Kahvilavinkki Kallioon: Flät No 14

Helsinkiin on tullut hurjasti uusia kiinnostavia kahviloita ja ravintoloita – en pysy enää edes kärryillä, missä kaikkialla haluaisin ehtiä käymään. Pitäisi kyllä tehdä puhelimeen lista näistä kaikista, niin olisi heti ehdotus valmiina, kun seuraavan kerran etsii nälässä tai kiireessä sopivaa raflaa tai kahvilaa. Juuri tätä tarjonnan määrää kuitenkin tässä kaupungissa rakastan! Olen monesti maininnutkin, kuinka Tampereella kaipaan Helsingin ravintolakulttuuria, joten aina täällä ollessani tekee mieli ottaa ilo irti ja käydä vanhojen lemppareiden lisäksi uusissa paikoissa.

Erityisesti kivoja aamiaispaikkoja on Tampereella suhteellisen vähän, joten Helsingissä ollessani olen aina valmis aamupalatreffeille! Jo alkukesästä kävimme Johannan kanssa testaamassa Kallion Karhupuiston laidalla sijaitsevan Flät NO 14 -kahvilan. Paikalla on ennen ollut kahvila Bergga – moni ohikulkija pysähtyikin kysymään meiltä terassilla aamupalaa syödessämme, että mikäs kahvila tähän on nyt tullut tilalle. Nauroimme Johannan kanssa, että toimimme tässä kunnon sisäänheittäjinä. Oli kyllä ihana syödä ulkona aamiaista ja katsella päivään heräilevän Kallion meininkiä!  Aamiainen kootaan valiten listalta joko kolme, viisi tai seitsemän komponenttia nälän ja fiiliksen mukaan. Me valittiin Johannan kanssa molemmat kolmen annoksen setit – annokset ovat aika pieniä, mutta raaka-aineet laadukkaita, joten kyllä täällä nälkä lähti. Plussaa ystävällisestä ja iloisesta palvelusta!

Breku1 Flat2 Flat3 Flat1

Tässä vielä muutama muu kahvilavinkki Kallioon:

Kahvila Sävy
Ohmygoodness
Ravintola Tanner
Way Bakery and Wine Bar (mulla edelleen testaamatta!)
IPI Kulmakuppila
Cafe Cardemumma
Early Bird

10 thoughts on “Kahvilavinkki Kallioon: Flät No 14

 1. Tampereelle vinkki hyvälle aamupalapaikalle mikäli et ole sitä vielä testannut – Café Lillan Viinikassa :) sisustus sekä tunnelma ovat suloisia ja aamiainen/brunssi tosi maukas!

  1. Hei kiitos muistutuksesta, siellä oonkin halunnut käydä aamupalalla tai brunssilla! Aikaisemmin oon käynyt vaan kahvittelemassa, joten täytyy korjata asia :)

 2. Kiitos vinkeistä!:) Asutaam aika lähellä kalliota, ja on niin monesti mietitty, että pitäisi löytää sieltäkin jokin kiva kahvila ja ruokapaikka :) Tämä näyttää hyvältä, ja ystävällinen ja iloinen palvelu on kyllä ehdottomasti mulle aina iso plussa!
  Mukavaa viikonloppua toivottelee
  Ida Kotona kaupungissa -blogista

  1. Voi Kalliossa on kivoja kahviloita ja ravintoloita vaikka muille jakaa! Sitten eikun vaan testailemaan kaikkia läpi 😍

   Ihanaa pian alkavaa viikkoa, Ida!

 3. Kiitos Jonna vinkistä, tuonne on päästävä vielä tän kesän aikana :) Karhupuiston laidalla on myös ihana Way, josta saa aamupalaksi aivan taivaallista juureen leivottua leipää ja jugurttia granolalla yms. En tiedä oletko jo testannut mutta jos et, iso suositus tälle! :)

  1. Eipä kestä, kiva jos pääsee testiin! Ja tuossa postauksen lopussa vinkkasinkin muutamista muista Kallion kahviloista ja juuri tuo Way on omalla testilistallani! Just mietin, josko ehdittäisiin sinne huomenna aamupalalle 😍 Kiitos siis muistutuksesta, olen pitkään halunnut päästä Way’hin!

 4. Itse asun Kalliossa mutta tota paikkaa en oo vielä ehtinyt testata. Pitääpä käydä :) Myös kahvila Cafelito on tosi hyvä, tarjoilevat huippua all day breakfastia, paikkaa pitää espanjalainen mies.

  1. Teillä on kyllä Kalliossa niin hyvät apajat, paljon kivoja kahviloita ja ravintoloita! Ja hei kiitos muistutuksesta, olen joskus törmännyt Cafelitoon mutta unohtanut sen olemassaolon tyystin. Tänne siis joku päivä ehdottomasti testaamaan aamupalaa :)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *