Valmistumisen kynnyksellä

Kaupallinen yhteistyö: Somersby & Asennemedia

Tällä viikolla astelin sisään yliopiston (joskin Tampereen yliopiston) ovista todeten hieman epäuskoisesti, että tämä on todella vihoviimeinen kerta, kun hoidan jotain opiskeluihini liittyvää juttua. Osallistuin kesäyliopiston tenttiin suorittaen omalle yliopistolleni gradun kypsyysnäytteen, joka oli viimeinen suoritus opintoihini. Sen jälkeen kuuden vuoden urakka olisi purkissa! Tenttisalin ovien avautumista odotellessa kuuntelin, kun muut osallistujat keskustelivat keskenään tenttitärpeistä ja siitä, ovatko he valmistautuneet tarpeeksi. Hymyilytti ajatus siitä, kuinka kaikki tuo olisi vihdoin minulla takana päin, eikä tarvitsisi osallistua enää yhden yhteen tenttiin, istua luennolla, palauttaa mitään raporttia tai tuskailla ryhmätyön parissa. Minusta tulisi viimein valmis kauppatieteiden maisteri!

Kyllä tätä on odotettukin! Pitkään valmistuminen tuntui minulle joltain saavuttamattomalta unelmalta – aina kun joku tuttu tai ystävä valmistui, ajattelin että vitsi miten siistiä ja ollapa itsekin samassa tilanteessa. Vaikka tiesin, että valmistuminen ei ole kiinni kuin omasta itsestäni, niin silti se tuntui jotenkin mahdottomalta tai ainakin kovin kaukaiselta saavutukselta. Etenkin gradun vaan venyessä ja epätoivon samalla kasvaessa alkoi tuntua siltä, ettei tästä tule ikinä mitään. Onneksi nuo epätoivon fiilikset olivat kuitenkin vaan oman pään sisällä ja lopulta onnistuin voittamaan ne. Kirjoitinkin näistä ajatuksistani Laiska ja saamaton vätys? -postauksessani aiemmin keväällä ja oli huojentavaa huomata, että niin moni muu on ollut samassa tilanteessa. Olisinpa kirjoittanut postauksen jo paljon aikaisemmin, vertaistuki kun olisi varmasti antanut pahimman rypemisen keskellä jotain potkua persuksille ryhtyä hommiin!

Somersby_valmistujaiset1 Somersby

Tässä sitä nyt kuitenkin lopulta ollaan! Kypsyysnäytteen tehtyäni jään odottelemaan valmistumisen virallistamista ja maisterin papereiden kolahtamista postiluukusta – tuo oma henkilökohtainen tuskien taipaleeni nimeltä opintojen loppuun suorittaminen on viimein paketissa. Nyt tietysti tuntuu siltä, että no eihän se nyt ollut edes paha. Niin siinä kuitenkin yleensä käy, että jälkikäteen muistellessa voi todeta, miten kaikesta selviytyy aina. Fiilis on nyt kyllä ihan mieletön, kun miettii koko taivalta aina sieltä pääsykokeisiin lukemisesta saakka – niitä musertavia epäonnistumisen tunteita, kun ei ensin päässytkään yliopistoon ja piti aloittaa luku-urakka alusta. En kuitenkaan ikinä unohda sitä riemua ja helpotusta, kun vuosi eteenpäin odotin heinäkuisena keskiyönä tulosten pamahtamista nettiin ja sain viimein nähdä, että minut on hyväksytty sisään yliopistoon. Hypittiin äidin ja isän kanssa tasajalkaa keskellä yötä – herkistyin tätä muistellessani :’)

Somersby_valmistujaiset2 Somersby_valmistujaiset3 Somersby2

Kohta hypitään tasajalkaa vähän toisenlaisissa tunnelmissa, kun pääsen juhlistamaan tätä saavutusta. Huomenna mennään poikaystävän kanssa yhdessä syömään tämän kunniaksi (on hänelläkin ollut varmasti välillä kestämistä tämän stressaantuneen tyttöystävän kasassa pitämisessä), mutta varsinaiset juhlat pidetään sitten vasta heinäkuussa, kun on paperit virallisesti kourassa. Mietin tosiaan pitkään pitäisinkö valmistujaisjuhlia vai en, mutta lopulta totesin, että tämä on niin iso virstanpylväs, että pakkohan sitä on juhlia. Täydellinen syy saattaa kaveriporukat yhteen saman katon alle ja viettää hauska kesäilta! Silloin siis Somersbyn Sparkling Spritzit ja Rosét kylmään, näitä kesälemppareitani tulee varmasti tarjolle juhliin. Sitä odotellessa tässä on kyllä vielä vaikka kuinka monta muuta syytä kilistelyyn, kuten yhdet kesähäät, juhannus ja kahden hyvän ystäväni valmistujaiset. Tästä tulee epäilemättä ihan huikea kesä!

Alkoholia koskevia kommentteja ei Valviran ohjeistuksen mukaan julkaista.

Kukat & kuvat: Johanna Pauliina Design

21 thoughts on “Valmistumisen kynnyksellä

 1. Paljon onnea Jonna!!

  Valmistun itsekin kesäkuussa vihdoin kauppatieteiden maisteriksi. Oltiin itseasiassa aikoinaan samalla Hentusen valmennuskurssilla ja luin blogiasi jo silloin, mutta enpä koskaan rohjennut tulla juttelemaan, niin perus :D Päädyin lopulta eri kouluun, mutta hauska miettiä näin jälkikäteen miten paljon oonkin saanut vertaistukea sun opiskelupostauksista ihan sieltä pääsykoekeväästä saakka nyt gradun vääntämiseen asti (terve mikä tuskien taival oli täälläkin…). Eli kiitos siitä! Ihan epätodellista, mutta niin mieletöntä, että nyt vihdoin valmistutaan!

  1. Eikä, miten ihana kommentti! Jotenkin mieletöntä kuulla, että olen voinut tarjota vertaistukea ja vieläpä noin monen vuoden ajan. Hauska että ollaan oltu samalla valmennuskurssillakin, huh muistan kyllä ne epätoivon fiilikset, kun omat pisteet oli harkkakokeissa aina siellä häntä päässä ja tuntui, ettei tule ikinä pääsemään sisään kouluun :’D Mutta tässä sitä ollaan, molemmat valmistumassa jee!

   Ihan valtavan paljon sullekin onnea valmistumisesta ja suurkiitos itsellesi kun seurailet! 😍

 2. Onnea Jonna! Ja todellakin on just oikein juhlia valmistumista: siitä jää sulle hienot muistot myös! Itselläkin vielä näin v. 2012 valmistumiseni jälkeen herkistää, kun eräät ystävät olivat sanoittaneet mulle valmistumislaulun ja lauloivat sen kitaran säestyksellä. En tosiaankaan odottanut sellaista. :’)

  1. Kiitos paljon Kaisa! Näin minäkin ajattelin, valmistujaisjuhlia on kiva muistella sitten tulevaisuudessakin. Eikä miten ihana ele ystäviltäsi, tuollainen ei kyllä varmasti hevillä unohdu 😍

   Aurinkoista viikonlopun jatkoa!

 3. Todella paljon onnea!💕😘💪
  Tuli itsellekin iso hymy huulille, kova työ palkitaan aina. Ja valmistujaisjuhlat ovat enemmän kuin paikallaan!

 4. Oi, paljon onnea, saat olla oikein ylpeä itsestäsi!
  Täällä samat fiilikset, palautin tänään viimeiset esseet ja nyt odotan vaan gradun arvosanaa ja viimeisiä opintopisteitä. Paperit haetaan kesäkuun puolessa välissä, ehkä minä sen jälkeen uskallan uskoa, että olen vihdoin kuuden vuoden jälkeen valmistunut filosofian maisteriksi ja aineopettajaksi. Sitten enää valmistujaisjuhlat heinäkuussa, ja elokuussa meille syntyykin uusi perheenjäsen. Nyt alkaa tosiaan uusi vaihe elämässä :)

  1. Kiitos paljon Sofia! Voi hurjasti onnea sinnekin – sekä valmistumisesta että pian syntyvästä uudesta perheenjäsenestä! 💗 Aika huikea saavutus saada vielä gradu ja viimeiset suorituksetkin kasaan tuollaisessa elämänvaiheessa, ei voi kuin nostaa hattua! Sitten pääset täysin rinnoin nauttimaan pienokaisen tulosta 😍

 5. Paljon onnea! Itsekin sain työn ja tuskan takana olleet maisterin paperit vihdoin ulos. Ennen sitä fiilistelin niiin paljon sitä, kuinka kohta ei tarvitse ikinä enää päntätä ja töiden jälkeen vapaa-ajalla voi vihdoinkin tehdä ihan mitä huvittaa. Ja kappas – nyt pari viikkoa papereiden saamisen jälkeen olen jo ilmoittautunut 2v kestävään avoimen koulutukseen ja aion vielä maksaa siitä ilosta. :o Miten tässä näin kävi?!?

  1. Kiitos paljon Taija! Ja hei paljon onnea sinnekin, hauskaa miten moni muu on samassa tilanteessa :) Hahah, nostan kyllä hattua että jaksat lähteä heti jatkamaan opiskeluja, vau! 🙊

 6. Paljon Onnea hienosta saavutuksesta! Meitä on varmasti monta, jotka olemme seuranneet sinua koko yliopistotaipaleesi. Nopeasti se sivustakatsojasta tuntuu menneen!
  Mistä olet ostanut nuo ihanat kenkäsi?

  1. Voi, olen kyllä aina niin otettu kun kuulen että joku on seurannut jo vuosia 😍 Kiitos paljon Nella onnitteluista 💗

   Kengät minun piti esitellä jo viime kesänä, mutta se unohtui! Ne oli mieletön löytö Italista outletista Jimmy Choon liikkeestä ☺️

 7. Upeat kuvat, kaunis sinä, mutta ennen kaikkea – onnea tulevalle maisterille!

 8. Paljon onnea tulevalle ekonomille! Perässä tullaan, jos nyt vaikka ensin saisi edes sen kauppatieteiden kandin kasaan… :-D

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *