamassa se joku kerta, kiva tietää että sieltä saa muutakin kuin gelatoa ☺️ Ja hei ihana kun vinkkasit myös tuosta Kumpulan kesäkahvilasta, en ollut kuullut siitä aikaisemmin! Pitää googlata, mihin asti tuo on vielä auki vai sulkeeko kahvila jo ovensa syksyksi.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *