Huojentunut fiilis

Nämä kuvat ovat viime perjantailta Helsingissä. Aurinko paistoi siniseltä taivaalta ja pienen epäröinnin jälkeen uskaltauduin jopa lähtemään liikenteeseen ilman huivia – tuntui ensimmäistä kertaa ihan oikeasti keväältä. Treffasin Mariannan Fredan Relovessa myöhäisellä aamiaisella, myöhemmin seuraamme liittyi myös Mona ja kahvit venähtivät vielä lounaallekin. Iloitsin kollegojen näkemisestä ja viikonlopun alkamisesta, ennen keskustasta lähtöä poikkesin vielä parin putiikin kautta ihan vaan fiilistelläkseni. Lähdin extempore vielä siskoni luo ja juotiin kahvit ulkona terassilla (ilman takkia kun oli suojaisa kohta, ah!) ja pompin trampalla siskontyttöni kanssa.

Oli hymy herkässä jo siinä vaiheessa, mutta se vaan leveni päästessäni myöhemmin päivittämään koulun sähköpostia (mitä olin tehnyt varmaan tunnin välein viimeiset kolme viikkoa) ja nähdessäni graduohjaajani vastanneen. Hikikarpalot nousivat otsalle ja kädet alkoivat täristä – olin jännittänyt niin paljon tuomiota gradustani ja panikoinut jo, jos en ehtisikään valmistua kesään mennessä kuten olin suunnitellut. “Kaikki osiot asianmukaisesti ja huolellisesti tehty, joten laitetaan eteenpäin prosessissa.” Rupesin kiljumaan ilosta viestin lukiessani ja tunsin, kuinka ihan valtavan iso kivi vierähti harteiltani. Tämä on ollut sellainen tuskien taival kuten täällä kirjoitinkin, joten en voinut uskoa, että nyt graduni olisi todellakin valmis ja ihan oikeasti valmistuisin. Tuota fiilistä ei kyllä peittoa ihan heti mikään! 

Helsinki1 Helsinki2 Helsinki3

Koko viikonloppu meni siis aika hyvissä ja huojentuneissa tunnelmissa – lauantaina oltiin juhlimassa opiskelukaverin valmistumista ja skoolattiin samalla muutaman ystävän kanssa, jotka olivat niinikään saaneet juuri hyväksynnän graduillensa. Me päästään ihan pian sille meidän juhlaillallisellekin! Nyt koitan ehtiä vielä tekemään kypsärin ennen meidän reissua, niin olisi kaikki sitten siihen mennessä tehtynä ja voisi vaan nauttia lomasta. Ihan huikea fiilis! <3

8 thoughts on “Huojentunut fiilis

  1. Onnea, mahtava juttu! Itsellänikin on tuo gradu on ollut varsinainen tuskien taival. Gradun tekeminen töiden ohella ei todellakaan ole mikään helppo rasti, ja siitä syystä maisteriopinnot ovatkin venähtäneet kolme vuotisiksi. Jokainen menee kuitenkin omaa polkuaan, ja on turha vertailla itseään muihin, niinkuin aiemmin kirjoititkin. Itselläni koittaa gradun palautus maanantaina, ja sitten saan jännätä palautetta muutaman päivän. Tarkoitus oli myös valmistua kesäkuussa, saa nähdä kuinka käy!:) Mukavaa tulevaa reissua teille!

    1. Jotenkin aina yhtä lohduttavaa kuulla, ettei ole ainoa joka on taistellut gradun kanssa. Mutta ihan mahtavaa, että sullakin on jo palautus ja tuskien taival tulee päätökseensä!! Se on niiin helpottava tunne :) Töiden ohella sen tekeminen ei ole kyllä ollut iisiä, mutta varmasti tilanne on tuttu aika monelle maisteriopiskelijalle. Just näin, meillä kaikilla on oma polkumme, joten oikea asenne :)

      Tsemppiä vikoihin päiviin ennen palautusta!

  2. Todella upea juttu. Paljon onnea. Sitä nauttii vapaa-ajastakin paljon enemmän kun ei enää ole graduvelvoitetta takaraivossa.

    1. Kiitos tosi paljon Nanna! No just näin, kyllä sen kuitenkin aina tuntee jos jokin velvollisuus kolkuttelee takaraivossa, joten on kyllä ihan huikean hyvä fiilis :)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *