Kokkailuilta ravintolassa ystävien kesken

Kaupallinen yhteistyö: Valio & Asennemedia

Tällä viikolla oli kyllä harvinaisen ihana maanantai, että sitä ajatellessa vieläkin hymyilyttää. Matkasin iltapäivästä junalla Helsinkiin kohti Valion pystyttämää Ravintola Pöytää, jonne oli tulossa myös opiskelukaverini. Olin koonnut ystäväporukan kasaan ja tiedossa oli kokkailuilta koko köörin voimin – kaikki olivat heti innoissaan mukana tätä viikkoja takaperin ehdottaessani! Entisen Pursimiehenkadun Sis. Delin tiloihin pystytetty kokonainen ravintola oli varattu koko illaksi vain meille ja pääsimme ammattikokin avustuksella kokkaamaan illan menun, miten siistiä! Tämä Valion Pöytä -konsepti on kyllä aivan mieletön, ideana siis että pöytää on voinut hakea seurueelleen ja hakijoiden joukosta Valio arpoo 40:lle seurueelle pöydän kustantaen illallisen raaka-aineineen kaikkineen. Ihan huikea idea! Pöytien haku on nyt päättynyt, mutta täytyy toivoa että Valio järjestäisi jotain vastaavaa toistekin.

Valio5 Valio6 Valio7 Valio3

Paikalle saavuttuamme meidät jaettiin alkumaljojen jälkeen kolmeen ryhmään, vedettiin essut ylle ja tutustuttiin kunkin ryhmän omalta työpisteeltä löytyviin resepteihin. Tämähän on kuin kokkisota konsanaan, totesi yksi ystävistäni. Minä taas kuvittelin hetken olevani Masterchefissä valitessani raaka-aineiden joukosta annokseemme tarvittavia juttuja. Kaksi ystävääni sen sijaan näyttivät toteuttavan jotain lapsuudenhaavettaan vetäen omaa kokkiohjelmaa ja kuvitteelliselle kameralle selostaen. Oli niin hauska näky, kun yhdeksän innokasta kokkia valkoisissa esiliinoissaan hääri ympäri keittiötä – harvoin sitä tulee valmistettua illallista näin ison porukan voimin, saati vielä ravintolan tiloissa. Keittiö täyttyi puheensorinasta ja naurunremahduksista, aina välillä huudettiin kilpaa ammattilaista apuun kun tuli tänka på. Ystäväni saivat Instagram Stooreihinsa tutuiltaan viestiä, että millä ihmeen kokkikurssilla te oikein olette?

Olimme saaneet valita menuista etukäteen mieluisan ja me päädyimme valkkaamaan Meze -menun – oli hauska päästä tekemään jotain sellaista ruokaa, mitä ei ehkä tulisi muuten itse valmistettua. Vähän etukäteen jännitti, mitä tämän poppoon kokkailuista tulee, mutta kyllä me kuulkaa oikein kelpo illallinen lopulta saatiin kasaan! Erityisesti falafelit sekä kastikkeet, kuten paahdettu paprikadippi ja Baba ghanoush saivat kehuja. Oli kyllä ihan eri fiilis istua pöytään, kun kaikki tarjottavat oli porukalla omin pikku kätösin tehtyä, kukin pari saikin vähän kertoa omista tekeleistään ennen kuin päästiin ruokien kimppuun. Käyttämämme reseptit löytyvät muuten Valion sivuilta täältä, itse ainakin palaan vielä näiden pariin, ainakin ne dipit jäivät nimittäin kummittelemaan mieleeni.

Valio4 Valio2 Valio8 Valio13 Valio9 Valio1

Syömisen jälkeen kello lähenteli jo puoli yhdeksää, oltiin istuskeltu pöydän äärellä pitkä tovi. Todettiin yhteen ääneen, miten sitä voisi aloittaa viikon tällä tavoin vaikka joka maanantai! Tai ainakin ottaa tavan siitä, että tehtäisiin useamminkin tällaisia illallisia porukalla, kun tämä oli niin hauskaa. Ei nyt tosin ehkä päästä ihan heti uudestaan ravintolan keittiöön häärimään hahah, mutta eiköhän me pärjättäisi ilman sitä ammattikokin avustustakin. Suurkiitos vielä Valiolle aivan ihanan illan mahdollistamisesta!

2 thoughts on “Kokkailuilta ravintolassa ystävien kesken

  1. Olisi mielenkiintoista kuulla näkemyksesi/mielipiteesi siihen, kun Balmuir on käyttänyt ihmisoikeuksia rikkovia tehtaita Intiassa. Olet mainostanut paljon ko. merkkiä blogissasi. Otatko selvää ennen mainostusta yhtiöiden taustoista?

    1. Luinkin tästä uutisista ja myös Balmuirin tiedotteen koskien sisustusnahkatuotteiden valmistusta. Tutustun kyllä yrityksiin ennen yhteistyötä (erityisesti kaupallisten yhteistöiden kohdalla, mistä ei tosin ole Balmuirin kanssa ollut kyse), mutta uskallan väittää että kenenkään tavallisen tallaajan ei valitettavasti ole mahdollista selvittää yrityksen kaikkia taustoja toimitusketjuineen kaikkineen. Balmuirin kanssa on ollut tosi kiva tehdä yhteistyötä, sillä kotimaista yritystä tukee mielellään – toivonkin että he selvittävät asian ja tekevät toiminnastaan entistä läpinäkyvämpää.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *