Instagramin tykätyimmät & tarinat kuvien takana

Auringonkukat1

Ylivoimaisesti tykätyin kuvani oli tämä Toscanan auringonkukkapelloilla otettu kuva, ja tykkään tästä aivan hurjasti itsekin. Olimme ajaneet monien auringonkukkapeltojen ohi, mutta niillä kuvaaminen ei ollutkaan niin helppoa, sillä auringonkukat olivat usein kääntyneenä väärään suuntaan ja täten tausta saattoi jäädä surkeaksi. Olimme kuitenkin matkalla Lajaticoon Andrea Bocellin (surullisen kuuluisaan) konserttiin ja tämän pellon ohi ajettuamme totesimme, että this is the spot ja käännyttiin takaisin!

Meillä oli hieman kiire aikataulu, joten emme ehtineet montaa minuuttia käyttää kuvien ottamiseen. Näiden kanssa kävi muuten vielä niin, että muistikorttini ei ollut jostain syystä tallentanut RAW-kuvia – jokainen kuvien parissa työskentelevä tietää, miten tärkeä RAW-muoto on. Onneksi kuvausolosuhteet olivat hyvät, eikä tarvinnut päästä korjaamaan varjoja ja valoja niin paljoa, mutta nämä jäivät paljon huonompilaatuisemmaksi kuin kuvani yleensä. Olin niin harmissani ja hyvä etten meinannut jättää kuvia julkaisematta “huonon laadun” takia, mutta kuten tykkäysmäärät kertovat, ei kukaan muu kiinnittänyt asiaan huomiota.

Instagram4

Toisiksi tykätyin kuvani on otettu Marokosta – villalta jossa majoituimme Marrakechissa. Tämän taakse ei oikeastaan kätkeydy mitään sen erityisempää tarinaa, pyysin poikaystävääni ottamaan muutaman kuvan altaalla ja käytin näitä myös osana yhtä kampanjaa. Altaan vesi oli muuten vielä ihan hillittömän kylmää, joten kovin montaa kertaa ei tuonne pulahdeltu!

Pelto2

Olimme ystäväni Riikan kanssa kuvaamassa asuja täällä Tampereella ja päätettiin vielä käydä ikuistamassa päivän viimeiset auringonsäteet läheisellä pellolla. Ei oltu yhtään varmoja, toimiiko peltofiilis ja riittääkö edes valo auringon juuri laskiessa, mutta lopputuloksesta tulikin super kiva. Kannatti kyykkiä keskellä peltoa, vaikka siinä oli varmaan ohi kulkevilla koiranulkoiluttajilla ihmettelemistä. Oltiin molemmat niin fiiliksissä kuvista!

Instagram1

Tämä on ystäväni meistä nappaama kuva Flow festareilta – taidettiin olla kuuntelemassa porukalla Lykke Li:n keikkaa. En ollut ajatellut julkaisevani kuvaa, onhan tässä kasapäin jengiäkin taustalla, mutta laitoinkin kuvan hetken mielijohteesta meidän neljäntenä vuosipäivänämme. Ilmeisesti juuri kuvan aito fiilis vetosi ihmisiin!

Instagram2

Jälleen yksi Toscana-kuva. Tämänkin spotin ohi ajoimme sattumalta ollessamme matkalla syömään, eikun käännös takaisin ja ottamaan kuvaa sypressipuujonon keskellä. Hauska muuten huomata, että tässä on täysin sama setti päällä mekkoa ja hattua myöten kuin ensimmäisessä kuvassa, vaikka nämä ovatkin eri päivältä. Rakastan tämän kuvan värejä!

Lehdet2

Oltiin taas kuvaamassa Riikan kanssa, kun pyysin häntä vielä ottamaan minusta muutaman syysfiilistelykuvan lehtien kanssa. Tästäkin tuli ihan hullun tykätty! Onneksi ehdittiin tänä vuonna ikuistaa niin paljon syyskuvia, kun oli aivan poikkeuksellisen kaunis ja värikäs syksy.

Instagram5

Mahtuipa yhdeksän tykätyimmän kuvan joukkoon yksi Suomi-maisemakin. Tällaisia ikuistaessa ajattelen aina, miten pitäisi enemmän valokuvata Suomen luonnossa – ehkä otan sen tavoitteeksi ensi vuodelle. Tämä on otettu Tampereelta Kintulammelta, jossa kävimme patikoimassa kauniina syksyisenä päivänä. Maisemassa on kyllä jotain taianomaista!

Instagram9

Viimeisenä yhdeksän joukossa oli vielä kaksi minun ja poikaystäväni yhteiskuvaa, vasemmanpuoleinen kuva Marokosta, toinen taas Toscanasta Pienzan kylästä. Tällaisia selfieitä ei tule kyllä yleensä otettua kuin reissussa ollessa, mutta näistä jää aina ihanat muistot :)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *