Elämäni parhaat viisi vuotta

Enpä tiennyt kuusi vuotta sitten Vaasaan opiskelujen perässä muuttaessani, että tuo opiskelupaikka tulisi muuttamaan elämäni. Samaan aikaan kanssani opiskelut aloitti nimittäin eräs hurmaava nuori tamperelaismies, johon tutustuin paremmin saman kaveriporukan myötä ja meistä tuli ystäviä. Elämällä oli kuitenkin muita suunnitelmia, ja vuotta myöhemmin sain kutsua häntä poikaystäväkseni. Häntä, joka ihastutti positiivisuudellaan, huomaavaisuudellaan, huumorillaan, komeudellaan sekä paljasjalkaisen helsinkiläisen korvaan hellyyttävältä kuulostavalla Tampereen murteellaan (edelleen hymyilyttää joka kerta hänen sanoessa “vatta” tai “äite”). Häntä, johon ihastuin myös huomattuani kuinka paljon hän kunnioittaa omaa perhettään, miten hän jää pitämään aina ihmisille ovea auki tai kuinka hän saa minut aina nauramaan.

Vuodet ovat vierineet ja niihin on mahtunut yhteisten opiskeluaikojen lisäksi muun muassa etäsuhde niin ulkomailla kuin Suomessakin, muutto Tampereelle ensimmäiseen yhteiseen omaan kotiin, pieni karvainen perheenjäsen sekä tietysti toukokuinen kosinta. Joka päivä joudun nipistämään itseäni siitä, että olen onnistunut löytämään vierelleni näin ihanan ihmisen. Ihmisen, joka kohtelee minua kuin kukkaa kämmenellä, osaa aina piristää tarpeen tullen ja on opettanut minua hyväksymään itseni sellaisena kuin olen. Ihmisen, jolla on samanlaiset arvot, joka suukottaa ovesta lähtiessään ja joka on valmis tekemään kaikkensa läheistensä eteen. Ihmisen, joka kutsui ennen kosintaa vanhempani kahville pyytääkseen heiltä kättä tietämättä lainkaan, miten valtavan tärkeä ele se oli minulle. En osaisi kuvitella rinnalleni ketään muuta.

IMG_4115 IMG_4114

Hyvää viidettä vuosipäivää rakas – en malta odottaa, että sinusta tulee vuoden päästä aviomieheni <3

Photos: Riikka Kuusisto / Edit by me

36 thoughts on “Elämäni parhaat viisi vuotta

 1. Teillä on kaunis tarina ja olette niin kaunis pari!:) Onnittelut vuosipäivän johdosta!<3
  Ida Kotona kaupungissa -blogista

  1. Kiitos paljon Ida 💗 On kyllä ihana muistella niitä alkuaikoja, miten nopeasti aika onkaan mennyt 😍

  1. Ihana kiitos 💗 Meillä oli kyllä hauskaa näitä kuvatessa, täytyy näyttää stoorien puolella vähän behind the scenes -meininkiä 🙈

  1. Kiitos ihana 💗 Oli kiva käydä kerrankin ottamassa meistä “kunnon” kuvia vähän näin jälkijunassa kihlauksen kunniaksi ☺️

  1. Eikä, olette ihania! 💗 Mullakin kyllä virtasi kyyneleet kun tätä kirjoitin, harvoin tulee kirjoitettua tunteita sanoiksi :’)

 2. Ihanaa, tulin tästä tosi hyvälle mielelle <3 Ja onneksi muuten itseänikin lykästi samoin muutama vuosi sitten :) Olen jo lähes nelikymppinen ja voin sanoa kokemuksesta, että parisuhteeseen ei kannata lähteä kuin sellaisen tyypin kanssa, jota ilman ei kertakaikkiaan enää voisi kuvitellakaan elävänsä, sillä vain siten se kestää. Toivon teille kaikkea hyvää, ootte upea pari <3

  1. Voi miten ihana kuulla, että sinäkin olet löytänyt rinnallesi just sen oikean tyypin <3 Kliseistä mutta totta, että kyllä sen vaan sitten tietää, kun osuu kohdalle se ihminen jota ilman ei voi kuvitellakaan elävänsä ☺️ Kiitos Minttu kauniista sanoistasi ja kuin myös, kaikkea hyvää teille!

 3. Pakko kommentoida, että vaikutatte aivan ihanilta yhdessä! Vaasassa katselin teitä ohimennen hymyssä suin kampuksella :) nykyään myös oma poikaystävä tietää keitä Telma ja Jonna ovat, kun ihastellen näyttelen hänelle kuviasi. 😍 Kiitos vuosi toisensa perään ilahduttavasta blogista! 🧡

  1. Eikä miten ihana kommentti, kirposi hymy huulille täälläkin päässä 💗 Lämmin kiitos itsellesi, kun luet ja olet pysynyt matkassa mukana jo pitkään! 😍

 4. This story is a true love story, movie-worthy even! I am so happy for you that you’ve found your man and he found you.
  Happy anniversary and cheers to many, many more years together! <3

  xxxx Carian

 5. Ihanaa!❤️❤️ Vuodatin pari kyyneltä tätä lukiessa, koska mulla on sama tilanne vuoden päästä – 22.8.2020 mennään naimisiin parhaan ystävän ja elämäni rakkauden kanssa 😭❤️

  1. Voi että, onpa ihana kuulla! Vuosi menee kyllä varmasti ihan hurjan nopeasti, en malta odottaa 😍 Voidaan sitten yhdessä fiilistellä täällä hääjuttuja, kun rupean niitä pikkuhiljaa enemmän kirjoittelemaan tässä vuoden aikana 💗

 6. Ihanaa vuosipäivää! Minulla ja miehelläni on myös tänään vuosipäivä. Me ollaan tavattu muutamia vuosia aiemmin, mutta joka vuosi ollaan vietetty vuosipäivää yhdessä. Toivon teille monia ihania tulevia vuosia yhdessä!

  1. Voi ihanaa vuosipäivää siis teillekin! Ja kuin myös, kaikkea hyvää ja ihania tulevia vuosia teillekin 💗

 7. Sulla on komea mies :) Ihania kuvia! Kumman puolelta tuli eka, että kyseessä on muutakin kun pelkkää ystävyyttä? Hääjuttuja ois kiva taas lukea pitkästä aikaa <3

  1. No niin on kyllä, hihi! 😍 Se tuli jotenkin tosi luontevasti molemmilta 💗 Ja hei ehdottomasti, hääjuttuja on luvassa! Kirjoittelin jo tuossa vähän hääpukuun liittyvää postausta ja muutakin fiilistelyä tulee taas varmasti pian.

 8. Onnea❣️❣️ Tätä lukiessa onnenkyyneleet valuivat poskille, kaunis teksti! ❤️

  1. Ihana, musta on niin mieletöntä miten mukana elätte ja olette onnellisia toisen puolesta 💗 Kiitos hurjasti Katja! 💗

 9. Ihana ja herkistävä postaus ja voi miten kauniit kuvat. Miten sattuikaan oman postauksen kanssa, kun kirjoitin mietteitäni rakkaudesta. Tuollaisen aidon rakkauden löytäminen on kuin ihme. Ihanaa, että te löysitte toisenne. :) Hääpostauksia odetellessa. :)
  Ihanaa viikonlopun jatkoa!

  1. Kiitos paljon kauniista kommentistasi 💗 Pitää kyllä muistaa olla kiitollinen rakkaudesta ihan joka päivä – ei ole mikään itsestäänselvyys löytää rinnalle ihmistä, jonka kanssa haluaa viettää loppuelämänsä.

   Ihanaa alkanutta viikkoa!

 10. Oi, niin kauniisti kirjotettu 😍 Ootte alusta asti vaikuttanu niin harmoniselta parilta, ja se teidän välinen rakkaus huokuu näistä kuvista. Mutta sit esim. instastoreissa tulee mahtavasti esiin sellanen hyvä huumori ja dynamiikka, mitä teillä selkeästi on. ☺️

  Hassua muuten, että pitkään ajattelin ehkä jopa hieman ”kateellisena”, että voi kunpa itekin löytäis joskus ihmisen, jota kohtaan vois tuntea samoin, kuten te selkeästi tunnette toisianne kohtaan. Nyt kun tuntuu, että hän on löytynyt, niin tätäkin tekstiä lukiessa tuli sellainen ”ihanaa, että muutkin saa kokea rakkautta” 🙈 Ootte ihana pari! 😍

  1. Voi vitsi miten ihana kommentti, kiitos Laura 💗 Olen ihan tippa linssissä lukenut näitä viime päivinä, olette huippuja! Ja miten ihana kuulla, että rakkaus on löytynyt sielläkin päässä 😍 Niin se elämä vaan yllättää ja oikea ihminen voi löytyä silloin kun sitä vähiten odottaa. Kaikkea hyvää teille! 💗

 11. Onnea! Ihanalta parilta vaikutatte, joskin vanhemmalta ”käden pyytäminen” saa kyllä itselläni vain niskavillat pystyyn ja nostaa kysymysmerkkejä siitä, miksi aikuisen naisen vanhemmilla olisi mitään sanottavaa avioliittoaikeisiin. Onneksi arvostit elettä!

  1. Kiitos! Minusta taas perinne on ihana, mutta en näe sitä nykypäivänä varsinaisena “käden pyytämisenä” ja minkäänlaisena luvan anomisena, vaan lähinnä tapana kertoa vanhemmille etukäteen ennen kosintaa, kuten tässäkin tapauksessa :)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *