Positiivisuushaaste – missä olet hyvä?

Kuuntelin eilen automatkalla viime viikolta rästiin jäänyttä Noorien Perjantain parhaat -podcastia. Podissa Noorat nostivat esiin positiivisuushaasteen, joka oli muutamaa viikkoa aikaisemmin esitetty Vienan ja Artun No Filter -podcastissa. Itsekriittisyydestä kertovan jakson loppu oli jäänyt minulta kuuntelematta ja haaste mennyt täten aivan ohi, joten Noorien jälkeen siirryin vielä kuuntelemaan No Filterinkin jakson loppuun. Ideana on siis kertoa kolme asiaa, jotka osaat hyvin – missä olet hyvä, todella hyvä ja erinomainen?

Positiivisuushaaste1

Haaste on ihan loistava, sitä kun sortuu ainakin itse liian usein vatvomaan ennemminkin niitä omia heikkouksia vahvuuksien sijaan. Kuuntelinkin molempien podcastien haasteita hymyssä suin miettien samalla, missä minä olen hyvä. Illalla pistin haasteen Whatsapissa vielä ystävilleni ja oli niin kiinnostavaa kuulla, millaisia asioita toiset pitävät vahvuuksinaan – ja jos joku ei heti meinannut keksiä, niin tsempattiin ja kerrottiin, missä ainakin toisten mielestä hän on hyvä.

Tällaisia positiiviseen ajatteluun kannustavia haasteita ei voi olla liikaa, joten halusin laittaa tämän myös teille eteenpäin. Kehoitan jokaista miettimään, missä kolmessa asiassa juuri sinä olet hyvä – yhtään vertaamatta muihin tai kainostelematta, vaikka perisuomalaiseen tapaan ei yleensä mukamas kuulukaan todeta tällaisia asioita ääneen. Vahvuudet voivat olla pieniä tai suuria, ihan mitä vaan. Ja koska näitä on niin ihana lukea, olisi huippua jos innostuisitte rustaamaan niitä myös kommenttiboksiin!

Positiivisuushaaste3

Olen hyvä huomioimaan muut ihmiset. Kaikenlaisissa arkisissa tilanteissa aina tervehdin, kiitän, avaan muille ovia tai annan paikkani julkisessa kulkuneuvossa sitä tarvitsevalle ja ylipäätään huomioin ihmiset ympärilläni. Hieman tähän liittyen olen hyvä myös kehumaan ja sanon aina ääneen, jos on jokin kehu mielessä toiselle.

Olen todella hyvä valokuvaamaan. Olen kutakuinkin kasvanut kameroiden keskellä, joten isän intohimo valokuvaamiseen on varmasti tarttunut muhun jo pienenä tyttönä. Isältä olen tietysti saanut paljon oppeja ja käännyn yhä hänen puoleensa apua tarvitessani, mutta pääasiassa olen kuitenkin itse opetellut valokuvaamaan jo nuoresta lähtien. Mulla on hyvä silmä valokuvaamiseen ja olen hyvä editoimaan kuvia, nämä taidot ovatkin suuressa roolissa omassa työssäni.

Olen erinomainen ajattelemaan positiivisesti. En oikein tiedä miten olisin tämän paremmin muotoillut, mutta positiivisuus on aina ollut yksi suurimmista vahvuuksistani ja vaalin sitä. Paitsi että yritän yleensä löytää asioista ne hyvät puolet, pyrin levittämään hyvää mieltä myös muille ympärilläni. Olen luonnostaan hymyilevää ja iloista tyyppiä ja ilahdun aina kuullessani, että olen voinut omalla asenteellani saada jollekin toiselle paremman mielen.

Missä sinä olet hyvä, todella hyvä ja erinomainen?

Photos: Riikka Kuusisto / Edit by me

8 thoughts on “Positiivisuushaaste – missä olet hyvä?

 1. Moi, laitatko tietoa huulipunasta mikä on kuvissa, just tuota sävyä etsiskelen.. Muutenkin joku kiva kevätmeikkipostaus olis jees 😁

  1. Moikka Laura! Nyt en ole ihan sata varma mitä mulla on tässä huulissa, mutta veikkaisin sellaisen YSL:n paletin ihanaa nudesävyä. Sekä paletti että hyvin vastaava punasävy (joka mulla nyt loppu, siksi käyttänyt palettia mutta toi puna on ihan mun ykköslemppari!) on esiteltynä tarkemmin tässä vanhassa postauksessani, https://jonnaluukko.com/2018/03/huulipunasuosikki/ :)

   Ja hei kiva kuulla! Yksi meikkiaiheinen postaus on tulossa loppuviikosta, mutta tosi mielelläni teen muitakin keväisiä meikkijuttuja :) Laitetaan siis toteutukseen!

  1. Just näin! Muistaakseni Viena mainitsi podcastissa tehneensä tätä joskus jollain improtunnilla tms ja tää on kyllä loistava :)

   Ja hei ihana jos tartutte tähän, näitä on niin kiva kuulla muilta!

 2. Komppaan aihetta täysin ja otan haasteen vastaan myös omassa blogissani! :) Tämä on muutenkin ajankohtainen aihe itselleni, sillä olen havahtunut siihen ikävään faktaan, että vaikka kaikki asiat elämässä ovat todella hyvin, niin niitä unohtaa helposti arvostaa, koska aina on mielessä ”se seuraava tavoite” tai sitten asioita alkaa vaan ottaa itsestäänselvyytenä. Siksi olen blogissani haastanut itseni miettimään molempia näkökulmia: mitkä asiat on jo todella hyvin ja mihin haluan vielä edetä :) Kirjoittelen aiheesta lisää loppuviikosta, mutta jo nyt haastaisin kaikki tekemään itselleen ”omat saavutukseni” mood-boardin esim. Pinterestiin ja tietoisesti listaamaan sinne k a i k k i asiat, joista on jo nyt ylpeä! …ja esim. kurkkaamaan siihen aina niinä päivinä, kun kaikki tuntuu menevän päin mäntyä tai kaipaa muuten vaan piristystä ;)

  1. Hei kiva jos tartut tähän blogissasi ja ihan huikea tuo ideasi! Monesti puhutaan vaan unelmakarttojen tekemisestä ja tavoitteiden kirjaamisesta, mutta jotenkin aivan ihana ajatus tehdä itselleen myös tuollainen voimaannuttava saavutus -moodboard :) Mä ainakin toteutan tämän, siihen olisi tosiaan varmasti kiva palata sellaisina päivinä, kun tuntuu ettei mistään tule mitään. Kiitos siis inspiraatiosta!

 3. Hei. Kiitos ihanasta blogista. Jos teet meikkipostauksen, viitsitsikö kertoa myös miten meikkaat kulmat? Tässäkin kuvassa on niin todella hyvin ja kauniisti laitetut. Tuli vain mieleeni. On vaikea löytää vaalealle sopivia värejä. Laitan usein liian tummat. Jos laitan vähän väriä pelkään, että se ei pysy. Esim. Pipon reuna kuluttaa osan pois..

  1. Heippa Ode, kiitos itsellesi kun luet! :) Joo toki, onkin itse asiassa pitänyt vinkata yhdestä uudesta käyttämästäni kulmatuotteesta. Vaihtelen tällä hetkellä kahden tuotteen välillä – muistaakseni näissä kuvissa olen meikannut ne Lorealin High Contour Brow Artist -kynällä, jota olen käyttänyt jo pari purtiloa. Sillä saa tosi hyvin skarppia mutta kuitenkin kevyttä jälkeä ja käyttämäni sävy sopii tällaiselle vaaleallekin! Käytän sitä esimerkiksi tällä juhlameikkivideollakin, jos haluat kurkata, https://jonnaluukko.com/2018/12/juhlameikki-videolla/.

   Se uutukainen, Lorealin Unbelieva Brow (toivottavasti kirjoitin oikein :D) taas tekee pikkuisen tummempaa jälkeä ja on sellainen nestemäinen, sitä olen tykännyt käyttää kun haluan vähän vielä “näyttävämmät” kulmat ja että väri varmasti pysyy. Huomisen meikkivoidepostauksessa olen meikannut kulmat juuri sillä, niin näet hieman jälkeä :)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *