Helppoa arkiruokaa: Tofucurry

Taas jakoon yksi megahelppo ja nopea kasvisruokaresepti, kun tunnutte näistä reseptipostauksista kovin tykkäävän! Meillä tehdään usein vihreää tai punaista currya, sillä se on nopea valmistaa kiireessä ja ruoka maistuu hyvältä myös toisena päivänä. Täydellistä arkiruokaa siis! Ollaan aiemmin käytetty tässä aina kanaa, mutta nyt olen pyrkinyt korvaamaan sitä tofulla – ja aivan loistavastihan tämä toimii myös tofun kanssa! Jostain syystä vierastin tofua pitkään, lähinnä siksi etten oikein tiennyt miten sitä tulisi valmistaa, mutta eikun Google auki ja kaivamaan ohjeet tofun valmistamisen saloihin. Avainsanana tuntuu olevan tofun kuivaaminen sekä sen paistaminen rapeaksi erillisellä pannulla kastikkeeseen sellaisenaan nakkaamisen sijaan.

Tällä kertaa tein vihreästä currysta, joskin tahna tuli ihan purkista, vaikka sitä voisi valmistaa itsekin. Tällaista wokkia tehdessä menen muutenkin usein arkena sieltä mistä aita on matalin ja turvaudun heviosastolta löytyviin Apetitin Tuorekset -paketteihin (itse olen käyttänyt useimmiten Thai-versiota), niin säästyy kasvisten pilkkomiselta. Tästä ei nyt ehkä tullut taas mikään visuaalisin annos, mutta ei anneta sen haitata ;)

Tofucurry

Tofucurry

paketti maustamatonta tofua
2-3 kynttä valkosipulia

kasviksia maun mukaan (2 x Apetitin Thai -Tuoreksia)
vihreitä papuja
purkki kookosmaitoa (400 ml)
muutama teelusikallinen vihreää tai punaista currya
lime
hunajaa
soijaa
nuudelia, riisiä tms. lisukkeeksi

Esivalmistele tofu pilkkomalla se kuutioiksi, kuivaa laittamalla kuutiot talouspaperilla vuoratulla lautaselle ja paina päältä talouspaperilla, jotta ylimääräinen neste lähtee. Paista rapeaksi pannulla oliiviöljyssä. Kuullota sillä aikaa toisella pannulla oliiviöljyssä valkosipuli, lisää kasvikset. Anna niiden pehmetä, lisää kookosmaito ja currytahna. Mausta limellä, hunajalla ja soijalla – maistele välissä, kaipaako lisää makeutta tai happoa ja lisää sen mukaan. Tarjoile nuudelin tai riisin tms. kanssa!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *