Helppoa arkiruokaa: Tofukulho sesam-soijakastikkeella

Täältä pukkaisi taas hyväksi todettua kasvisruokareseptiä jatkona helppoa arkiruokaa -sarjalle! Bongasin tämän herkullisen kuuloisen tofukulhon Syötävän hyvä -blogista, ja sittemmin meillä on tehty tätä kasvisruokaa jo useampaan otteeseen. Tämä on loistava etenkin sellaisiin päiviin, kun haluaa syödä suhteellisen kevyesti, mutta kuitenkin jotain hyvää. Perussalaatit alkavat kuitenkin nopeasti kyllästyttää ja niihin kaipaa jatkuvasti jotain vaihtelua, joten tämä oli toivottu lisä arkiruokarepertuaariin!

Rakastan sesam-soijakastiketta ja kerran kun on ostanut kastikkeeseen tarvittavat ainekset kaappiin, niin niistä riittää seuraavillekin kokkailuille. Sen jälkeen kaupasta ei tarvitse napata kuin kasvikset ja tofupaketti, niin helppo lounas tai illallinen on kasassa!

Tofusalaatti

Tofukulho

paketti tofua
2 rkl soijakastiketta
2 rkl maissijauhoja tai -tärkkelystä
1 tl vettä
öljyä paistamiseen
lehtikaalia ja/tai babypinaattia
punakaalia
1-2 porkkanaa
kurkkua
avokado
sesaminsiemeniä

Sesam-soijakastike 

1 rkl soijakastiketta
1 rkl riisi- tai omenaviinietikkaa
2 rkl oliiviöljyä
1 rkl sesamöljyä
1-2 tl hunajaa
1/2 tl srirachaa

Valmista tofu painelemalla ensin ylimääräiset nesteet pois talouspaperilla, leikkaa tofu kolmioiksi. Sekoita soija, maissijauho ja vesi, ja kierittele kolmiot tahnamaisessa seoksessa (tahnaa pitäisi riittää n. 12–14 tofukolmioon). Paista tofupaloja pannulla öljyssä muutama minuutti per puoli, kunnes pinta on hieman ruskistunut.

Sekoitaa kastikkeen kaikki ainekset yhteen, maista ja lisää makeutusta ja/tai chilikastiketta halutessa. Ota noin ruokalusikallinen kastiketta sivuun ja sekoita loput lehtikaalin (poista kova keskiruoti), suikaloidun punakaalin ja porkkanan kanssa. Asettele salaattiin avokado ja tofukuutiot. Valuta päälle sivuun otettu kastikkeenloppu, viimeistele annos seesaminsiemenillä.

(Resepti Syötävän hyvä -blogista)

4 thoughts on “Helppoa arkiruokaa: Tofukulho sesam-soijakastikkeella

  1. Kokeilin nyhtökauralla, lisäsin riisinuudeleita jalaitoin laitoin korianteria koristeeksi, toimi hyvin myös niin. 🙂

    1. Oi nam! Riisinuudelit sopisi tosiaan varmasit hyvin, pitää testata ensi kerralla niiden kanssa :) Kiitos vinkistä Kati!

    1. Hei kiva kun tulit huikkaamaan! Kiitos vaan reseptistä Syötävän hyvä -blogille, kastike on todellakin huippu :)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *