Kolme viime hetken vinkkiä jouluapuun

Osallistuin toissapäivänä Helsingissä ollessani Espritin ihanalle jouluillalliselle. Erityisen ihanan tästä tilaisuudesta teki se, että saimme valita merkin valikoimasta joululahjat vähävaraisille nuorille – miten ihana aktiviteetti ennen illallisen alkua. Jokainen valitsi mieleisen lapun, jossa luki saaja ja hänen joululahjatoiveensa. Omassa lapussani luki, kuinka tyttö 17 vuotta toivoo pitkähihaisia paitoja, joten sellaisia kääräisin lahjapakettiin, jonka Hope ry toimittaa sitten saajalleen.

Tästä inspiroituneena muistinkin, etten ole vielä lainkaan kirjoittanut tämän vuoden osalta täällä blogissa, miten jokainen voi auttaa näin joulun alla. Joulukuu on mennyt niin hurjaa vauhtia, että yhtäkkiä onkin jo viimeiset päivät osallistua erinäisiin tempauksiin. Tapoja auttaa on tietysti monia, mutta halusin vinkata erityisesti kolmesta ihanasta hyväntekeväisyysjutusta. Osa näistä on tuttuja edellisten vuosien postauksistani, mutta en usko, että näistä asioista voi kirjoittaa liian moneen otteeseen. Ehkä joku innostuu tämän myötä taas kantamaan kortensa kekoon ja auttamaan näin joulun alla!

Lahjat2

Jo useampana vuotena olen kirjoittanut Joulupuu -keräyksestä, jossa kerätään joululahjoja lapsille, jotka ovat esimerkiksi lastensuojelun piirissä, huostaan otettuna, lastenkodissa tai jotka muuten jäisivät ilman joululahjaa perhetilanteen vuoksi. Helsingissä keräyspiste löytyy Forumista, jonne lahjat (käyttämättömiä, joko ostettuja tai itse tehtyjä) tuodaan paketoituna ja pakettikortilla merkittynä. Pakettikortteihin kirjoitetaan lahjansaajan sukupuoli ja ikä, jotta tiedetään, kenelle lahja on tarkoitettu. Forumin keräyspiste on auki 16.12 asti, joten vielä ehtii osallistua ja viedä lahjan sellaista tarvitsevalle. Muun Suomen keräysajat- ja paikat löytyvät täältä.

Toisekseen halusin myös vinkata hieman uudemmasta tavasta auttaa, nimittäin tänä syksynä perustetusta Venneristä. Venner on kollegani Tuulia Järvisen perustama ruokakassipalvelu, jossa lahjoitetaan ravitsevia kasvisruokakasseja vähävaraisille perheille. Olen ehtinytkin vinkata Venneristä jo pariin otteeseen Instagramissani, mutta halusin mainita siitä myös täällä blogissa. Olin kirjoittamassa Vennerin jouluruokakasseista – loppuvuoden tavoitteena on ollut kerätä jouluruokaa 1000:lle Hope ry:n piirissä olevalle perheelle, mutta tiedättekö mitä, se on jo täyttynyt! Ihan mieletöntä, että jopa 1000 perhettä saa Vennerin ansiosta jouluruuat pöytään. Vaikka jouluruokakassit ehtivätkin tämän myötä jo loppua, niin avun tarve ei toki pääty jouluun, vaan Venner myy jälleen perinteisiä arkiruokakasseja, jotka toimitetaan perheille sitten taas tammikuusta eteenpäin. Kokonaisen ruokakassin hinta on 90€, mutta lahjoittaa voi 15:sta eurosta lähtien.

Viimeisenä vaan ei vähäisimpänä vielä edellisiltä vuosilta tuttu vanhuksia kukilla ilahduttava Ole Joulupukkina Seniorille -kampanja, joka on voimassa vielä 17.12 asti. Ideana on etsiä lähin kampanjassa mukana oleva kukkakauppa, valita mieluinen joulukukka lahjansaajalle ja kirjoittaa oma joulutervehdys – maksamisen jälkeen Home Instead toimittaa kukan saajalleen viimeistään jouluviikolla. Näin pienellä teolla voi tuoda valtavasti iloa toisen jouluun!

Toivottavasti tekin innostutte auttamaan <3

3 thoughts on “Kolme viime hetken vinkkiä jouluapuun

  1. Kiitos vinkeistä! Oletko itse osallistunut mihinkään tällaiseen ihan omalla rahalla? Ymmärtääkseni siis tuossa espritin jutussa valitsitte heidän valikoimasta ja heidän kustantamana nämä lahjat, eikä siis tämä apu tullut omasta kukkarosta.

    1. Olepa hyvä, toivottavasti osallistut! Olen kyllä, jokaisena jouluna olen ostanut muutaman toivotun lelulahjan tuohon Joulupuu -keräykseen ja tänä jouluna ostin myös Vennerin jouluruokakassin. Ihan omalla rahalla siis :)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *