Kesäasu & asun takaa

– Kietaisumekot ovat ihania, mutta helkkarin haastavia ainakin tuulisessa Helsingin keskustassa. Laitoin alle varmuuden vuoksi alusmekon vilautteluvaaran estämiseksi, mutta kuljin silti pitäen kiinni helmasta. Ensi kerralla täytyy yrittää virittää hakaneula! Tämä mekko on viime vuodelta, mutta samaa mallia näyttää olevan yhä myynnissä ja se onkin linkattuna edellisessä postauksessani.

Kietaisumekko1

– Ennen näiden kuvien ottamista treffasin Johannan, jolle valittelin junamatkalla etten löytänyt kotoa sitä hakaneulaa. Johanna vastasi, että hänellä on aina yksi lompakossa, joten saan häneltä avun. Hiffasin katsoa omasta lompakostani – en muistanut että minulla oli sama jemma! Yritin nopeasti virittää hakaneulaa kaupan sovituskopissa mekon helmaan, mutta siitä ei tullut kiireessä yhtään mitään, joten luovutin.

– Asu oli ylläni viime viikon alussa, kun menin yhteistyökumppanin järjestämälle illalliselle. Oli ensimmäinen lämmin päivä hetkeen ja oli ihan sellainen fiilis, että onko liian kesäistä tällaiselle kunnon kesämekolle. Ei ollut!

Kietaisumekko3

– Ylläni näkyvät Ray-Banin Wayfarerit ovat aivan vinksallaan, siis aivan vinot päässä. Kuvissa ne näyttävät onneksi kutakuinkin suorilta, mutta aina näitä käyttäessäni joudun koko ajan vensklaamaan laseja päässä ja nostamaan niitä uudestaan nenälle. En vain ole saanut aikaiseksi käydä optikolla kiristämässä sankoja, vaikka nämä ovatkin lempiaurinkolasini.

– Puin nämä valkoiset sandaalit ekaa kertaa jalkaani, kun lähdimme kihlailtana poikaystäväni kanssa Tampereella syömään. Jossain siinä rakkaushuumassani suostuin kävelemään uusissa, sisäänajamattomissa kengissä keskustasta illallisen jälkeen kotiin ja voi pojat mitkä rakot sillä sain aikaan. Varpaissani on edelleen tummat läntit :’D Ihanat kengät, mutta vaativat tosiaan vielä pikkuisen sisäänajoa, jotta nahka antaa myöten.

Kietaisumekko2

– Olin aiemmin viikolla tilaamassa viinilasillisia minulle ja ystävälleni ja ylläni oli tämä sama nahkatakki (joka on muuten mieletön alelöytö All Saintsilta jo kolmen vuoden takaa). Viereeni tiskille tuli vanhempi herra, joka kehaisi nahkatakkiani. Kiitin miestä, minkä jälkeen hän jatkoi: “Oletkos sä prätkällä?”. Naurua pidätellen vastasin hymyillen, että ei, ihan muuten vaan käytän nahkatakkia. Mielikuva siitä, että minulla olisi ollut prätkä kulman takana odottamassa nauratti jotenkin ihan suunnattomasti.

– Tästä mekosta tuli mieleen, miten tehtiin ystäväni Marin kanssa viime kesänä Flow Festareille mekkovaihtarit – Mari lainasi tätä pallokuvioista mekkoa ja minä taas häneltä kukkamekkoa. Täytyisi hyödyntää samankokoisten ystävien vaatekaappeja useamminkin – esimerkiksi uuden juhla- tai festarimekon ostamisen sijaan kannattaa kysyä, löytyisikö kaverilta sopivaa lainattavaksi.

Kietaisumekko4

Leather jacket / All Saints
dress / &Other Stories
bag / Gucci
shoes / Mango

Photos: Johanna Turpeinen / Edit by me

4 thoughts on “Kesäasu & asun takaa

 1. Ihanan kesäiset kuvat 😍ja kiva postausidea, näitä lisää muistakin asuista 😊
  Mä oon käyttäny nyt mekkojen ja hameiden alla ns. turvashortseja, joko esim. ne kuuluisat pyöräilyshortsit tai sitten jotkut hieman lyhyemmat trikoiset perusshortsit. Omani ostin viime kesänä ihan Prismasta ja hyvin ovat toimineet. Vähän saa suojaa ja oma olo tulee mukavemmaksi, kun ei tarvitse koko ajan miettiä missä hameen/mekon helma menee :D Suosittelen!

  1. Kiitos Johanna 😍 Näitä on kyllä hauska tehdä, täytyy toistekin! Vitsi mun täytyy ostaa sellaiset shortsit, alusmekot on nimittäin ihan hanurista. Ne eivät ikinä oikein pysy paikoillaan, lähtevät monesti nousemaan ylös kävellessä ja inhoan myös sitä, että kaula-aukosta pilkottaa alusmekko, kun harva niistä on v-aukkoisia. Täytyy siis lähteä shortsiostoksille, kiitos vinkistä! 😎

 2. Kaunis mekko! Miekin suosin turvashortseja tai hametta tuulisina päivinä, treenishortsit käy myös vaatteiden alle. 😊🤗 Joskus trikoohame on nätimpi ja niitähän saa ihan älyttömän halvalla henkkamaukalta, eikä ole hankala itsekään ommella. Hameissa ja mekoissa on sitä jotain, paljon mukavampia käyttää kuin housut. ❤️ Pisti hymyilyttämään mielikuva tuosta prätkällä ajamisesta näissä vermeissä, hauska 😅😁

  1. Kiitos Milla sinullekin vinkistä! Täytyy lähteä shortsiostoksille, alusmekkoja (juurikin sieltä H&M:ltä) kyllä käytän mutta ne ovat jotenkin ärsyttäviä, kun eivät ikinä istu hyvin tai pysy paikoillaan. Mustakin on kuoriutunut viime vuosien aikana ihan mekkorakastaja, ne ovat vaan niin helppoja vaatekappaleita 😍

   Ihanaa alkavaa viikonloppua!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *