Helppoa arkiruokaa – uunifetapasta

Tuskin osasi Liemessä-Jenni aavistaa, minkälaisen valtaisan somehitin hän oli luomassa jakaessaan reseptin tähän uunifetapastaan. Olen seurannut suurella mielenkiinnolla, miten uskomattoman nopeasti jostain ruuasta voi tulla todellinen hittiresepti – on tuo somen voima aikamoinen! Kieli pitkällä katselin Jennin Instagram Storyja ihmisten tägäillessä häntä kokkailuihin, ja pian ostin itsekin ainekset tähän. Rakastan pastaa, joten pakkohan tätä oli päästä kokeilemaan!

Joko te olette testanneet uunifetapastaa? Siltä varalta, että joku on voinut Instagramissa tai muualla somessa välttyä tältä, niin laitan minäkin Jennin reseptin täällä jakoon. Meinasin kokkailla tätä tällä viikolla uudemman kerran, nam!

Uunifetapasta

Valuta uunivuoan pohjalle tilkka oliiviöljyä – laita feta kokonaisena vuokaan ja perään kirsikkatomaatit (niitä kannattaa olla reilusti). Heitä sekaan pilkottu chili ja valkosipuli. Lorauta reilusti oliiviöljyä, rouhi päälle mustapippuria ja suolaa. Paista uunin keskiosassa 200-asteessa 15 minuuttia. Nosta lämpö 225-asteeseen ja käännä uuni grillivastukselle. Nosta vuoka uunin ylätasoon ja paista vielä noin 10 minuuttia. Huom! Tarkkaile paahtumista – paistoaika riippuu uunista. 

Keitä pasta ohjeen mukaan. Riko uunifetaa  ja sekoita koko uunivuoallinen pastan joukkoon, tarjoile tuoreen basilikan kera. Poikaystäväni muuten riipi oman annoksensa joukkoon pizzan jämistä jääneet parmankinkut ja nekin toimi tässä loistavasti lisänä.

(Resepti Liemessä -blogista)

Uunifetapasta2

Mainio Sarastus astiat saatu Arabialta

10 thoughts on “Helppoa arkiruokaa – uunifetapasta

 1. Aaah tää näyttää ja kuulostaa niin hyvältä! Pitää pistää jossain vaiheessa testiin, sillä fetajuusto on niin hyvää :)

  1. Jos rakastat fetaa, niin aivan varmasti tykkäät tästä! Ah, rupesi heti tekemään mieli, mutta täytyy myöhemmin tällä viikolla tehdä uusi satsi 🙈

 2. Testattiin tätä viimeviikolla ensimmäisen kerran, ja voi vitsit miten hyvää oli! Ihan mahtavaa miten helposti ja vaivattomasti saa hyvää arkiruokaa, tällaisille on ehdottomasti tilaa kiireisessä arjessa😍 eilen kaupasta nappasin ainekset ja tänään taitaa olla uunifetapastapäivä, tuskin maltan odottaa😋

  1. Jenni on kyllä varmasti ratkaissut monen talouden mitä tänään syötäisiin -ongelman tällä helpolla reseptillään 🙊 Tuli tätä postausta tehdessä ja teidän kommentteja lukiessa ihan hirveä himo, joten ostin minäkin taas ainekset tähän! Mäkään en malttaisi odottaa, että huomenna kokkailen tätä 😍

 3. Oi nam!😋Ostin itse asiassa tänään tarvikkeet kaupasta, joten tällä viikolla meillä testissä. Odotan innolla!

  1. Varmaan aika monen kauppakoriin eksynyt fetat ja tomaatit viimeisen viikon sisällä 🙈 Samat ainekset lähti tänään itsellänikin kaupasta mukaan, joten huomenna taas tätä, nam!

 4. Viikonloppuna tuli testattua. Odotukset oli korkealla, kun niin moni oli hehkuttanut ja ne todella täyttyi: niin herkullista, nopeaa ja helppoa! Lisäsin vuokaan kesäkurpitsaa paloina ja sopi tosi hyvin!

  1. Tällaiset helpot ja nopeat reseptit on kyllä ihan parhaita! Oi vitsi, täytyy testata tota kesäkurpitsan lisäämistä – kiitos vinkistä Elisa :)

 5. Testasin tätä eilen ja hyvää tuli, mutta en tiedä oliko uunin grillivastuksissa likaa vai syttyikö sinne roiskunut oliiviöljy palamaan kun muutaman minuutin grillailun jälkeen lieskat löi uunista ulos. Suuremmilta vahingoilta vältyttiin, mutta älkää jättäkö uunia yhtään vahtimatta grillivaiheen aikana.

  1. Kääk!! Onneksi ei käynyt mitään, hui. Mä itse asiassa itsekin jätin grillivastuksen käyttämättä ja paahdoin vaan ylätasolla normaalisti, koska kröhöm meilläkin alkoi uuni vähän puskea savua (varmaan juuri likaa vastuksissa), enkä uskaltanut ottaa riskiä 😅 Hyvin saa siis paahdettua fetan ilman vastuksiakin!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *