Sarja- ja leffavinkkejä

Täällä on vietelty keskiviikosta lähtien sairaspäiviä kuumeen ja flunssan kera, mutta nyt alkaa pikkuhiljaa olla taas parempi olo. Hyvä niin, sillä sängyssä makoilu ja Netflixin tuijottelu alkaa tältä erää jo riittää! En ole viime päivien aikana nimittäin muuta tehnytkään, kuin makoillut sängyssä ja katsonut leffoja. Tänään ajattelinkin laittaa jakoon muutamia viime aikojen sarja- ja leffavinkkejä, tällaista postausta multa itse asiassa toivottiinkin hetki sitten. Tsekatkaa myös eilisestä Instagram-kuvastani seuraajien laittamat Netflix suositukset, ja lisää saa tietysti mielellään vinkata vaikka tämän postauksen kommenttiboksissa!

Netflix suosituksia

Sarjat

Grace & Frankie – Moni seuraajani on suositellut tätä ja viimein tänä keväänä annoin sarjalle mahdollisuuden. Sarja kertoo nimensä mukaisesti kahdesta vanhasta rouvasta Gracesta ja Frankiesta, jotka ovat keskenään hyvin erilaisia, mutta jotka ystävystyvät lähemmin heidän miesten jätettyään vaimonsa ollakseen yhdessä. Ensimmäisten jaksojen jälkeen en oikein vielä päässyt jyvälle, mutta lopulta tykästyin sarjan hahmoihin niin, että aloin katsoa tätä vauhdilla. Plussana tätä on tehty monta kautta!

Career Moms – Sopivan kevyttä hömppää katsottavaksi silloin, kun ei halua ajatella mitään sen suurempia. Sarjan keskiössä on neljä äitiyslomalta palaavaa naista

Friends from College  – Samaan kategoriaan kuin edellinenkin, kevyttä ja viihdyttävää katsottavaa! Kertoo vanhasta yliopistoporukasta, jotka tapaavat kahdenkymmenen vuoden jälkeen uudelleen. Hauskaa komediaa ja hyviä hahmoja!

Jane the Virgin – Tästä olen varmasti jo aiemmin maininnut, mutta pakko nostaa uudelleen listalle, jos tämä on jollekulle vielä tuntematon. Ihana sarja! Suhtauduin tähän hyvin epäilevästi, telenovela-henkinen sarja kertojan kera kuulostaa kaikkea muuta kuin houkuttelevalta, mutta koukkuun jäin tähänkin.

Bodyguard – Brittiläisen sarjan pääosassa on Afganistanin sodassa traumatisoitunut entinen sotilas, joka saa pestin sisäministerin henkivartijana. Sarja tarjoaa jännitystä ja vähän toimintaa, mutta myös kiinnostavaa draamaa. Katsottiin tämä hetkessä, todella hyvä!

Good Girls – Sarja kertoo kolmesta rahapulaan joutuneesta naisesta, jotka päätyvät lähtemään rikoksen tielle tekemällä ryöstöretken. Luin juuri, että tästä tulee toinen kausi toukokuun lopulla!

Quicksand – Oli pakko lisätä vielä tämä listalle, kun katsottiin sarja vuorokaudessa. Puolustaudun, että tässä on vaan kuusi jaksoa, joten sen katsoo hujauksessa haha! Hillittömän hyvä ja koukuttava ruotsalainen draamadekkari, joka kertoo kouluampumisesta.

Our Planet – Viimeisenä sarjojen puolelta vielä yksi dokkarisuositus. En ole yleensä erityisemmin innostu luontodokkareista, mutta Our Planet oli poikkeustapaus. Uskomattoman visuaalisesti toteutettu (suosittelen katsomaan myös behind the scenes -pätkät siitä miten jaksot on kuvattu) ja tietysti legendaarinen David Attenborough kertojana. Lisäksi sarja herättää ajatuksia (ja saa välillä kyyneliinkin ainakin allekirjoittaneen), sillä se tuo myös jaksoissa esiin ihmisen vaikutuksen luontoon. Suosittelen lämpimästi katsomaan tämän!

Leffat

Ajojahti – Katsottiin tämä vastikään ja leffa oli tosi hyvä, perustuu tositapahtumiin kertoen Bostonin maratonilla tapahtuneesta terrori-iskusta. Tiivistunnelmainen ja jännittävä!

Hidden Figures (viaplay) – Niinikään tositapahtumiin pohjautuva elokuva, joka kertoo 60-luvulla NASA:lla työskentelevistä afroamerikkalaisista naisista ja rotuerottelusta. Viihdyttävä, mutta myös ajatuksia herättävä.

Wonder (viaplay) – Aivan ihana elokuva, jota ei voinut katsoa ilman, että silmät kostuivat moneen otteeseen. Kertoo 10-vuotiaasta pojasta, jonka kasvot ovat epämuodostuneet ja joka kohtaa suvaitsemattomuutta koulussa.

Someone Great – Katsoin tämän viikonloppuna ja tämä oli juuri sellaista kevyttä sairaspäivän katsottavaa! Innostuin leffasta jo päänäyttelijän takia, kuten sanottua rakastan Jane the Virginia, joten saman näyttelijättären tähdittämät leffat sopivat mulle mainiosti. Plussaa vielä New Yorkin tutuista maisemista!

To All the Boys I’ve Loved Before – Tämäkin kuului viikonlopun leffarepertuaariini ja on sarjassamme kevyttä teinidraama hömppää, mutta juuri sellaista kaipasinkin!

4 thoughts on “Sarja- ja leffavinkkejä

  1. Haluan vaan kiittää sua laadukkaasta blogista. Kiva huomata, että joku oikeasti vielä ajattelee lukijoitaan ja postailee usein sisältöön panostaen. Uskon, että lukijatkin pysyvät kiinnostuneina ja uskollisina kun joka toinen postaus ei ole mainos. Jatka samaan malliin! :)

    1. Eikä miten ihana kommentti, kiitos hurjasti ❤️ Lämmittää erityisen paljon mieltäni nyt kun olen postannut niin poikkeuksellinen harvoin reissun ja sairastelun myötä, joten ihana kuulla tällaista palautetta ☺️ Suurkiitos sulle kun luet!

  2. Kun kerta pidit tosta vikasta leffasta, niin ootko nähny Netflixistä The Kissing Booth? Pitäisi itelläkin kattoa se vielä toisen kerran, se oli niin hyvä teinidraamahömppä! :D

    1. Katsoin itse asiassa senkin tuossa sairastellessa! Se oli ehkä inasen liian teinidraamahömppää, mutta oli sitä silti hauska katsoa :’D

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *