Auringolta suojautumisen tärkeydestä

Kaupallinen yhteistyö: ACO

Toukokuu on ehdottomasti lempikuukauteni. Luonto alkaa vihdoin vihertää, kirsikanpuut kukkivat ja huumaavalta tuoksuvat syreenitkin tekevät tuloaan – kaikkialla on vaan niin uskomattoman kaunista. Pitkän talven jälkeen tuntuu kuin ei olisi ikinä aurinkoa ja vehreyttä nähnytkään, joten näitä kesän ensimmäisiä hetkiä osaa arvostaa kyllä ihan toden teolla. Vielä kun sitä osaisi samalla tavalla fiilistellä vihreitä nurmia ja kukkivia pensaita vielä pitkin kesääkin, mutta kummasti sitä aina taas “turtuu”. Yritän kuitenkin muistuttaa itseäni välillä pysähtymään ja miettimään, miten monta pitkää kuukautta tätä kesää ja valoa on odotettu.

Viime viikonloppuna kesä saapui Tampereelle oikein rytinällä, kun asteet kipusivat yhtäkkiä reilusti päälle parinkympin. Lähdin kiireellä hakemaan kellarista vielä yhden laatikollisen kesävaatteita, jossa ne kaikista kevyimmät mekot olivat odotelleet talviteloilla. Nyt sai vihdoin vetää päälle kesämekon ja sandaalit, kyllä tätä oli tosiaan jo kaivattukin! Miten ihanalta tuntuikaan liihotella kesämekossa menemään ja tuntea pitkästä aikaa auringon lämpö iholla. Ampiaisia sen sijaan en ollut talven aikana lainkaan ikävöinyt – olen jo saanut juosta noita syvästi pelkäämiäni pörriäisiä pakoon henkeni edestä.

Aco5

Nyt viimeistään on myös aika kaivaa esiin kylpyhuoneen kaapista purnukat auringolta suojautumista varten. Apteekkisarjojen puolesta olen puhunut ennenkin ja ylipäätään toitottanut auringolta suojautumisen tärkeydeltä, joten tästä on ihan hyvä taas muistuttaa näin alkaneen kesän myötä. Teen tänä vuonna yhteistyötä apteekeissa myytävän ihonhoitobrändi ACO:n kanssa – mukana tässä #acogang -poppoossa ovat kanssani ihanat Mari, Sara, Kaisa, Jenni ja Arttu. ACO onkin minulle tuttu erityisesti näin atoopikkona – olen käyttänyt monia merkin voiteita atooppisen kuivalle iholleni. Aurinkotuotteita sen sijaan en ollut aikaisemmin testannut, mutta muiden hyvien kokemusten myötä oli helppo luottaa merkkiin myös auringolta suojautumisen suhteen!

Iän myötä olen alkanut kiinnittää entistä enemmän huomiota auringolta suojautumiseen ja paasaan myös aina ystävilleni, jos joku tunnustaa ottaneensa aurinkoa ilman asianmukasta suojaa. Auringosta on ihana nauttia, mutta UV-säteet vaikuttavat haitallisesti  aiheuttamalla ihon ennenaikaista ikääntymistä sekä pahimmillaan lisäämällä pahanlaatuisten kasvaimien riskien todennäköisyyttä. Ihan jokaisen tulisi suojata ihonsa auringolta – olit sitten kaltaiseni vaaleahipiäinen tai luonnostaan päivettynyt. Tässä vielä muutamia tärppejä auringolta suojautumiseen sekä omia suosikkejani ACO:n aurinkotuotteista.

Aco3 Aco7

Aurinkovoiteen käyttäminen muutenkin kuin vain rannalla

Aurinkosuoja on tietysti ehdoton rannalla tai puistossa loikoillessa, mutta aurinkovoidetta tulisi käyttää aina kun ollaan tekemisissä auringon kanssa – piknik-lounaalla, lenkillä tai terassilla istuessa. Tykkään itse eniten käyttää suihketuotteita niiden helpon levityksen ansiosta – tämä ACO Sun Spray Intensive Moisture SPF 50+ on korkeasta suojakertoimesta huolimatta miellyttävän kevyen tuntuinen iholla. Toinen suosikkini on merkin ihanan kevyt läpinäkyvä ACO Sun Transparent Spray SPF30. Kasvoilla taas olen käyttänyt meikinkin alla hyvin toimivaa ACO Sun Face Fluid Mattifying SPF 50+ -voidetta – kasvojeni iho palaa tosi herkästi, joten niille käytän korkeaa suojakerrointa pitkin kesää. Muista suojata aurinkovoiteella myös helposti unohtuvat pienet kehonosat, kuten korvanlehdet!

Huulten suojaaminen

Huulten suojaus saattaa monelta herkästi unohtua, mutta itse käytän aina aurinkosuojan sisältävää huulivoidetta, mikäli altistun vähänkään enemmän auringolle. Rakastan kaikenlaisia sävytettyjä huulivoiteita, joten tämä ACO Sun Soft Lips oli yksi tuotteista, joista olin eniten innoissani. Suojakertoimella 25 varustettu kevyen vaaleanpunaisen sävyn antava huulivoide – ihan täydellinen kesätuote!

Aurinkosuojapuikko kulkee pienimmässäkin laukussa mukana

Tällainen kätevä aurinkosuojapuikko (ACO SUn Stick Moisturizing SPF 50+) on helppo tuote pitää kesällä mukana pikkulaukussakin – tällaisia suosin erityisesti ulkomailla aurinkoisilla kaupunkilomilla. Ikinä ei tiedä, milloin tuleekin jäätyä vaikka puistolounaalle tai nauttimaan auringosta terassille, joten mukana kulkevan stickin avulla voi päivän mittaan lisätä suojaa sitä paljon tarvitseville alueille, kuten esimerkiksi poskipäille.

Aco4 Aco2

Pään suojaaminen auringolta hatulla tai huivilla

Päänahan polttaminen on maailman ärsyttävintä (ja kivuliainta), äh! Minulla alkaa päänahka punoittaa tosi herkästi jakauksen kohdalta, joten auringossa loikoillessa hattu tai huivi suojana on ihan ehdoton. Onneksi kaikenlaiset hiusasusteet ovat tänä kesänä erityisen kovassa huudossa!

Aurinkoihottuman välttäminen

Meillä tuli viime viikolla ACO:n tapahtumassa (alpakka-agilitya, niin kivaa!) puheeksi se, miten moni kamppailee aurinkoihottuman kanssa. Inhottavan kutiseva ja punoittava aurinkoihottuma johtuu siitä, kun iho yhtäkkiä altistuu auringolle pitkän talven jälkeen. Meitä muistuteltiinkin siitä, miten ihoa pitäisi paitsi suojata riittävän korkein suojakertoimin, niin myös paljastaa auringolle pikkuhiljaa ja antaa ihon totuttautua. Minulle on ollut apua myös aurinkokapseleista, joita olen syönyt esimerkiksi keväällä ennen lomamatkaa, jotta aurinko ei tulisi talveen tottuneelle iholle suurena shokkina.

Aco6 Kesä3

Lopuksi vinkkinä vielä Yliopiston Apteekin kampanja, mikäli teillä on aurinkotuotteet hankkimatta kesäksi. Lukijani saavat Yliopiston Apteekin sivuilta -20%:n alennuksen kaikista ACO:n aurinkotuotteista 31.5 asti. Nautitaan nyt tästä meitä ainakin hetkellisesti hellivästä lämmöstä ja auringosta turvallisesti!

4 thoughts on “Auringolta suojautumisen tärkeydestä

  1. Hei oonkin unohtanut acon täysin! Nyt on rasvat reissua varten ostettu, mutta ne kun loppuu, taidan suunnata suoraan apteekkiin!
    Nuorempana rakastin acon sunkissed(?) päivettävää vartalorasvaa ja sellaista vaaleansinistä huulirasvaa 🙈

    1. Hei kiva kuulla, että ACO muistui tämän myötä mieleen! Voi mullakin oli nuorena tuota itseruskettavaa käytössä vaikka kuinka monta purkkia 🙈 Nyt oon itse asiassa testannut heidän uutta Sunkissed -päivettävää, mutta se oli omaan makuuni vähän liian vaalea, niin täytyy vielä kokeilla Self Tanning Lotionia jossa on tummempi sävy. Vinkkaan siis tuosta myöhemmin, jos osoittautuu hyväksi! ☺️

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *