Ajatuksia bloggaamisesta

Jaoin toissapäivänä Instagram Storyssa yhden saamani ihanan palautteen ja kerroin, miten iloiseksi tulen siitä, kun kuulen voivani levittää blogini avulla hyvää mieltä eteenpäin myös muille. Tällainen palaute lämmittää erityisesti tänä päivänä, kun blogien rinnalle on tullut liuta muitakin kanavia ja sitä itsekin väistämättä miettii, mitä tulevaisuus tuo tullessaan. Kerroin Instagramissa kuinka joskus ajaudun itsekin miettimään, että mitä ihmettä oikein teen – lukeeko blogeja enää edes kukaan, vai ovatko kaikki siirtyneet podien ja videoiden pariin? Tiedän kyllä tilastoista että lukee ja hurjan monikin vielä, mutta alan muuttuessa jatkuvasti sitä ottaa herkästi itse paineita. Pitääkö jokaisella vaikuttajalla olla tänä päivänä oma podcast? Toisaalta pyrin myös muistuttamaan itseäni, ettei kaikkeen tarvitse lähteä mukaan. Tiedän omien vahvuuksieni olevan juuri blogissa, Instagramissa ja uusimpana videoissa – niin kauan kuin ne kantavat ja teitä seuraajia kiinnostaa, niin näillä mennään!

Fazer_uusi1

Oli kiva vaihtaa ajatuksia aiheesta teidän kanssa Instagramin yksityisviestien välityksellä ja sain paljon samanlaista palautetta. Näidenkin saamieni viestien perusteella blogeille on yhä paikkansa – etenkin sellaisille, joissa on esillä kauniiden kuvien ohella myös se aito elämä ja kaikkia koskettavat arkiset asiat. Keskustelun kimmoittanutta viestiä lainatakseni: “On ihana lukea tän kaiken materialismimaailman keskellä postauksia, jossa kerrot ihan tavallisista arkisista asioista kuten koiralenkkeilystä, kipeenä olemisesta, salitreeneistä livistämisestä ja parisuhteesta”.

Ei siis tosiaan mikään ihme, että ne kaikista rennoimmalla otteella kirjoitetut ja puhelinräpsyillä kuvitetut postaukset keräävät kaikista eniten tykkäysnapin painalluksia. Peilaan usein omaa tekemistäni siihen, minkälaisia blogeja itsekin tykkään lukea ja voin yhtyä tähän, sillä samaistuttava sekä tavallinen elämä kiinnostaa myös minua lukijana. Lisäksi blogit ovat minulle tietysti hyvän mielen ja inspiraation ammentamisen paikkoja. Tästä tulikin mieleeni postausidea! Voisin listata lukemiani blogeja ja kertoa, mihin blogeihin palaan minkäkin vuoksi – keneltä nappaan parhaat reseptit, kenen asut inspiroivat, kuka kirjoittaa koskettavimmat tekstit ja niin edelleen.

Tänä vuonna haluaisin myös haastaa itseni kirjoittamaan enemmän ajatusta vaativia ja henkilökohtaisempia postauksia. Tiedän niiden olevan aina tykättyjä ja parhaimmassa tapauksessa pystyn myös tarjoamaan vertaistukea jollekulle, jolla on samanlaisia ajatuksia ja mietteitä. Sekä saamaan vastavuoroisesti myös itse teiltä vertaistukea, mikä on aina yhtä lohdullista. Mielessäni on paljon aiheita ja luonnoksiini on itse asiassa jäänyt pölyttymään muutamia tekstejä, joita olen palannut aina silloin tällöin hiomaan ja täydentämään, mutta ne eivät ole päässeet julkaistuksi asti. Olen jotenkin aivan liian kriittinen itseäni kohtaan, kun on kyse syvällisemmistä teksteistä, enkä koe saavani niitä koskaan valmiiksi ja julkaisukelpoisiksi. Ehkä pitäisi vaan heittää pahin itsekriittisyys ja kaikenlaiset suojamuurit romukoppaan – etenkin kun tiedän, että sieltä ruudun takaa löytyy niin mielettömän hienoja tyyppejä, että en usko että kovin moni haluaisi ainakaan tahallaan ymmärtää väärin mitään mitä kirjoitan. Tai jos joku niin tekisikin, niin se ei ole sitten enää omissa käsissäni.

Tällaisia päässä juuri nyt pyöriviä ajatuksia bloggaamisesta. Vaikka ala muuttuu ja kanavat monimuotoistuvat, niin mulla on joka tapauksessa hyvä fiilis tulevasta <3 Kiitos jälleen kerran, kun kuljette mukanani tässä matkassa ja seuraatte – olette ihan kultaa!

A couple of days ago on my Insta Stories I shared one lovely feedback that I had gotten. A follower of mine said how she loves reading about my everyday life – how I tell about being sick, going out for a walk with my dog or how I skipped a workout. What I especially loved to hear was that how I’m able to spread positive vibes through my blog – there’s no better feedback than this!

It made me think about blogging and how this field is changing all the time with all the videos and podcasts as well. Sometimes I even wonder if anyone is reading blogs anymore. That’s not true of course and I know that by looking at the blog statistics but on this field it’s easy to get pressure by what everyone else is doing around you. Even though there are so many other channels as well I think that people still like to read blogs, especially blogs that offer something that others can relate to. I’m trying to remind myself that not every influencer has to be similar and you don’t have to be part of everything – start a podcast or be a YouTube star if it doesn’t feel natural. Being true to yourself is what matters on this field, or what do you think? Thank you for always being there and following me! <3
Photo: Riikka Kuusisto / Edit by me

18 thoughts on “Ajatuksia bloggaamisesta

 1. You’re a power woman! I find it such a good statement that you should stay true to yourself and do what you like to do without getting influenced or intimidated by other bloggers. If I can be honest, I don’t like the blogger world as much as I used to, basically because everyone is showing what they all have and it seems that their grass is greener than someone else’s. The expensive clothes, big houses with the perfect interior, traveling the world… What is all real? Don’t get me wrong, I am happy for those people, but it could be frustrating for people who can’t have or afford it. That’s why many (young) people are having a burn-out or are even depressed. Exactly what you describe was reason enough for me to quit blogging. I didn’t have many readers, I saw other blogs growing and becoming successful and I felt like I was doing it for nothing, while I loved it and I wanted to grow. I got intimidated and felt bad about not being successful in blogging. I would love to start again, I get massively excited, because I truly love writing and posting about my passion. But in this blogger world I have no idea where to start…

  As you probably know, I like, I mean, love, your blog! You are still the same kind of blogger who you were when you started your blog and that’s precisely the bloggers world I like. So a big yes and hands up for staying true to yourself and don’t get intimidated by other bloggers. You definitely don’t need to be part of everything if it doesn’t feel like you. Proud of you!

  Big hug, Carian

  1. Thank you so much Carian – it means the world to me that you always support me and leave such lovely comments here! 💗 I completely understand, this world has changed so much and sometimes it does feel that everyone needs to show what they have and compete with it. I want to encourage you to start blogging again, because what really matters is the passion you have for this!! If you love writing and feel excited even thinking about blogging again, you should definitely go for it.

   Can’t even tell how glad I became reading your feedback, thank you dear!! ❤️ You people are the reason I love doing this year after year 😍

 2. Thanks for the translation! I do still read your blog abd follow your instagram page, I love to see the positivity and you stay very normal 👍🏻😃

 3. Täällä löytyy myös arkisten höpötysten rakastaja! Olen karsinut luettavia blogeja pitkälti liiallisen kaupallisuuden ja nopeasti hutastujen asukuvien takia, joten kaipaankin syvällisempää juttua sekä perus arkikuulumisia, joihin itse pystyy samaistumaan. Lähiaikoina on alkanut jopa ärsyttää tietty kallis glamour asukuvissa, joihin vain harva pystyy rahallisesti satsaamaan. Ehdottomasti siis tavallista enemmän!! Blogisi lukeutuu omiin lemppareihin ja tänne palaankin aina etsimään inspistä niin arkiasuihin kuin resepteihin😍 jatka samana omana itsenäsi eteenpäin ja unohda stressaaminen, oot just ihana noin☺️❤️

  1. Ihana ihana sinä, kiitos tuhannesti ❤️ Monissa IG-viesteissä mainittiinkin tuo kaupallisuus syynä monien blogien karsimiseen ja vastasinkin, että toki kaupallisuus on iso osa minunkin blogiani, koska sillä tienaan myös elantoni. Kiva kuitenkin kuulla, että se on pysynyt täällä balanssissa muun sisällön kanssa. Ja ymmärrän hyvin mitä tarkoitat, kyllä sitä itsekin samaistuu paremmin blogeihin ja vaikka juuri asukuviin, joissa ei ole puettu päästä varpaisiin pelkkiä luksusmerkkejä.

   Tavallinen kuulostaa siis just hyvältä arkikuulumisineen kaikkineen, joten sitä ehdottomasti jatkossa vielä enemmän. Kiitos ihana kun luet ja jaksat aina kommentoidakin, merkkaa tänne ruudun toiselle puolelle niin paljon! 😍

 4. Voi, toivottavasti se päivä ei ikinä tule, että bloggaajat päättää laittaa pillit pussiin, kun kukaan ei enää lue blogeja. Mun mielestä sun blogi ja vaikuttaminen ylipäätänsä on sellainen positiivinen tuulahdus, koska pysyt uskollisena sille yhdelle kanavalle ennemmin kuin revit itsesi moneen kanavaan. Yhdessä vaiheessa minua ärsytti suunnattomasti kun KAIKKI alkoovat tehdä podeja tai videoita. Niin se on kiva, että kaillo eivät lähde kaikkeen mukaan. Ja sun videot on jos kiva pieni lisä, koska et tee niitä samaan tahtiin kuin blogia, joten se kun sinun video tupsahtaa minun feediini, niin on ennemmin iloinen yllätys, joka on aina pakko katsoa heti, vaikka kello olisi mitä. :’D Eli toivottavasti pidät tämän blogin sinun ykköspaikkana ja kaikki muu on sitten mukavaa pikku yllätystä.
  Terveisin seuraaja since 2013

  1. Niin ihanaa kuulla, että teitä kiinnostaa edelleen 💗 Ehdottomasti blogi on yhä minulla se pääkanava Instagramin lisäksi, ja videot sitten nimenomaan sellaisia satunnaisia yllätyksiä, hih. Ihan mieletöntä kuulla, että olet ollut jo herranen aika kuusi vuotta matkassa mukana – pistää ihan sanattomaksi!! Kiitos Heidi kun seurailet 😍

 5. Tosi samanlaisia ajatuksia bloggaamisesta täälläkin. Multakin löytyy luonnoksista varmaan ainakin 15 postausta, joita ei ole koskaan tullut julkaistua koska tuntuu että niistä ei saa tehtyä omaan makuun tarpeeksi hyviä (perfektionismi on pahin!). Lisäksi jännittää jäänkö ihan kokonaan junasta, kun en ole vielä uskaltautunut tekemään videoita ja Insta storyakin vielä vähän vierastan… Mutta tee ihmeessä postaus sun suosikkiblogeista! Olisi tosi kiva päästä kurkkimaan mitä sun lukulistalta löytyy :)

  1. Kiva kuulla muidenkin bloggaajien ajatuksia! Ymmärrän hyvin tuon junasta jäämisen pelon – tämä ala on niin nopeasti muuttuva ja uusia kanavia syntyy koko ajan lisää, niin tulee sellainen fiilis, että jääkö täysin kehityksestä jos ei seuraa kaikessa mukana. On kuitenkin ollut ihana lukea näitäkin kommentteja ja huomata, että monille lukijoille juuri blogit ovat yhä se mieluisin kanava, ja muut sitten ekstraa päälle :)

 6. Tosi hyvä teksti! Mielestäni blogeille on edelleen paikkansa. Olen samaa mieltä, että juuri henkilökohtainen elämä kiinnostaa. Sun blogissa tykkään erityisesti kauniista kuvista ja tunnelmasta. Olisi todella kiva lukea lisää henkilökohtaisempia postauksia. Lisäksi, tekemäsi viedot täydentävät kivasti blogia. Käytätkö muuten mitä ohjelmaa videoiden editoinnissa? :)

  1. Ihana ihana kuulla, kiitos kaima! 💗 Nyt täytyy todella tarttua härkää sarvista ja uppoutua kirjoittamaan myös niitä henkilökohtaisempiakin tekstejä, koska mielessä on monia aiheita, joihin haluaisin tarttua. Kiva kuulla, että myös videot kiinnostavat! Niiden editointiin käytän Final Cut Pro:ta, aloitin ensin harjoittelemalla iMoviella, mutta lopulta päädyin ostamaan tuon Final Cutin ja se on kyllä ollut joka euron arvoinen :)

 7. Olen kyllä huomannut, että itsellä on tässä vuoden sisään vähentynyt blogien lukeminen – aiemmin kuin luin niitä oikeinkin aktiivisesti. Videoiden ja podcastien maailmaan en ole kuitenkaan ainakaan toistaiseksi eksynyt, pidän itse edelleen enemmän varsinaisesta tekstistä ja satunnaisista videoista blogeissa. Sinun blogisi on kyllä sellainen, jonka pariin oikein mielellään palaa ja joka pysyy edelleen listoillani :) Luulen, että se on juuri jotenkin se samaistuminen ja ihan vain ne perus arkiset jutut, jotka minut saavat blogiisi, tällaiset blogit minua edelleen miellyttävät. On blogisi kautta saatu toki myös uusia pysyviä ruokareseptejä, vinkkejä ja muuta inspiraatiota! Myös instagram storiessa ihan ne arkiset hetket ovat parhaita! :)

  1. Kiitos paljon ihanasta kommentista, Henna! Niin kiva kuulla, että blogini on yhä pysynyt lukulistalla yleisestä blogien lukemisen vähenemisestä huolimatta :) Mietin juuri itse, että minuakin yhä lukijana kiinnostavat blogit, vaikka katsonkin myös videoita ja kuuntelen podeja – jokaiselle median muodolle on vaan oma paikkansa ja hetkensä. Mutta kuten todettua, jatkossa vielä lisää niitä ihan tavallisia arkisia juttuja, jotka ovat teidän mieleen! 😍

 8. Älä ota stressiä siitä, että blogit olisi jotenkin menneen talven lumia – sinullakin on varmasti vankka lukijakunta, joka tykkää tästä juuri näin! :) Minä ainakin tykkään, ja satunnaiset videot ovat kivoja tekstipostausten joukossa.

  Podeja en lainkaan kuuntele, muutaman kerran olen koittanut ja kokenut ne tylsiksi. :D Vaikka tosi suosittuja nuo tuntuu olevan.

  1. Juuri tämä vankka lukijakunta on kyllä bloggaamisessa ihan parasta, olette huikeita! Kiitos Tanja sullekin kannustuksesta ja ylipäätään siitä, että jaksat aina olla täällä niin aktiivisesti mukana 😍

 9. Olen samaa mieltä Heidin kanssa siitä, että pitäisi ehkä enemmän keskittyä siihen mitä tekee parhaiten, eikä olla aktiivinen kaikissa kanavissa. Harvemmin pystyy satsata kaikkiin kanaviin yhtä paljon, kuin esim. vain yhteen tai kahteen. Asun Ruotsissa ja seuraan monia ”influenssereita”/bloggaajia, ja täällähän kaikilla täytyy olla podcast, blogi, vlogi, instagram etc… Jossain vaiheessa se alkaa kyllästyttää, esim. varsinkin kun kaikilla pitää olla podcast joissa puhutaan samoista asioista tai jopa turhanpäiväsistä, koska ei ole mitään kunnon aihetta. Minun lempparina pysyy vielä selkeät ja hyvin kirjoitetut blogit, jotka on kuvilla maustettu (eikä toisin päin), niin kuin sinun blogisi on! :-) Mielummin panostaa yhteen koko sydämellä, kuin puolella energialla moneen kanavaan!

  1. Hyviä ajatuksia, kiitos Habiba! Ihanasti sanottu tuo, että mielummin panostaa yhteen koko sydämellä, kuin puolella energialla moneen kanavaan. Tähän uskon itsekin, ennemmin keskittyy siihen missä omat vahvuudet ovat, kuin väkisin kehityksen sanelemana lähtee mukaan kaikkeen uuteen. On ollut ihana huomata, miten monelle blogit ovat kuitenkin yhä se mieluisin kanava ☺️ Täydellä sydämellä täällä siis jatkossakin – kiitos kannustuksesta!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *