Vuoden ensimmäinen

Ihanaa uutta vuotta teille kaikille! Ajattelin aloittaa vuoden tällaisella reaaliaikaisesti kirjoitetulla höpöttelyllä äsken otetuilla puhelinkuvilla varustettuna. Haluaisin tänä vuonna yrittää palata enemmän tällaisiin alkuaikojen kaltaisiin suunnittelemattomiin postauksiin ja julkaista useammin myös niitä puhelimella napattuja kuvia. Itsellä ainakin iskee välillä kaipuu alkutaipaleelle ja tykkään monien esimerkiksi ruotsalaisten rennosta otteesta kirjoittaa blogia. Miltä kuulostaa teidän korvaan? :)

Istuskelen paraikaa junassa kohti Helsinkiä, tai oikeastaan tätä kirjoittaessani juna seisoo yhä Tampereen asemalla pian lähes tunnin myöhässä alkuperäisestä aikataulusta. Onneksi ostin aseman kahvilasta laten, mikäs tässä aamukahvia hörppiessä. Vuoden eka työreissu Helsinkiin, toivotaan siis että juna pääsisi pian liikkeelle, niin ei menisi päivän aikataulut ja suunnitelmat ihan pipariksi. Ulkona riehuu kunnon talvimyräkkä (kiroan muuten etten laittanut vedenkestävää ripsiväriä), joten osasihan sitä odottaa, että VR:lläkin menee pasmat sekaisin. Miten olenkin viime aikoina valinnut matkustuspäiväni näin taidokkaasti, viimeksi joulukuussa juna jäi lumipyryjen vuoksi tunniksi seisomaan keskelle metsää.

Tuntuu kyllä tosi hyvältä palata takaisin arkeen ja rutiineihin, sillä joulukuun viimeiset viikot menivät aika rennoissa merkeissä. Jo ennen pyhiä ja välipäiviä otin vähän iisimmin, sillä poikaystävänikin oli tovin sairaslomalla, enkä oikein osannut tarttua täydellä teholla töihin toisen ollessa kotona. Onneksi hän tekee harvoin etäpäiviä, muuten olisi ilmeisesti oma tehokkuuteni vaarassa :D Toisaalta loppuvuosi olikin töiden osalta rauhallinen ja nyt tammikuussa alkaa taas vauhti kiihtyä, joten ehkä teki ihan hyvää ottaa rennommin kun oli mahdollisuus. Kaipaan jo takaisin töiden pariin ja puhkun taas uusia ideoita!

Juna1

Nyt jatkan läppärillä työskentelyä kunnes Helsinkiin viimein päästyäni suuntaan vuoden ekaan palaveriin. Junakin on onneksi päässyt jo liikkeelle, huh! Meinasin toivottaa kivaa viikon alkua (miten niin sekaisin päivistä), mutta loppuviikkoahan tässä jo lähestytään. Mukavaa keskiviikkoa! :)

10 thoughts on “Vuoden ensimmäinen

 1. Hyvää uutta vuotta sinullekin! Ja juu, nämä tällaiset höpöttelypostaukset on tosi kivoja eli suunnitelmasi on ainakin mun makuun. Pakko muuten kysäistä tuosta sun kynsilakasta, että ikä merkki/sävy? On jotenkin tosi herkullisen väristä.

  1. Mahtava kuulla, kiitos Eija kun kommentoit! Näitä reaaliaikaisia höpöttelyjä siis jatkossa enemmän. Ja hei kynsilakka on essien sävy In Stitches – juuri lakkasin eilen ja näyttää jotenkin niin freesiltä joulunpunaisen lakkauksen jälkeen :)

 2. Toi on muuten ihan totta että iso ero suomalaisissa ja ruotsalaisissa bloggaajissa on ainakin se, että monet ruotsalaiset käyttävät ihan vaan “huonompia” puhelinkuvua blogissa ja instagramissa, kun taas vastaavasti suomalaiset bloggaajat suunnittelevat kovasti ja tavoittelevat erilaista täydellisyyttä, tarkakaan mietityillä kuvilla ja layouteilla :) oon huomioinu tätä jo pitkään.

  Mun mielestä puhelinkuvia ja muutenkin rennompaa otetta voisi hyvin käyttää! Itsekin kaipaan sitä blogien alkuaikojen rentoutta blogeissa :)

  Ihanaa uutta vuotta Jonna! <3

  1. Ruotsalaisissa blogeissa on kyllä valtava ero! Toisaalta monissa on omaan makuun niitä puhelinkuvia liikaakin, kun itse esteetikkona nautin myös kauniista ja viimestellyistä kuvista, mutta jos on sopivassa suhteessa molempia niin se toimii :) Sellaista rentoa mutta laadukasta tasapainoa tavoittelen omiinkin kanaviini, ihana siis jos tämä miellyttää! Mahtavaa uutta vuotta sullekin Jessika ja kiva kun kommentoit <3

 3. Yksi mahtava uudenvuodenlupaus kaikille olisi muuten vähentää take away kuppien käyttöä, ne kun ovat täyttä roskaa, jonka kierrättäminen (siis niidenkin joissa kierrätysmerkki on!) on erittäin hankalaa, ja jopa biohajoavina markkinoitavia kuppeja on vaikeampi kompostoida kun perus banaaninkuoria. Mulla on itsekin petrattavaa tässä suhteessa, mutta omistan nykyään 3 lasista kestokuppia, jotka astianpesukonessakäynnin jälkeen lähtee joka aamu kuivana käsilaukkuun. Jos tuntuu että niistä vuotaa käytön jälkeen vielä jotain niin kannattaa laittaa pieneen mini grip pussiin. Kun on lähtenyt tälle tavalle niin take away kuppien ostaminen alkaa tuntumaan ihan hirveälle. Meillä Briteissä on onneksi monessa paikassa nykyään ekstra 50p maksu jonka maksat jos ostat kertakäyttökupin oman kupin sijaan, mikä no mielestäni hyvä tapa yrittää saada ihmisiä ottamaan se oma kuppi tavaksi – olen jopa moneen kertaan saanut teen täysin ilmaiseksi, kun teepussille ei hintaa jää juuri ollenkaan kiehuvan veden lisäksi ja henkilökunnan mielestä jos oma kuppikin on mukana niin parempi vaan antaa ilmaiseksi. Tää on ilostuttanut monta kertaa! Hyvää vuoden jatkoa :)

  1. Totta puhut! Ostan todella harvoin take away kahveja, maksimissaan kerran parissa kolmessa kuukaudessa, mutta toki nekin harvat kertakäyttömukit voisi jättää ostamatta. Huippua että Briteissä kannustetaan kestokuppeihin halvemmalla hinnalla, en tiedä onko Suomessa joillain kahviloilla vastaavaa käytössä, kun itsellä tulee niin harvoin ostettua. Muistaakseni ainakin Robert’s Coffee tarjoaa ilmaisen kahvin ostaessasi heidän kestokupin, joten varmasti samaan suuntaan ollaan menossa Suomessakin kestävien valintojen ollessa koko ajan enemmän tapetilla :)

   Kuin myös hyvää alkanutta vuotta!

 4. Rennot ja “sunnittelemattomat” postaukset kuulostavat erittäin hyvältä! Samoja asioita kaipaan minäkin. Ja juurikin esimerkiksi asuja reaaliajassa, eikä “mitä minulla oli päällä viikko sitten” :D
  Mukavaa alkanutta Uutta vuotta 2019! :)

  1. Jes ihana kuulla! Täytyy siis ottaa tavoitteeksi tehdä tällaisia useammin. Nuo asut on kyllä haastavia, en tiedä miksi itsellänikin jää asut usein roikkumaan enkä yleensä julkaise niitä heti, vaan viikon tai parin päästä. Toki postausten suunnittelu ja aikatauluttaminen on oma juttunsa ja pyrin usein ajoittamaan erilaisia postauksia, ettei vaikka tule kahta asua perättäin. Sitten niitä tulee julkaistua hajanaisesti, mutta täytyy yrittää saada niitä ulos enemmän reaaliajassa :)

   Samoin sulle Johanna! 💗

 5. Moikka! Kiva postaus, näitä ehdottomasti lisää :) Mukavaa alkanutta vuotta Jonna <3

  1. Moikka Eve! Vitsi miten kiva kuulla, näitä siis lisää jatkossa 😍 Kiitos kun kommentoit ja kuin myös ihanaa alkanutta vuotta! 💗

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *