Helppoa arkiruokaa: Kesäkurpitsa-fetapasta

Törmäsin viime viikolla Facebookissa Soppa 365:n (best!) jakamaan reseptiin, joka kuulosti niin hyvältä ja ennen kaikkea helpolta, että tein sitä siltä istumalta. Olin juuri tuskaillut, mitä tekisin lounaaksi ja kaapista sattui sopivasti löytymään kesäkurpitsan jämä sekä muut tarvittavat ainekset, joten eikun tuumasta toimeen.

Kesäkurpitsan kausi onkin nyt kuumimmillaan, joten resepti on ainakin ajankohtainen. Tässä mintulla höystetyssä kesäkurpitsa-fetapastassa oli hyvin samankuuloiset maut kuin aiemmin kesällä tekemässäni herkullisessa lisukesalaatissa, joten innostuin yhdistelmästä heti. Tässä pastakastikkeessa kesäkurpitsaa ei tarvitse edes kypsentää, vaan se sekoitetaan tahnaan sellaisenaan raastettuna. Jäin tosin miettimään, että seuraavalla kerralla koitan ehkä ensin pyöräyttää pannulla kesäkurpitsaraasteen, jos siitä tulisi vielä pehmeämpi maku. Joka tapauksessa kesäkurpitsa, minttu ja feta maistuvat yhdessä niin hyvältä! Pastan kruunaa vielä pinjansiemenet, joita ei kannata jättää pois reseptistä.

Pasta

Kesäkurpitsa-fetapasta

1 valkosipulin kynsi
1 dl parmesania raastettuna
1 dl minttua
3 rkl oliiviöljyä
suolaa & mustapippuria
4 dl kesäkurpitsaa raastettuna
100 g fetaa
kourallinen pinjansiemeniä

Pyöräytä valkosipuli, parmesanraaste, minttu ja öljy tahnaksi tehosekoittimessa tai sauvasekoittimella. Lisää suola ja pippuri. Raasta kesäkurpitsa karkeaksi raasteeksi, yhdistä se minttutahnaan. Murusta joukkoon feta. Sekoita kastike keitettyyn, kuumaan pastaan ja ripottele päälle pinjansiemeniä.

(Alkuperäinen resepti täältä)

2 thoughts on “Helppoa arkiruokaa: Kesäkurpitsa-fetapasta

    1. En olekaan aikoihin tehnyt täytettyjä kesäkurpitsoja, edellisestä kerrasta on varmaan vierähtänyt jo pari vuotta! Kiitos vinkistä, täytyy testata tuolla kaurajauhiksella kun olen aiemmin tehnyt vaan jauhelihalla :)

      Ihanaa alkavaa viikonloppua sinnekin!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *