Kihlasormukseni

Lupasin esitellä tarkemmin kihlasormustani, joka on nyt koristanut sormeani muutaman viikon verran. Heti ensimmäistä kertaa sormuksen rasiassa nähdessäni olin aivan myyty! Olin aina välillä miettinyt, minkälaisen kihlasormuksen sitten joskus tulevaisuudessa haluaisin. Olen kultaharakka henkeen ja vereen, ja vaikka keltakultaisia kihla- ja vihkisormuksia näkee vähemmän ja valkokultainen on yleisempi valinta, niin keltakultainen tuntui vaan niin paljon enemmän omalta. Kyllä kulta on sun juttu, totesi poikaystäväkin kun joskus sormus tuli hänen kanssaan puheeksi. Myös oikean käden nimettömääni on koristanut jo ylioppilasvuodestani lähtien keltakultainen sormus, joten keltakulta tuntui luonnollisemmalta myös kihlasormusta ajatellen.

Kihlasormus1 Kihlasormus2

Olin antanut ajan mittaan joitakin kihlasormusta koskevia pieniä vihjeitä Antonille, mutta sanoin aina, että luotan makuusi ja saat tehdä lopullisen valinnan (kun en itse olisi varmaan edes osannut, hahah!). Eipä olisi sitten voinut mennä enempää nappiin hänen valintansa! Niin kuin moni ystävistäni ja teistäkin on todennut, on sormus aivan minun näköiseni – en vieläkään käsitä, miten hän onnistuikin valitsemaan niin täydellisen sormuksen. Tällainen halo-istutuksella varustettu hieman vintagehenkinen timanttisormus on mielettömän kaunis ja ajaton, joten ihastelen tätä sormessani varmasti vielä vuosien päästä. Olen jo saanut kysymyksiä tarkemmasta mallista ja precis tätä Sandbergin sormusta ei löydy valmiina Timanttisilta, sillä sormus teetettiin poikaystävän toiveiden mukaisesti. Sormuksella on kyllä vieläkin enemmän tunnearvoa, kun se on täysin hänen valitsemansa <3

Sormus5

Koon valinnassa oli muuten hyvänä apuna oikean käden nimettömän sormukseni, josta hän olikin kuulemma ottanut salaa mitat. Naurattaa nyt ajatella, miten joitakin viikkoja sitten poikaystäväni kysyi ohimennen kasuaalisti, ovatkohan vasen ja oikea käsi yleensä samankokoisia. Siinä aikamme asiaa pohdiskeltuamme kokeilin sormustani vasempaan nimettömään ja totesin, että ainakaan tämä sormus ei mahdu vasempaan. Siinä vaiheessa oli kuulemma lähtenyt poikaystävältä kiireellinen viesti eteenpäin, että tarvitaan sittenkin ihan pikkuisen isompi sormuskoko :’D

Joku tarkkasilmäinen muuten ehkä huomasi, että tämä on uuden Wedding-kategorian ensimmäinen postaus!

21 thoughts on “Kihlasormukseni

 1. Todella kaunis sormus kyllä! Itse en käyttänyt sormuksia juurikaan ennen kihla- ja vihkisormuksia, mutta nykyään on ihan outo olo, jos niitä ei ole sormessa. En otakaan sormuksia pois oikeastaan muuten kuin salille mennessä. Me käytiin miehen kanssa ostamassa sormukset yhdessä ja silti koko oli vähän liian iso, johtui varmaan siitä, että olin talvitakki päällä kauppakeskuksessa ja sormet olivat vähän turvonneet :D Sormustani pienennettiin sitten ja nyt se on sopiva. Olisi kiva lukea ajatuksiasi siitä, millaista vihkisormusta olet ajatellut tuon kihlasormuksesi kanssa!

  1. Kiitos Johanna! Sormuksiin totuttua ei kyllä osaa enää kuvitellakaan olevansa ilman ja tuntuu heti orvolta, jos sormus unohtuukin laittaa päälle. Minä vielä vähän pohdin koon kanssa, kesähelteellä se on oikein sopiva kun sormet vähänkin turpoaa, kun taas viileällä kelillä sormus pikkuisen pyörii sormessa. Täytyy nyt vielä tunnustella tässä eri säiden myötä, että kannattaako pienentää 🙈

   Kävinkin itse asiassa jo sovittamassa vihkisormusta! Ystäväni on Timanttisilla joten hän houkutteli minut sinne jo mallailemaan ja nyt olenkin jo päättänyt, minkälainen vihkisormus tämän kaveriksi tulee 😍 Jännittävää!!

 2. On kyllä upea ja niin sun näköinen! 😍👌Innolla odotan lisää postauksia wedding-kategoriaan.

 3. Onpa kaunis sormus ja ihan sinun näköisesi! Itselläni kihlasormus on ihan perus valkokultainen ilman mitään timanttia (ajatuksena että siihen on sitten helppo yhdistää se toinen sormus) ja vihkisormuksessakin on vain yksi melko pieni, sormuksen levyinen timantti. Juuri hyvät minulle, en osaa muuten oikein koruja pitää niin nuo on sopivan basiceja. :D

  1. Kiitos Tanja, olen kyllä niin ihastunut tähän sormukseen! Kuulostaa hyvältä sielläkin 😍 Minäkin pidän lähinnä kaulakorua ja sormuksia, joskus jotkin näyttävämmät korvikset, mutta muuten en ole mikään valtaviin koruihin kietoutuja.

 4. Kaunis sormus, ja tosiaan ihan sinulle tehty! :) Onnea vielä kihlauksesta!
  Minun kihla- ja vihkisormukset mahtuvat kyllä oikeankin käden nimettömään, mutta itselläni oikean käden nimetön on vähän vasempaa isompi.
  Olen luullut sen johtuvan siitä, että olen oikeakätinen (isommat lihakset :D), mutta en tiedä..
  Mietin ihan tätä kokoasiaa joskus, kun käyn työni puolesta Tanskassa ja olen kiinnittänyt huomiota ihmisten sekä vasemmassa että oikeassa kädessä oleviin sormuksiin. Siellä se menee käsitykseni mukaan niin, että kihlasormus on vasemmassa ensin, mutta kun mennään naimisiin, sormukset tulee oikean käden nimettömään. Mutta entä jos sormet on ihan erikokoiset?! :D

  1. Kiitos kaunis Jenni! 💗 Se on kyllä jännä, että sormeni ovat niin eri kokoiset – hyvä että tuli Antonin kanssa puheeksi, ettei olisi jäänyt kosinnassa oikean käden sormiin mitoitettu sormus vasemmassa kädessä puoliväliin jumiin :’D

   Oho, onpa erikoinen tuo Tanskan systeemi! Nimenomaan, entä jos sormet ovat ihan eri kokoiset!? :D

 5. Ihana sormus <3 kyllä levisi leveä hymy kasvoille tätä lukiessa, onnea teille!

 6. Itselläni on myös keltakultaiset sormukset. Menin kihloihin vuonna 2014, ja silloin tuntui olevan todella vähän keltakultaisia sormuksia. Vähän mietin, että olenko mummomainen, kun nuoret eivät ostaneet keltakultaa :D Sinulla on tosi kaunis sormus. Neliskanttinen muoto on toisaalta moderni mutta myös ajaton! Onnea kihlauksesta <3

  1. Hahah ihana! Ollaan sitten mummomaisia yhdessä kultaisine sormuksinemme, eiks vaan ;) Keltakultaisia näkee kyllä tosi harvoin, ehkä nykyään välillä joillain, mutta valkokultainen tuntuu silti olevan edelleen paljon yleisempi. Kiitos paljon Heidi! <3

 7. Oi miten nätti! Ja tosiaan, ihan sinun näköinen! Herkkä <3 Sormukset tosiaan pyörii talvisin ja tekee tiukkaa joskus kesäisin. Mulla on auttanut topparina toimiva toinen sormus, jonka ostin itse vihkisormuksen rinnalle (kihloja meillä ei ollutkaan). Se on pienempi kooltaan ja leveydeltään, joten toppaa ison sormuksen pyörimistä, mutta ohuutensa vuoksi mahtuu hyvin myös, kun kädet on turvonneemmat. Tai sitten joskus pidän isoa sormusta silloin yksinään, sekin on ihanaa :) Onnenrutistus vielä <3 <3

  1. Kiitos ihana Eve onnitteluista 💗 Joo sitä Timanttisilla töissä oleva ystävänikin sanoi, että ei ehkä kannata pienentää, sillä vihkisormus tulee sitten pitämään sitä vielä paremmin paikallaan. Sormus pysyy kuitenkin nyt viileämmilläkin keleillä hyvin sormessa, vaikka hieman pyöriikin. Sun sormuksesi on kyllä upea, aina olen kuvistasi sitä ihaillut 😍

 8. On kyllä upea sormus 😍 me mentiin kihloihin viime syksynä ja 3 viikon päästä naimisiin 🥰 sormukset käytiin valitsemassa yhdessä, rakastuin täysin ruusukultaiseen rivitimanttiseen yksilöön, kaksi muuta aiemmin saatua / hankittua sormusta on keltakultaa (tai toinen osittain keltakultaa ja osittain valkokultaa) :)
  Piti heti testata omat nimettömät – ja ne on samankokoiset! 😃 Hauska fakta, eipä koskaan ole tullut mieleen, että ne voisivat olla eri kokoisia jollain 😃

  1. Kiitos paljon Katja! Oi että ihanaa 😍 Onpa kiva että saitte noinkin nopealla aikataululla häät onnistumaan, itsellä iski pieni paniikki kun lähti soittelemaan hääpaikkoihin, kun niin monet ovat ensi kesälle jo varattuja.

   Jo näin etukäteen mielettömän ihania häitä teille ja paljon onnea!! 💗

 9. Niin upea tuo sormus! Ja ihanaa päästä fiilistelemään hääjuttuja täälläkin kun omatkin häät ovat edessä ensi kesänä!😍

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *