Puolentoista vuoden Tampereella asumisen jälkeen…

…en osaa edelleenkään tervehtiä kassalla peritamperelaisittain “moro” tai “morjensta”. Se ei vaan taivu suuhuni tai tule yhtään luonnostaan, joten ihan vaan moikalla mennään!

…sekoitan yhä Tammelan ja Tampellan. Joka ikinen kerta, kun joku mainitsee jommankumman kaupunginosista, joudun miettimään kumpi nyt oli kumpi (todennäköisesti päätymättä mihinkään lopputulokseen jatkaen vaan hymyilyä ja nyökkäilyä).

Kahvit2

…en ole maistanut mustaa makkaraa.

…olen kuitenkin oppinut syömään siipiä kuten kunnon tamperelaisen kuuluukin. Naurattaa muistella, miten ensimmäistä kertaa muutamia vuosia sitten siipiä Tampereella maistaessani söin niitä paperilla, hahah.

…menen kerta toisensa jälkeen koiran kanssa kävelylle Pyynikinharjulle – Kauppikin on ihan kiva, mutta Pyynikinharjusta tykkään kyllä enemmän. Oli vuodenaika mikä tahansa, niin täällä on ihana lenkkeillä ja maisemat järven yli ovat niin kauniit. Mutta miksi en ikinä ota lompakkoa mukaan, että voisi päättää lenkin munkkikahvilaan?

…en ole käynyt vielä yhdessäkään vohvelikahvilassa, vaikka a) niitä tuntuu olevan täällä vähän joka nurkassa ja b) rakastan vohveleita.

Kahvit1

…olen todennut, että parhaat auringonlaskut näkee Lapinniemestä. En malta odottaa, että pääsee taas kesäiltoina istumaan rantakiville ja tuijottelemaan järven taakse laskevaa aurinkoa veneiden liplattaessa ohi. Kesä tule jo!

…olen koukussa Maka Sushiin, Nanda Devin intialaiseen ruokaan, Muusan kukkakaaliwingseihin ja Sitkon vegepitsaan.

…en ole uskaltautunut avantoon, vaikka muun muassa ystäväni Mari on yrittänyt sinne sitkeästi houkutella. Mikä se sellainen tamperelainen on, joka ei lämpene sauna + avanto -yhdistelmälle. Vilukissan korviin tuo vaan kuulostaa kaikkea muuta kuin houkuttelevalta, vaikka kuinka lähtisi veri kiertämään ja parantaisi vastustuskykyä! :D

…rakastan edelleen Pyynikkiä asuinalueena, enkä osaisi kuvitella asuvani Tampereella missään muualla. Aika uskomatonta muuten, että joskus ennen kuin edes vielä tiesimme muuttavamme Tampereelle ajoimme nykyisen kotitalomme ohi ja poikaystäväni tokaisi, että tuossa olisi muuten kiva asua.

Kahvilaruno2

Coat / &Other Stories
shirt / Zara
scarf / Hermine Hold (sponsored)
jeans / Won Hundred
boots / Vamsko (sponsored)

Photos: Mari / Edit by me

15 thoughts on “Puolentoista vuoden Tampereella asumisen jälkeen…

 1. Tammela ja Tampella aiheuttaa muuten päänvaivaa monille – itse asuin ensin vuoden Tammelassa ja muutin viime kesänä Tampellaan, ja tämän kertominen kavereille ja tutuille aiheutti aluksi monessa kuulijassa hieman hämmennystä :-D Tampere on kyllä ihana kaupunki <3

  1. Hahah, eikä! Siis en käsitä miten mulla ei mene ikinä kaaliin, että kumpi nyt oli kumpi 😂 Tampere on kyllä ihana ja erityisesti kesällä, en malta odottaa torikahveja ja järvissä uintia!!

 2. Siis itsekin varsinaisena vilukissana uskaltauduin avantoon viime keväänä ensikerran ja sen jälkeen parasta talvisissa lauantai-illoissa kotikotona on mennä äidin kanssa avantoon! 😍 en tiedä mikä siinä on mutta joku siinä vetää puoleensa ja älyttömästi. Joka kerta muutama sekunti kauemmin, aina yhtä kamalaa vedessä mutta palkitsevaa ylös noustessa! Suosittelen erittäin lämpimästi!🙈

  1. Ei vitsit! Tavallaan siis kiinnostaisi kokeilla, mutta samalla se kuulostaa vaan niin karmealta 😂 Ehkä voisi aloittaa pehmeämmin näin keväällä, jos uskaltautuisi ja kerätä rohkeutta ensi talvea varten 🙈

   1. Keväällä mekin käytiin juuri näihin aikoihin, kun oli jo lämpöisempää. Kunnon sauna ensin ja rohkeasti kastautumaan. Kovalla pakkasella on raju aloittaa, vaikka siinäkin oma taikansa ”kokeeneempana”😄

 3. https://www.kauppalehti.fi/uutiset/nain-tehdaan-suomalaista-luksusta-intiassa-karmea-liiman-haju-palkka-3-8-euroa-paivassa-eika-edes-tehtaan-pomo-tunne-valmistusketjua/46c0e8f7-d187-46c0-b922-ec711d527b33?ref=iltalehti:334c&utm_source=iltalehti.fi&utm_medium=almainternal&utm_campaign=kiintea_kauppalehti_ohjausboksi&utm_content=ohjausboksi&_ga=2.257228610.87373881.1554492615-1239565155.1543177028

  Ylle linkkaamani artikkeli ei liity tähän postaukseen lainkaan, mutta laitan nyt kuitenkin tähän.:) Muistaakseni olet tehnyt yhteistyötä Balmuirin kanssa ja ehkä oletkin jo lukenut tuon Kauppalehden artikkelin? Kertoo Balmuirin alihankkijan tehtaan toiminnasta Intiassa. Mielenkiintoista. Tai oikeastaan surullista. Mielestäni on tärkeää lisätä tietoisuutta tällaisesta toiminnasta. Itselläni ainakin vaikuttaa ostopäätökseen.

  1. Olen kyllä lukenut artikkelin ja vastasinkin juuri edellisessä postauksessa samaa aihetta koskeneeseen kommenttiin. Tällaiset ovat kyllä ikäviä uutisia, mutta hyvä tietysti että tutkitaan ja otetaan selvää epäkohdista. Kuten aiemmassa vastauksessani kirjoitinkin, Balmuirin kanssa on ollut tosi kiva tehdä yhteistyötä, sillä kotimaista yritystä tukee mielellään, ja toivon että he selvittävät asian ja tekevät toiminnastaan vielä läpinäkyvämpää.

 4. Kokeilin tänä talvena ekaa kertaa avantoa ja en ymmärrä miksi sitä hehkutetaan. :) Joo ihan kiva fiilis sen jälkeen, mutta ei se kyllä ollut sen karmeuden arvoista. :D No nyt voi sanoa kokeilleensa, sitä kun vilukissoille suositellaan. Ihana toi Tammela ja Tampella, ehkä vähän vanhemmalle paljasjalkaiselle tamperelaisille on vaan selvää että Tampella on entinen teollisuusalue kosken itäpuolella, ja Tammela on Tammelantorin ympärillä. :D Ja ehdottomasti nyt Ojakadun vohvelikahvilaan, on niin symppis paikka!

  1. Hahah, eli on näitä anti-avantofanejakin siis! 🙈 Mutta kai se on joskus uskallettava kokeilemaan, niin voi sitten muodostaa oman mielipiteen muutenkin kuin vain olettamalla, hehe.

   Siis en käsitä miten Tammela ja Tampella ei ikinä mene mun kaaliin! 😂 Ja oi kiitos vinkistä, täytyy siis käydä testaamassa tuo vohvelikahvila.

 5. Nämä sun Tampere-postaukset on aina niin kivoja lukea, pääsee tavallaan näkemään niitä omia kotiseutuja vähän eri näkökulmasta ja olen lukenut myös monia hyviä ravintolavinkkejä, kivaa vaihtelua kun itse helposti jämähtää omiin suosikkeihinsa vaan :) Ja samaistun Tammela/Tampella ongelmaan, sittenhän on vielä myös Tahmela sekoittamaan pakkaa 😂

  1. Hei ihana kuulla, kiitos Lotta kun kommentoit 😍 Hahah, Tahmela on sentään ihan pässinlihaa, kun ystäväni asuu siellä – muuten olisi varmaan pakka entistä enemmän sekaisin! 😂

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *