Kesäperinne ja grillijuhlat mökillä

Kaupallinen yhteistyö: K-Citymarket & Asennemedia

Olemme perinteisesti tehneet kesällä mökkireissun kaveriporukalla, ja sitä onkin aina saanut suunnitella ja organisoida oikein olan takaa. Ei ole nimittäin mikään helppo juttu sovittaa yhdentoista ihmisen aikatauluja yhteen – kenellä on mikäkin viikonloppu vapaana töistä ja kenellä taas häät tai muita kesän juhlia. Harvoin mikään viikonloppu kaikille sopiikaan, mutta ollaan yleensä kuitenkin saatu mökkireissu toteutettua kynnelle kykenevien kanssa. Kesän alussa heitimme tyttöjen kanssa taas mökki-idean ilmoille alkamatta kuitenkaan suunnittelemaan sen tarkemmin tai käymään läpi viikonloppuja, kunnes myöhemmin kävikin ilmi, että monella meistä olisikin seuraavalla viikolla samat päivät vapaana. Miten tämä menikin tänä vuonna näin helposti – harvoin mökkireissut onnistuvat isolla porukalla kovin extempore eriävien aikataulujen vuoksi!

Grilli5 Grillijuhlat2

Mutta extemporejutut ovatkin usein niitä parhaita ja saatiin yllättäen mökille grillikemut pystyyn! Aloimme yhdessä tyttöjen kanssa suunnitella, mitä voisimme kokkailla – ruoka kun on tällä porukalla aina olennaisena osana mökkeilyä. Usein ollaankin oltu siinä tilanteessa, että kaupassa on lähtenyt vähän käsistä ja ruokaa on ostettu kokonaiselle kylälle. Tällä kertaa suunniteltiin kunnon grillimenu kuudelle hengelle alkuruokineen, pääruokineen ja jälkkäreineen ja reseptejä etsittiin K-ruoan sivuilta, josta olen monta muutakin reseptiä aikojen saatossa hakenut. Tämä oli hauskaa vaihtelua, sillä yleensä ollaan myös jämähdetty tiettyihin toimiviin ruokiin ja tehdään niitä kerta toisensa jälkeen. Pieni lisäinspiraatio oli siis erittäin tervetullutta!

Grilli7 Grilli6 Grilli3 Grilli9

Päästiin ihmeen nopeasti yhteisymmärrykseen ja saatiin eri reseptien selailun jälkeen kaikkia miellyttävä menu kasaan. Päädyttiin tekemään alkuruoaksi raikasta kesäkurpitsa-fetasalaattia ja kala-äyriäisvartaita, pääruoaksi mausteisia (teidänkin Instagram Storyssa äänestämiä) luksushodareita ja jälkiruoaksi grillattuja pina colada -ananaksia. Käytiin ostamassa ainekset ruokiin mökkimatkan varrella sijaitsevasta Mäntsälän K-Citymarketista, joka on minulle (ja myös tytöille) tuttu ruokakauppa jo vuosien takaa, sillä mökille on aina ajettu perinteisesti Cittarin kautta. Täältä saa kätevästi kaiken tarvittavan aina ruoista grillitarvikkeisiin ja käytännön tarpeisiin – plussaa hyvästä hevi- ja leipäosastosta. Mökkisafkoja ostaessa myös kattava palvelutiski on must, sillä usein grillataan tuoretta kalaa tai jotain hyvää lihaa.

Allekirjoittanutta hieman jännitti grillipihtien puikkoihin joutuminen, sillä yleensä joku muu on aina ollut vastuussa grillaamisesta. En tiedä mikä siinä niin jännitti, sillä ihan hyvinhän se meni näin amatöörigrillaajaltakin! Mökki säilyi ehjänä ja ruuat saatiin pöytään, joten great success. Ei sillä, etteikö pieniltä kömmähdyksiltä olisi vältytty – minulla oli vaikeuksia saada vartaita pysymään kasassa, sillä lohipalat olisivat saaneet olla ehkä hieman isommissa paloissa. Grillin ääressä pääsi siis muutama ärräpää, mutta vartaiden maku oli kuitenkin erinomainen ja se on pääasia! Kesäkurpitsa-fetasalaatti oli täydellisen raikas pari vartaille – usein kaipaan vaihtelua nimenomaan salaattilisukkeisiin ja tämä helppo resepti jää kyllä vakiokäyttöön. Itse tehdyllä grillisalsalla maustetut hodarit maistuivat myös tosi hyviltä, näitä on pakko tehdä toistekin! Hodarit oli näppärä tarjoilla grillirasioissa, jotka löytyivät niinikään Citymarketista. Oikein onnistunut grillijuhlien menu kaiken kaikkiaan!

Citymarket2 Grillijuhlat5 Grillijuhlat3 Grilli8 Grillijuhlat1

Nautittiin ruuasta ulkona kaikessa rauhassa ja lämmiteltiin samalla saunaa, syömisen jälkeen saunottiin ja käytiin uimassa järvessä. Istuttiin terassilla niin pitkään kuin tarkeni, kunnes piti siirtyä sisälle lämpimämpiin tiloihin. Oli kyllä mahtavaa, että mökkireissulle sattui näin hyvä keli. Ihana ihana mökkireissu jälleen kerran, kiitos tytöt!

Seuraavaksi grillijuhlat järjestää Sara, jolla on taito ikuistaa kaikki aina uskomattoman kauniisti kameralle. Veikkaan siis, että tunnelmalliset kaupunkigrillibileet tiedossa!

1 thought on “Kesäperinne ja grillijuhlat mökillä

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *