Aamupalavinkki: Chia-vanukas

Näin elokuun ensimmäisenä maanantaina joku muukin palaa ehkä arkeen, joten startataan viikko aamupalavinkillä! Kaipaan itse usein vaihtelua aamupaloihin, välillä tulee nimittäin jostain syystä aamuja, kun mikään ei oikein maistu. Jogurtti tökkii, puuro on kuivaa ja leipäkään ei uppoa. Olenkin koittanut keksiä jotain erilaisia aamupaloja vaihteluksi ja juuri nyt olen innostunut tällaisesta kerroksittain tehdystä chia-vanukkaasta. Erityisesti nyt, kun täytteeksi saa suomalaisia mansikoita, ah! Parasta tässä on myös se, että vanukas tekeytyy itsestään yön aikana jääkaapissa ja aamulla täytyy enää koota koko komeus lasiin. Vanukas toimii ihan sellaisenaan täytteiden kanssa, mutta itse tykkään laittaa lasiin kerroksittain myös turkkilaista jogurttia. Alla resepti kokonaisuudessaan!

Chia1 Chia3

Sekoita chiasiemenet ja soijamaito sekaisin kulhossa. Voit myös käyttää soijamaidon sijaan esimerkiksi manteli- tai kookosmaitoa. Mausta vaniljalla, anna seistä 5-10 minuuttia. Sekoita siemenet ja maito uudelleen hyvin ja jätä jääkaappiin yön yli. Ota vanukas aamulla jääkaapista ja asettele lasiin kerroksittain turkkilaisen jogurtin, marjojen, hedelmien ja muiden haluamasi täytteiden kanssa.

(Alkuperäinen resepti Tuulia -blogista)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *