Uutta podcast -kuunneltavaa

Tein vuosi sitten keväällä postauksen podcastvinkeistä ja se on ollut hurjan suosittu, sillä siihen päädytään edelleen myös Googlen kautta. Sittemmin podcastit ovat omassa arjessani muuttuneet satunnaisesta kuuntelusta varsin käytetyksi median muodoksi ja kuuntelen podeja niin autoa ajaessa, meikatessa, ruokaa laittaessa kuin välillä koiraa lenkittäessäkin. Eilenkin Helsinkiin ajaessani automatka meni ihan siivillä, kun pistin muutamat säästämäni jaksot kuunteluun. Vuodessa omalle listalleni on eksynyt podcast jos toinenkin, joten ajattelin vinkata sellaisista kuuntelemistani podeista, joita ei aiemmassa postauksessa vielä esiintynyt. Osaa näistä olen jo ehtinyt suositella joskus esimerkiksi Instagram Storyissani, mutta tässä vielä listauksena :)

Olisi kiva myös kuulla, mitkä ovat teidän suosikkipodcasteja?

Talvikuva2

Papupata

Sara Parikan ja Johanna Puhakan Papupata on ihana, ehdottomasti yksi suosikeistani nykyään. Tykkään hurjasti heidän yhteisestä kemiastaan ja tyttöjen höpöttelyä on mukava kuunnella. Molemmat ovat vielä niin positiivisia ja energiaa pursuavia tyyppiä, että hyvä mieli tarttuu kuulokkeiden kautta väkisinkin. Parhautta ovat muuten myös jaksot, joissa Saran ja Johannan miehet vierailevat – niin hauskaa kuunneltavaa!

Ysistä viiteen

Ysistä viiteen on Natan ja Vivianin työelämää käsittelevä podcast, jota olen kuunnellut jo sen ensimetreiltä asti. Jaksoja on laidasta laitaan bisnekseen ja työelämään liittyen esimerkiksi tavoitteiden asettamisesta, urasuunnittelusta, yrittäjyydestä, säästämisestä ja niin edelleen. Kiinnostavan tästä tekee myös se, miten Nata ja Vivian ovat usein asioista täysin eri mieltä, joten keskustelua syntyy herkästi.

Perjantain parhaat

Perjantain parhaat -podcast on tietysti yksi perjantain parhaista. Podcastin taustalla ovat Noora & Noora -blogista tutut ihanat Noora K ja Noora H, jotka ovat tehneet comebackin podin muodossa. Noorien leppoisaa jutustelua on kiva kuunnella – jaksosta saa aina kivan startin viikonloppuun ja bonuksena usein esimerkiksi kivoja ravintolavinkkejä tai vaikka sarjasuosituksia.

No filter

No filter on ystäväni Vienan ja Artun luotsaama podcast, jossa keskustellaan nimensä mukaisesti ilman suodattimia aiheista maan ja taivaan väliltä. Vienan ja Artun keskustelu on miellyttävää kuunneltavaa ja erityisen kiinnostavia ovat olleet hieman tabummat aiheet, kuten lestadiolaisuus.

Julia Thurén: Melkein kaikki rahasta

En käsitä, miten olen voinut aiemmin tyystin missata Julia Thurénin rahaa käsittelevän podcastin. Tämä nimittäin osui silmääni vasta eilen Acastin suosituksia selaillessani ja pistin heti ajomatkalle kuunteluun. Ensisilmäyksellä kaikki jaksot kuulostivat tosi kiinnostavilta ja jokaisessa on vieras keskustelemassa Julian kanssa sijoittamiseen ja ylipäätään rahaan liittyvistä asioista. Olen fiiliksissä, että nyt on jemmassa paljon kuunneltavaa!

12 thoughts on “Uutta podcast -kuunneltavaa

 1. Heeii kiitos näistä vinkeistä, itekin oon aivan hurahtanut podien kuunteluun! Joukossa oli vieläpä uusia tuttavuuksia, ainakin perjantain parhaat menee ehdottomasti kuuntelulistalle 😊 voisin puolestani suositella sulle antti holman hulvatonta auta, antti! -podia, josta oon tällä hetkellä innostunut! täytyy vielä loppuun todeta, että oot ihan super herttaisen ja aidon oloinen tyyppi, ja sun blogi on positiivista ja samaistuttavaa luettavaa ☺️

  1. Jee, huippua että löytyi uuttakin kuunneltavaa! Holma podia on tainnut joku muukin joskus suositella, joten täytyy tutustua siihen ☺️

   Voi miten ihanasti kirjoitit, lämmin kiitos Roosa! 💓

  1. Oi vautsi, no siinähän saa ylläpidettyä kielitaitoa samalla! Pitäisi itsekin kuunnella enemmän englanniksi ja joskus myös ruotsiksi, kun tulee kuunneltua lähinnä vaan suomenkielisiä podeja.

 2. Kiitos taas podcast-vinkeistä! On kiva aina lukea muiden suosituksia, koska tällöin saattaa löytää uusia tuttavuuksia. Itsellä tulee kuunneltua podeja työmatkoilla, kävelyillä ja välillä töissä (jos on helppoja työtehtäviä). Saan itse podeista tosi paljon vinkkejä, uusia ajatuksia ja myös vertaistukea.

  Papupataa ja No filteriä olen kuunnellut jo alusta lähtien ja nyt kuuntelen Ysistä viiteen-podia. Olen tykännyt näistä kaikista! Perjantain parhaat ja Julian rahapodi ovat uusia tuttavuuksia, mitä nyt Julian podia katselin joku aika sitten Applen podcast-sovelluksessa. Nämä kyllä menevät kuunteluun pikimmiten!

  Itse tykkään myös Alexan ja Lindan Nonsensesta ja Hanna-Kaisa Ranisen Vahvaradiosta. Välillä kuuntelen myös Tiedeykköstä :)

  1. Ihana jos näistä oli iloa ja löytyi uuttakin kuunneltavaa, eipä kestä! Nonsense mullakin kuuntelussa, Vahvaradiosta taas en ole kuullut, joten täytyy tutustua :) On kyllä kiva miten monipuolisesti eri aiheita podeissa käsitellään, kun monesti saa juuri itsekin sitä kaivattua vertaistukea.

 3. Kiitos vinkeistä! Vinkkinä sulle takaisinpäin Omaa luokkaa. Kahden ystävyksen (plus usein mukana muitakin) keskusteluja mm. ystävyydestä, urasta, feminismistä jne.

  Tää nyt ei liity podcasteihin, mutta pakko vinkata Netflixin sarjaa Grace & Frankie. Jos et ole jo sitä katsonut, suosittelen lämpimästi! Jotenkin mulla on sellainen olo, että voisit tykätä siitä. :-D Itse olen jo katsonut taas uusimman kauden ja täytyy odottaa ensi vuoteen uutta, nyyh!

  1. Kiva jos löytyi jotain uutta kuuntelulistalle! Ja kuin myös kiitos vinkistä, tämä olikin itselle tuntematon podi, joten täytyy tutustua tähänkin :)

   Vitsi mulle on muutamankin kerran suositeltu tuota Grace & Frankie -sarjaa ja olen yrittänyt alottaa sitä, mutta en ole oikein päässyt siihen vielä mukaan! Toisaalta oon tainnut katsoa vaan ekan jakson, joten ehkä pitää antaa uusi mahdollisuus. Kaipaankin juuri sopivasti uutta katsottavaa Netflixistä ;)

   1. Joo alku lähtee hitaasti liikkeelle, mutta kun siitä erohässäkästä päästään yli ja naiset ystävystyvät, sarja lähtee rullaamaan paremmin ja on on super hauska. Kannattaa siis jaksaa katsoa eteenpäin. :-D

 4. Kiitos Podcast-vinkeistä. :) Noista tuttuja oli Papupata (ihan suosikki) sekä Ysistä viiteen. Lisäksi mulla listalla Metti ja Hanna-podi sekä After Work. Molemmat ihanan “hömppä”podeja. Voi kuunnella ihan milloin vain, kun ei jaksa ajatella. ;) Ja ihania aiheita laidasta laitaan.

  1. Eipä kestä, kiva jos tästä löytyi jotain uuttakin kuunneltavaa! Metin ja Hannan podia kuuntelen minäkin ja myös Afterworkia silloin tällöin :) Ihanaa kun nykyään on niin paljon vaihtoehtoja ja uusia podeja tulee koko ajan lisää!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *